وزیر ارتباطات: استارلینک در قالب قوانین کشور ما فعالیت کند
وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت امروز با به مسائلی مانند سکوهای خارجی، سیستمعامل…
۱۶ آبان ۱۴۰۳
۲۷ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مدیرعامل شرکت فنآوران اعتماد راهبر (فنار) معتقد است بانک مرکزی در حال راه اندازی سازوکاریست که بانکها را ملزم به استفاده ازمرکز میانی مستقل بانکی کند، بازاری که آنها مدتها روی آن تمرکز کرده بودند. او انحصار را از عمدهترین چالشهای شرکتهای فعال در حوزه صدور گواهی الکترونیکی میداند و معتقد است این موضوع میتواند به ضرر شرکتهای فعال این حوزه تمام شود.
به گزارش پیوست، شرکت فنآوران اعتماد راهبر با هدف راهاندازی مرکز میانی خصوصی صدور گواهی الکترونیکی در حوزه اقتصاد و بازرگانی کشور در سال ۸۹ تاسیس شده است. محمدرضا پورحسن، مدیرعامل شرکت فنآوران اعتماد راهبر در این رابطه میگوید: «فنار» دارای مجوز مرکز میانی از مرکز ریشه دولتی کشور است و توانسته رتبه اول صدور گواهی امضای الکترونیکی در کشور را به دست آورد. در سال ۱۴۰۲ روی افزایش تعداد گواهیهای الکترونیکی صادر شده تمرکز کردهایم. ضمن اینکه روی راهاندازی یک سرویس ابری متمرکزیم که به واسطه آن بتوانیم خدمات مربوط به احراز و امضای الکترونیکی را به مشتریان خرد ارائه کنیم.
به باور پورحسن، ارائه خدمات امضای دیجیتال به مشتریان خرد از نیازهای روز بازار اقتصاد دیجیتال کشور است و از همین رو در حال حاضر تعداد گواهی صادره فنار در ماه نزدیک به یکصد وپنجاه هزار گواهی در ماه رسیده است.
پورحسن در ادامه به چالش قوانین موضوعات مربوط به مراکز میانی نیز میپردازد و میگوید: بانک مرکزی همیشه به دنبال انحصار بوده است، آنها در حال راه اندازی سازوکار هستند که بانکها را ملزم به استفاده ازمرکز میانی مستقل بانکی کنند، بازاری که ما مدتها روی آن کار کرده بودیم و مشتریان خاص خود را جذب کرده بودیم. گرچه برای این موضوع تدابیری اندیشیدهایم. اما به هر ترتیب انحصار میتواند برای کسب و کارهایی مثل ما چالشزا باشد.
مدیرعامل فنار چالش دیگر را قوانین بالاسری مثل تعرفهها برمیشمرد و میگوید: سالهاست از مصوبه سال ۸۷ هیات دولت، این تعرفه تغییر نکرده است و همین موضوع همیشه جای بحث داشته است. اینکه ۴۰ درصد از درآمد خودمان را به عنوان بالاسری مرکز ریشه به دولت برگردانیم توجیه اقتصادی ندارد. از سوی دیگر از لحاظ امنیتی به مجوزهایی مثل افتا پدافند غیرعامل و مجوزهای امنیتی داخلی سازمانها نیاز داریم تا بتوانیم خدمت گواهی امضای الکترونیکی را به سازمانها ارائه کنیم، تمام این مجوزها برای ما هزینه دارد و از سویی جلوی توسعه ما را میگیرد. قوانین دست و پاگیر سرعت کسب و کارها را میگیرد و باعث کندی توسعه کسبوکارها میشود.
به گفته پورحسن عمده مشتریان فنار بانکیها هستند اما برنامه آنها این است روی غیر بانکیها متمرکز شوند تا بازار خود را گسترش دهند.حوزههای مختلف مثل اپراتورها بخشی از برنامههای استراتژیک فنار است. او میگوید: «فعالیتهای شرکت ما بیشتر در حوزه B2B است. اما امسال قصد داریم در حوزه B2C و خدماترسانی به مشتریان خرد، استارتآپهای نوپا و دانشبنیان هم فعالیت کنیم.»
شرکت فناوران اعتماد راهبر با نام تجاری فنار از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ خدمات انفورماتیک راهبر است که در حوزه صدور گواهی امضای الکترونیکی فعالیت میکند و دارای مجوز مرکز میانی صدور گواهی الکترونیکی از مرکز ریشه دولتی کشور است.