معرفی کتاب «پول هوشمند»؛ شخصیتر شدن سیستمهای مالی در آینده
کتاب «پول هوشمند» نوشته کریس اسکینر در سال ۲۰۲۰ منتشر و توسط انتشارات Wiley…
۲ آذر ۱۴۰۳
۲۵ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گوگل میگوید با گرفتن عکس از مشکلات پوستی، گوگل لنز نمونههای مشابه در اینترنت را جستجو و اطلاعات بیشتری درمورد مشکل پوستی شما در اختیارتان میگذارد.
به گزارش پیوست، در پست وبلاگی گوگل که این هفته منتشر شده این شرکت توضیح میدهد که چطور گوگل لنز میتواند مشکلات پوستی را جستجو و نمونههای مشابه را پیدا کند. به گفته گوگل «توصیف یک خال یا دانه پوستی با کلمات دشوار است و خوشبختانه لنز به روش جدیدی به شما اجازه میدهد مشکلات پوستی با ظاهر مشابه را جستجو کنید.»
به گفته وبسایت ورج، گوگل مدتها است که استفاده از تشخیص تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی را برای مشکلات پوستی در دستور کار قرار داده است. این شرکت در کنفرانس توسعه دهندگان I/O سال ۲۰۲۱ از ابزاری رونمایی کرد که برای شناسایی مشکلات پوستی مو و ناخن طراحی شده بود و ترکیبی از تصاویر و تحقیقات را در پاسخ ارائه میکند.
گوگل در آن زمان گفت که این ابزار که «DermAssist» نام دارد میتواند بیش از ۲۸۸ مشکل مختلف را تشخیص دهد و در ۸۴ درصد از موارد مشکل صحیح را در سه پیشنهاد اول پیدا میکنید.
در حال حاضر وبسایتی که گوگل به این ابزار اختصاص داده میگوید: «در حال آزمایش بازاری از طریق عرضه محدود است» و در حالی که نشان دستگاه درامنی کلاس ۱ (مناسب برای کالاهای منطقه تجاری اروپا) را دریافت کرده است اما توسط سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) بررسی نشده و «تنها برای ارائه اطلاعات است و معاینه پزشکی را شامل نمیشود.»
با این حال چنین هشداری به ندرت مردم را از نگاه پززشکی به چنین ابزاری باز میدارد. چنین هشدارهایی تنها برای انتقال مسئولیت از گوگل به کاربران است.
افزون بر این یکی از انتقادات اصلی ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه درمان و به ویژه پوست، دقت پایین آنها در تشخیص مشکلات پوستی افرادی با پوست تیره است. تحقیقاتی از روزنامه گاردین که در سال ۲۰۲۱ منتشر شده نشان میدهد که دیتابیس تصاویری که برای آموزش سیستمهای هوش مصنوعی استفاده میشوند دادههای کافی دسته بندی شده برای رنگ پوستهای مختلف را نداشته و تصاویر کمتری از افرادی با پوست تیره در این دادهها دیده میشود.
با این حال گوگل برای پاسخ به چنین اعتراضاتی تلاش میکند. سال گذشته این شرکت با الیس مانک، استاد هاروارد، برای ترویج معیار MST (راهکاری برای دستهبندی پوستی) و بهترین عملکردهای استفاده از آن در توسعه هوش مصنوعی همکاری کرد. به گفته گوگل تیم های این شرکت با استفاده از معیار MST در «فعالیتهای نشانهگذاری یادگیری ماشینی، تحقیقات بومنگاری و آزمون انصاف» استفاده کردهاند.
این غول آمریکایی همچنین در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که سیستم یادگیری عمیق این شرکت دقت بیشتری در شناسایی مشکلات پوستی بیماران سیاهپوست دارد. به گفته گوگل این سیستم دقت ۸۷.۹ درصدی را برای بیماران سیاه پوست دارد که از تمامی دیگر قومیتها بالاتر است.
گوگل در پست وبلاگی خود درمورد قابلیتهای گوگل لنز به چند ویژگی دیگر این ابزار نیز اشاره کرده است: