وزیر ارتباطات: ماموریت وزارت ارتباطات بررسی فروش فیلترشکن نیست
وزیر ارتباطات با بیان این نکته که ماموریتکاری وزارت ارتباطات، بررسی مبادی فروش فیلترشکنفروشها نیست،…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۲۴ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
معاون نظارت بانک مرکزی بر محدود نبودن دامنه شمول سیستم اعتبارسنجی جدید به شبکه بانکی تاکید کرد و از امکان استفاده کسبوکارها از زیرساخت اعتبارسنجی خبر داد.
به گزارش پیوست، در اواخر خردادماه بانک مرکزی از تغییر مدل اعتبارسنجی خبر داد. در مدل اعتبارسنجی جدید، مدل امتیازدهی اعتباری به اشخاص حقیقی بازنگری شد و معیارهایی چون سابقه اشخاص در پرداخت چک، سابقه محکومیتهای مالی اشخاص، وضعیت پرداخت مالیات و پرداخت جرایم راهنمایی و رانندگی در مدل اعتبارسنجی جدید مبنای امتیازدهی اعتباری به اشخاص حقیقی قرار گرفت. اکنون معاون نظارت بانک مرکزی از عملیاتی شدن مدل جدید اعتبارسنجی در چند هفته آینده ابزار امیدواری کرده است و از امکان استفاده کسبوکارها از زیرساخت اعتبارسنجی خبر داده است.
ابوذر سروش، معاون نظارت بانک مرکزی در خصوص اعتبارسنجی در بانکها گفت: موضوع تقویت سیستمهای اعتبارسنجی در بانکها سالهای اخیر مد نظر بوده است که بانک مرکزی یک پایگاه داده اطلاعات اعتباری در اختیار دارد که دستگاههای مختلف باید اطلاعات مربوط به این پایگاه را در اختیار بانک مرکزی قرار دهند که خوشبختانه برخی دستگاهها این اطلاعات را در اختیار بانک مرکزی قرار دادند و البته برخی از دستگاهها نیز فعلاً اطلاعات لازم را ارائه نکردند که بانک مرکزی پیگیریهای لازم را انجام میدهد.
او ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود مدل اعتبارسنجی در بازه زمانی شش ماهه ارزیابی و بازنگری شد و امیدواریم تا چند هفته آتی وارد سیستم عملیاتی شویم که به موضوع تسهیل دسترسی عموم مردم به تسهیلات قرض الحسنه کمکی شایانی میکند.
معاون نظارت بانک مرکزی یکی از کارکردهای اعتبارسنجی را موضوع تسهیلات تکلیفی عنوان کرد و گفت: در زمینه تسهیلات تکلیفی به خصوص وام ازدواج بانکها بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲باید مبتنی بر نمره اعتبارسنجی فرد و یا مبتنی بر معرفی یک ضامن نسبت به پرداخت وام ازدواج اقدام نمایند.
سروش افزود: در دو هفته گذشته بانکها بر اساس بخشنامه بانک مرکزی مکلف شدند که حداقل نمره اعتباری که فرد بدون ضامن میتواند وام ازدواج را دریافت کند، اعلام کنند.
او بهروزرسانی مدلهای اعتبارسنجی را در دستور کار بانک مرکزی عنوان کرد و افزود: شورای سنجش بانک مرکزی دوره شش ماههای را برای به روزرسانی مدل اعتبارسنجی اعلام کرده است که سالی یک یا دو بار این مدل بهروزرسانی میشود.
سروش دامنه شمول سیستم اعتبارسنجی محدود به شبکه بانکی ندانست و گفت: برخی کسب و کارها نیز درصدد هستند برخی خدمات و یا کالاها را به صورت اقساط به مردم اعطا کنند که این کسب و کارها میتوانند هم اکنون از این زیرساخت نیز استفاده کنند.