تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۲۰ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۹ مرداد ۱۴۰۲
افزایش دمای هوا باعث شده تا بسیاری از کاربران حتی در استفاده از گوشی هوشمند هم به مشکل بخورند. سامسونگ و اپل معتقدند که بالاترین دمای محیطی که گوشی باید در آن قرار بگیرد تنها ۳۵ درجه سانتیگراد است و در حالی که دمای بیش از ۴۰ درجه در نقاط مختلف کشور به ثبت میرسد احتمالا با هشدار داغی بیش از حد گوشی مواجه شدهاید. علاوه بر اینکه در صورت مواجهه با چنین هشداری امکان استفاده از گوشی وجود ندارد، اما در دماهای پایینتر از هشدار هم باتری گوشی به سرعت در حال پیر شدن است.
به گزارش پیوست، با افزایش دما و گرمای هرچه بیشتر تابستان و در عین حال استفاده از گوشی هوشمند برای کارهای پردازشی سنگین از جمله بازی و شارژ سریع، گوشی ها بیش از پیش در معرض دمای بالا قرار دارند و این موضوع علاوه بر کاهش عملکرد، بر سلامت باتری گوشی نیز تاثیرگذار است.
همین مساله باعث شده که حتی محصولاتی مثل فن خنک کننده گوشی نیز روانه بازار شوند. اما اگر نمیخواهید دمای گوشی بیش از حد افزایش یابد و به باتری آسیب برسد، بهتر است از بازی و کارهای سنگین زیر نور آفتاب خودداری کنید، ضبط ویدیو زیر آفتاب داغ هم حرارت گوشی را به شدت افزایش میدهد.
واکنشهای شیمیایی پیچیدهای در درون یک باتری لیتیم-یون رخ میدهد. با افزایش دما، سرعت این واکنش شیمیایی بیشتر میشود. درنتیجه باتری شما سریعتر خالی میشود و ظرفیت آن هم تحت تاثیر قرار میگیرد.
مایکل پکت، استاد مهندسی-مکانیک در دانشگاه مرلیند میگوید باتری را همانند باک بنزین در نظر بگیرید. باک بنزین شما با گذشت زمان خالی میشود و حرارت یکی از دلایل اصلی آن است. تحقیقات او نشان میدهد که برخی از باتریها با قرار گرفتن در دمای ۵۰ درجه به مدت یک سال، یک پنجم از ظرفیت خود را از دست میدهند.
شما میتوانید ظرفیت باتری و ظرفیت حداکثری آیفون را با مراجعه به بخش Settings > Battery > Battery Health & Charging مشاهده کنید. درصد پایینتر از ۸۰ نشان سلامت پایین باتری است. سامسونگ هم با اینکه درصدی از باتری نشان نمیدهد اما گلگسی S23 در بخش Settings> Battery and device care> diagnostics> Phone diagnostics > Battery status یک برآورد کلی از وضعیت باتری را ارائه میکند.
اپل و سامسونگ هردو میگویند دمای محیطی ۳۵ درجه سانتیگراد بالاترین دمای پیشنهادی برای فعالیت گوشی است. استفاده از گوشی در دمای بیشتر به باتری شما آسیب میزند.
با این حال هشداری که گوشی مبنی داغی بیش از حد ارائه میکند مربوط به این استاندارد نیست و در دمای بالاتری ارائه میشود.
آیفون ۱۴ هشدار خود را در دمای ۵۸ درجه ارائه میکند و سامسونگ هم کمی پایین و زمانی که دمای گوشی به ۵۳ درجه برسد به شما هشدار میدهد.
به گفته متخصصان شارژ سریع یا فست شارژ باعث تولید حرارت شده و در بلند مدت به سلامت باتری آسیب میزند. در حالی که تولیدکنندگان گوشی با راهحلهای نرمافزاری تا حد مناسبی دمای گوشی در حالت شارژ را کنترل میکنند اما به طور کلی استفاده از شارژ سریع، طول عمر باتری شما را کاهش میدهد.
گوشیهای هوشمند با افزایش دمای محیط، برای حفظ سلامت باتری سرعت شارژ را کاهش میدهند و در عین حال اگر هنگام شارژ گوشی از آن استفاده سنگین مثل بازی کنید، گوشی شارژ را گاه به طور کامل متوقف میکند تا از کاهش عمر باتری تا حد ممکن جلوگیری شود.
راه حل ساده اینکه گوشی را در دمای محیطی مناسب نگه دارید و با سرعت پایین شارژ کنید. اما از آنجایی که این راه حل در عمل امکانپذیر نیست، میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
کیف عایق حرارت: اگر به محیط آفتابی میروید، گوشی را داخل یک کیف عایق حرارت بگذارید تا دمای کمتری به آن منتقل شود. در صورت تابش مستقیم آفتاب، حتی در صورت استفاده نکردن از گوشی هم دمای آن بیش از حد بالا میرود و در صورت نیاز با هشدار نرمافزار مواجه میشوید.
فن گوشی: کیف عایق حرارتی شاید برای گوشی در حال استراحت مناسب باشد اما از آنجایی که امکان استفاده در داخل کیف وجود ندارد خوب است از فن گوشی برای خنک کردن در حالت فعال استفاده کنید. این فن کوچک که به پشت گوشی متصل میشود با به جریان در آوردن هوا، آنهم با صدای بسیار کم، گوشی شما را خنک میکند.
قاب گوشی را بردارید: اگر از قاب استفاده میکنید حتما در صورت گرمای بیش از حد هوا قاب را بردارید. گوشی هم مثل ما علاقهای به لباس کلفت در هوای گرم ندارد.
فست شارژ را متوقف کنید: البته که این بخش نیازی به مداخله شما ندارد و گوشی خودش در برابر آسیب از خود محافظت میکند. آیفون و سامسونگ هردو از نرمافزار متعادلسازی شارژ سریع استفاده میکنند که در صورت افزایش حرارت محیط سرعت شارژ را کاهش میدهد.