گزارش فصلی رگولاتوری منتشر شد؛ آمار پوشش فیبر نوری به روز نشد
جدیدترین گزارش فصل رگولاتوری از شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور که مربوط به پایان…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
۲۷ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مجلس گفت: دولت قبل آمار روستاهای تحت پوشش اینترنت را ۱۱ درصد بیش از واقعیت اعلام کرده بود و این مساله پروژه اتصال این روستاها به شبکه ملی اطلاعات را با مشکل مواجه کرد.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (۲۷ تیر) در مجلس حاضر شد تا به سوال محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور پاسخ دهد. او در مورد اتصال نیافتن روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت توضیح داد: در همه حوزههایی که به شما نمایندگان محترم تعهد دادم کار کردیم و دستاوردهای خوبی حاصل شده است اما در برخی حوزهها آمارهای نادرستی از گذشته ارائه شده بود. در جلسه رای اعتماد گفتم تا پایان ۱۴۰۱ تمام روستاهای بالا ۲۰ خانوار را به شبکه متصل میکنیم اما آمار رسمی وزارت ارتباطات در آن موقع این بود که ۹۰ درصد روستاها متصلاند. در بررسیهای یک ماه اول متوجه شدیم این آمارْ دقیق نیست و حدود ۷۹ درصد متصلاند. این ۱۰ درصد اختلاف یعنی ۴ هزار روستا.
زارعپور ادامه داد: بنده خودم را برای ۳۶۰۰ روستا آماده کرده بودم اما تبدیل به ۷۶۰۰ روستا شد. الان بیش از ۴۳۰۰ روستا متصل شده و قول میدهم تا پایان امسال هیچ روستای بالای ۲۰ خانواری نخواهد بود که دسترسی پرسرعت به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات نداشته باشد.
او در مورد پروژه فیبر نوری گفت: در هر ۴ لایه زیرساختهای ارتباطی کشور کارهای بزرگی صورت گرفته است. در حال پیش بردن پروژه فیبر نوری منازل کسبوکارها هستیم که ۱۰ سال پیش باید تمام میشد اما به دلیل سختی کار و پشت گوش انداختن تمام نشد. الان بیش از ۳.۵ میلیون خانوار تحت پوشش هستند.
زارعپور بار دیگر از عملکرد شرکت مخابرات انتقاد کرد و گفت: در همه استانها اپراتور دوم مشخص کردیم. به شرکت مخابرات ایران بسنده نکردیم که انحصار ایجاد کرده و در بعضی جاها سرویس خوبی به مردم نمیدهد. همه شما از عملکرد این شرکت ناراضی بودید. ما برای مخابرات رقیب درست کردیم. فیبر نوری زیرساخت توسعه کشور در سه چهار دهه آینده خواهد بود.
وزیر ICT همچنین گفت: بیش از ۱۰۰ هزار سایت و سرویسهای پرکاربرد را برای IPهای ایران ممنوع کردند که ما سازوکاری را طراحی کردیم تا برنامهنویسان و نخبگان بتوانند از این سرویسها بدون نیاز به ابزارهای فیلترشکن استفاده کنند. همچنین برای کاهش کینگ و تأخیر بازیهای رایانهای ویژه گیمرها راهاندازی شد.
او به پیشرفت شبکه ملی اطلاعات نیز اشاره کرد و گفت: پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ۲۳ درصد ابتدای دولت به ۶۲ درصد رسیده است. در یک دهه گذشته حدود ۲۳ درصد و در طی کمتر از دو سال ۱.۵ برابر آن مدت کار شده است و الان به این عدد رسیده است. ۴۳۰۰ روستا در نقاط کوهستانی و صعبالعبور به شبکه ملی اطلاعات وصل شدند.
زارعپور برای اثبات بهبود سرعت اینترنت به آمار اسپیدتست استناد کرد و گفت: باید مراجعه کنید به مراجع جهانی که هر ماه سرعت اینترنت را اعلام میکند و همین شب گذشته نتایج ماه ششم میلادی اعلام شد که سرعت اینترنت همراه در ابتدای دولت سیزدهم حدود ۱۸ مگابیت بر ثانیه بوده و الان به ۳۵ مگابیت بر ثانیه رسیده است که این نیز بر اساس همین مرجع جهانی است و رتبه ۶۵ را از لحاظ سرعت اینترنت در بین ۱۹۰ کشور داریم. مرجع این عدد را که ما رتبه آخر در سرعت اینترت داریم را بفرمایید، رسیدگی خواهیم کرد.
چندی پیش انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی اعلام کرده بود: «در بین ۱۰۰ کشور جهان با بیشترین تولید ناخالص ملی، ایران پس از میانمار دومین اینترنت پر اختلال، پس از چین دومین اینترنت محدود جهان و جزو ۵ اینترنت کند جهان است.»
زارعپور ادامه داد: در حوزه ارتباطات ثابت نیز افزایش سرعت داشتیم اما رتبه ۱۴۰ را دارا هستیم. حدود ۱۰ سال در حوزه ارتباطات ثابت غفلت شده بود که متاسفانه نه منابع لازم فراهم شده بود و نه عزم و ارادهای برای انجام این کار وجود داشت که با پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها این عقبماندگی جبران خواهد شد.