skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

باران در کویر

میثم قاسمی تحریریه

۲ اردیبهشت ۱۳۹۶

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شماره ۴۴

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

همچنان مهم‌ترین رخداد در جهان فناوری، اینترنت است. رخدادی که به دلیل استمرار کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، اما آنچنان موثر است که دیگر نمی‌توان نادیده‌اش گرفت. هرچند برخی به قول آن همکار، در برابر باد سیم خاردار می‌کشند، اما آنها هم دیگر نمی‌توانند روزی بدون اینترنت را تصور کنند. شاید ترجیح می‌دهند برای خودشان باشد نه دیگران، یا سعی می‌کنند با «ملی» کردنش به چیزی شبیه کفش ملی و خودرو ملی تبدیل شود، اما به نظر نمی‌رسد در این راه هم توفیقی به دست بیاورند. در زمانه‌ای که بحران برنامه‌ریزی در کشور گریبان همه را گرفته، بستن اینترنت به برنامه‌ای مدون و اجرایی قوی نیاز دارد که به نظر نمی‌رسد از عهده مخالفان جریان آزاد اطلاعات برآید.
با این نگاه، می‌توان گفت مهم‌ترین دستاورد دولت یادزهم، که چند ماه بیشتر به پایان عمرش باقی نمانده، آزادی پهنای باند است. دیگر کسی یادش نمی‌آید که محدودیت 128M برای مصرف‌کننده خانگی وجود داشت و اینترنت موبایل موضوعی اضافه بر سازمان تصور می‌شد. اما حالا با آزاد شدن پهنای باند و کمتر شدن نگاه امنیتی به این مقوله (حداقل در دولت)، مردم به استفاده از اینترنت عادت کرده‌اند و سرعت و کیفیت بیشتر یکی از مطالبات عمومی است.
افزایش پهنای باند اینترنت کسب و کارهای این صنعت را نیز کم‌کم رونق می‌دهد. تا دو سال پیش کسی تصور نمی‌کرد گرفتن یک تاکسی به سادگی امروز باشد یا تماشای فایل‌های ویدئویی به یکی از سرگرمی‌های روزمره تبدیل شود. در سال‌هایی که بحران بیکاری به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم و دولت تبدیل شده و رکود ماندگار کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ را به ورشکستگی رسانده، شرکت‌های فعالان در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنان به رشد خود ادامه می‌دهند و اشتغال‌زایی می‌کنند. کسب‌وکارهایی که با حداقل سرمایه اولیه آغاز به کار می‌کنند و در زمان کوتاهی به غولی بزرگ تبدیل می‌شوند.
در همین روزها، اوضاع معدود شرکت‌های فاوای حاضر در بورس نیز از دیگر صنایع بهتر است، هم حساب‌های شفاف دارند و هم سود عملیاتی می‌دهند.
در یک نگاه کلی می‌توان گفت حال فاوا خوب است. گرچه نمی‌توان این صنعت را با نمونه‌های خارجی مقایسه کرد یا حتی گفت که توانسته است سهم بزرگی از GDP کل به دست بیاورد، اما به نسبت وضعیت کلی اقتصاد شرایط بدی ندارد و می‌توان امیدوار بود اگر روندی که این صنعت در چهار سال اخیر پیش گرفته ادامه یابد، روزهای بهتری در راه است

این مطلب در شماره ۴۴ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۴۴ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/v9
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو