گزارش فصلی رگولاتوری منتشر شد؛ آمار پوشش فیبر نوری به روز نشد
جدیدترین گزارش فصل رگولاتوری از شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور که مربوط به پایان…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
۲۳ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پیام میگوید افزایش واردات گوشی تلفن همراه در سالهای اخیر، وارداتکنندگان را به سمت تولید گوشی داخلی سوق داده است.
به گزارش پیوست، اکبر قنبرپور، مشاور وزیر ارتباطات و مدیرعامل منطقه اقتصادی ویژه پیام در نشست خبری خود در پاسخ به خبرنگار پیوست در مورد تمایل واردکنندگان گوشی به تولید توضیح داد: مسأله اصلی شرکتهای فناوری بازار است. واردکنندگان سهمی در بازار دارند و وقتی به سمت تولید حرکت میکند شانس موفقیت بیشتری دارند چون از پیش در بازار حضور داشتهاند. در واقع واردکنندگان یک گام جلوتر از دیگر تولیدکنندگان هستند.
او به تاثیر افزایش تعرفه واردات پرداخت و گفت: سیاستهای واردات گوشی در یکی دو سال گذشته و افزایش تعرفه واردات، واردکننده را به این فکر میاندازد که به سمت تولید برود.
به گفته وی، امسال قرار است یک میلیون گوشی در منطقه ویژه اقتصادی پیام تولید شود که یک سوم از آنها هوشمند خواهد بود.
قنبرپور همچین گفت: هیچ فیچرفونی نیست که در منطقه پیام تولید شود و بازار نداشته باشد، این گوشیها به سفارش تولید میشوند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پیام همچنین بیان کرد: با زیاد شدن تولید گوشیهای داخلی، تولیدکنندگان میتوانند از ظرفیت بازار ۴۰۰ میلیون نفری منطقه استفاده کنند، همه کشورهای منطقه به جز ترکیه از گوشیهای ایرانی استقبال خواهند کرد.
آنطور که او در این نشست خبری گفت، منطقه پیام برنامه دارد به سهمی یک درصدی از اقتصاد کشور برسد که تا کنون ده درصد از این برنامه محقق شده است.
او در مورد برنامههای پیش رو توضیح داد: آنچه امروز به عنوان یک شرکت دولتی پیگیری میکنیم ایجاد قطب اقتصاد دیجیتال است. در درجه اول ایجاد مرکزی برای شرکتهای مرکز داده را در نظر داریم. حداقل ۳ هزار رک روشن باید داشته باشیم. در این حوزه ۱۸ شرکت خصوصی درخواست زمین داشتهاند و ۳ شرکت فعال کردهاند. برنامهمان این است امسال هزار رک را روشن کنیم.
قنبرپور ادامه داد: بومیسازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات برنامه دیگر است. بیش از ۳۰ شرکت در حوزه تجهیزات شبکه ۲۶ محصول یکتا با تیراژ یک میلیون فعالیت میکنند.
او همچنین گفت: ایجاد گمرک تخصصی فاوا نیز شروع شده است. گمرک، پست، سازمان تنظیم و بخش خصوصی در حوزه آزمایشگاهها باید در فرصت شش ماهه که شهریور امسال به پایان میرسد این کار را انجام دهند.
در سال ۱۴۰۱ در گمرک پیام ۲۰۰ میلیون تن محصول به ارزش ۲۰۶ میلیون دلار صادر شده است. همچنین ۱۱۲ میلیون تن واردات به ارزش ۹۵۸ میلیون دلار انجام شده است.
طبق اعلام وی، ۳۱۵ شرکت تولیدی زمین و ۱۷۶ شرکت پروانه بهرهبرداری دریافت کردهاند و ۷ هزار نفر در این منطقه مشغول به کار هستند. همچنین بخش خصوصی ۲۵ همت طی ۱۵ سال گذشته در منطقه پیام سرمایهگذاری کرده است.
او از برنامهریزی برای ایجاد شهر سیلیکونی جهت تولید تجهیزات سیلیکونی خبر داد.
به گفته قنبرپور این برنامه برای توسعه زیستبوم نوآوری و استارتآپی برنامه دارد و در این راستا موافقتنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا کرده است.
منطقه ویژه اقتصادی پیام بعد از جنگ با هدف ایجاد فرودگاهی جدید در تهران و تبدیل شدن به هاب پستی منطقه تاسیس شده است. سال ۷۴ این پروژه تبدیل به شرکت فرودگاه خدمات هواپیمایی پیام شد و اساسنامه آن در مجلس به تصویب رسید. در نهایت سال ۸۰ مجموعه پیام به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد که ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار مساحت دارد.