skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رادمان ربیعی: سرمایه‌گذاری در حوزه ICT کند شد اما متوقف نشد

۲۳ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

 معاون بخش سرمایه‌گذاری جسورانه صندوق سرمایه‌گذاری فیروزه معتقد است سرمایه‌گذاری در حوزه ITC اگرچه کند شده است متوقف نشده است. او سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات را قابل مقایسه با دیگر حوزه‌ها نمی‌داند و تاکید دارد مقایسه سهام نقدشونده با سهام غیرنقدشونده نمی‌تواند درست باشد. او با این حال، به سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات امیدوار است.

به گزارش پیوست، رادمان ربیعی معاون بخش سرمایه‌گذاری جسورانه صندوق سرمایه‌گذاری فیروزه، معتقد است برای سرمایه‌گذاری فصل سرد و گرمی وجود ندارد و این فرایندهای منطقی سرمایه‌گذاری هستند که شرایط را رقم می‌زنند. او می‌گوید: سرمایه‌گذاری بنا به ریسک‌های موجود بازار و شرایط کلان اقتصادی، ممکن است سرریز منابع به حوزه‌های مختلف کمی بیشتر یا کمتر شود.

معاون بخش سرمایه‌گذاری جسورانه صندوق سرمایه‌گذاری فیروزه تاکید دارد که اگرچه به ظاهر میزان سرمایه‌گذاری جسورانه کم شده است آمارها نشان می‌دهد که در سال گذشته بیشترین رقم سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها صورت گرفته است.

او میزان سرمایه‌گذاری جسورانه را در سال گذشته 160 میلیارد تومان عنوان می‌کند. او می‌گوید: در سال گذشته 16 شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه بورسی، 160 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری داشته‌اند که برخی از این سرمایه‌گذاری‌ها جدید و برخی دیگر ادامه مسیر سرمایه‌گذاری گذشته بودند.

ربیعی فاصله بین توقع اکوسیستم و منابعی که به شرکت‌ها از طریق سرمایه‌گذاری وارد می‌شود، از یک طرف عامل سخت‌تر شدن سرمایه‌گذاری و از طرف دیگر عامل تصور جمعی درباره کافی نبودن میزان سرمایه‌گذاری می‌داند. او عنوان می‌کند: ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای برای جذب سرمایه با توجه به گستره جمعیتی کشور و بازار بزرگ  آن وجود دارد. اما شرایط اقتصادی هم تاثیرگذار است که وجوه در کدام سمت بازار تحرک دارد و به سمت کدام شرکت‌ها می‌روند. حوزه استارتاپی در چند سال گذشته نتواسته آنگونه که باید جذب سرمایه داشته باشد مخصوصا زمانی که خودمان را با کشورهای همسایه مقایسه می‌کنیم ولی با این وجود در صندوق سرمایه‌گذاری ما که بورسی هست طرح‌های زیادی را بررسی کرده‌ایم.

او ادامه می‌دهد: این صندوق‌های بورسی یک عمر مشخص هفت ساله دارند و بعد از آن باید با فروش دارایی‌های خود، عایدات را به دارندگان واحدهای خود بدهند. ما از سال 99 که مجوز فعالیتمان را گرفته‌ایم یک سرمایه‌گذاری در سال 99 انجام دادیم و بعد از آن سرمایه‌گذاری نداشتیم تا به تازگی سرمایه‌گذاری انجام دادیم. برای همین ما در آن دوره‌ای که سرمایه‌گذاری نداشتیم فعالیت خود را داشتیم و بیش از 600 شرکت را بررسی ‌کردیم.

ربیعی معتقد است مقایسه سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات با دیگر حوزه‌ها نمی‌تواند قیاس دقیقی باشد. او می‌گوید: مقایسه یک سهام نقدشونده با سهامی که نقدشوندگی آن مشخص نیست از حیث بازدهی نمی‌توان مقایسه کرد. چراکه آن سهامی که هنوز نقد نشده است نمی‌توان بازدهی آن را سنجید.

او به آینده سرمایه‌گذاری در حوزه فاوا امیدوار است چرا که معتقد است این فضا با وجود مشکلاتی که با آن مواجه است پتانسیل بالایی برای توسعه دارد. اما او یکی از مشکلات سرمایه‌گذاری در این حوزه را شفاف نبودن صورت‌های مالی استارت‌آپ‌ها و شفاف نبودن داده‌هایشان عنوان می‌کند که همین موجب می‌شود ریسک سرمایه گذاری افزایش یابد.

معاون بخش سرمایه‌گذاری جسورانه صندوق سرمایه‌گذاری فیروزه درباره تعداد سرمایه‌گذاری فیروزه بر روی استارتاپ‌ها عنوان می‌کند: جدای از سرآوا که ما بر روی آن سرمایه‌گذاری کردیم و آن خودش سهام چند شرکت شده است. ما همچنین در الوپیک و داستان من و شیپور و پنویشا وغیره سرمایه‌گذاری کردیم.

او در پاسخ به احتمال خروج از شیپور می‌گوید: چرا اگر فرصت خروج باشد همه چیز به پیشنهاد خروج ما بستگی دارد. ما سرمایه‌گذاری مالی هستیم و قرار نیست تا آخر در استارتاپ باقی بمانیم. به نظرم خروج سرمایه‌گذار به نفع استارتاپ تمام می‌شود و ارزش‌گذاری در آن تثبیت می‌شود. اگر چرخه سرمایه‌گذاری تکمیل شود در نهایت به نفع کل اکوسیستم خواهد بود.

ربیعی درباره استراتژی فیروزه برای سرمایه‌گذاری در شرایط تورمی بر روی استارتاپ‌ها می‌گوید: ما در دوره بذری روی استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم و هدف ما سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌های حاضر در دوره رشد است. ما بایستی کارنامه عملیاتی از استارتاپ‌ ببینیم تا با سنجش عامل‌های مختلف تصمیم به سرمایه‌گذاری بگیریم.

او در ارزیابی کارنامه صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه فیروزه عنوان می‌کند: من فکر می‌کردم که سرعت سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر باشد با این حال فعالیت ما متوقف نشد و از هر صندوق سرمایه‌گذاری دیگری بیشتر این صنعت را بررسی کردیم. همچنین تعدد پیشنهاد هم داشتیم که بنا به دلایلی منجر به نتیجه نشد یکی از آن دلایل شوک کرونا بود.

https://pvst.ir/fez

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو