ثبتنام دوازدهمین دوره کارآموزی همراه اول آغاز شد
فرصت استخدام در اپراتور اول تلفن همراه کشور، از طریق دوازدهمین دوره کارآموزی همراه برای…
۱۸ دی ۱۴۰۳
۲۴ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ مرداد ۱۴۰۲
در این مطلب میخوانید
هنگام ارزیابی یک وب سایت از نظر سئو گوگل عوامل متعددی را در نظر میگیرد. هیچگاه جزئیات مشخصی از الگوریتم گوگل به صورت عمومی فاش نمیشود اما برخی از عوامل کلیدی که گوگل در نظر میگیرد را میتوان در نظر گرفت. تأثیر برخی از این عوامل ثابت شده و برخی دیگر هنوز جای بحث دارند. برخی هم جزء مواردی هستند که فقط توسط سئو کارها پیشنهاد میشوند.
لیستی از این موارد تهیه شده که آن را بررسی خواهیم کرد. این لیست در دستهبندیهای متنوعی گردآوری شده تا درک آن سادهتر باشد.
این مطلب ترجمهای از مقاله سایت بکلینکو با عنوان Google’s 200 Ranking Factors است.
اکثرا سئو کارها معتقدند که گوگل ذاتاً به دامنه یا دامینهای قدیمیتر بیشتر اعتماد دارد. با این حال این جملهی متخصص گوگل را نمیشود نادیده گرفت؛ جان مولر میگوید” عمر دامنه هیچ تأثیری ندارد”. بگذارید این مورد را با اکانتهای توییتر مثال بزنم؛ ما ناخودآگاه به حسابهای کاربریای که در توییتر قدیمیتر هستند اعتماد بیشتری داریم. (مثال: joined 2009) اما صحت و تأثیر این قضیه برای هر سایت و پلتفرمی با توجه به حوزه فعالیت یکسان نیست.
وجود کلمه کلیدی (حداقل یکی) در نام دامنه سایت، باعث تاثیر بالقوه در سئو سایت شما نمیشود اما همچنان میتواند به عنوان یک عامل مؤثر در نظر گرفته شود.
دامنه به دو دسته دامنه با ارزش و دامنه کم ارزش تقسیم میشود. دامنههای ارزشمند (legitimate) اغلب برای سالها توسط صاحب امتیاز، پیش پرداخت میشوند و حقوق آن ثبت و خریداری میشود. اما دامنههای کم ارزش (illegitimate) به ندرت بیشتر از یک سال خریداری میشوند. بنابراین مدت زمان منقضی شدن یک دامنه میتواند به عنوان یک فاکتور سئو گوگل برای تشخیص ارزشمند بودن آن دامنه مورد استفاده قرار گیرد.
سایت Moz اعلام کرده است که وجود کلمات کلیدی در نام زیر دامنهها میتواند رتبه را افزایش دهد. در واقع ساخت و استفاده از ساب دامین به انحصارسازی صفحات سایت کمک و دسترسی به محتوای خواسته شده برای کاربر را بسیار ساده و سریعتر میکند.
در یک سایت با دامنههای مشابه این که به یکدیگر پیوسته هستند (مانند شرکتی که برای هر بخش خود یک دامنه دارد) این امکان وجود دارد که گوگل تمامی لینکهای مرتبط با دامنه را نادیده بگیرد. در واقع زمانی که مالکیت دامنه منتقل میشود این احتمال وجود دارد که گوگل همزمان تمامی لینکهای مرتبط را حذف کند.
EMD نام دامنهای است که با کوئری جستجوی کاربران مطابقت دارد. حال این عبارت مورد جستجو میتواند یک کلمه کلیدی یا یک عبارت کلیدی باشد. صاحبان وب سایتها با تصور اینکه کوئریهای جستجو ترافیک خوبی را وارد وب سایت میکنند، دامنه تطبیق دقیق را برای فعالیت وب سایت خود انتخاب میکنند.
Whois که از عبارت Who is آمده است، یک پروتکل جستجو است که اطلاعاتی را در خصوص یک دامنه در اختیار ما میگذارد. وقتی برای ثبت دامنه اقدام میکنیم، اطلاعاتی را در یک بانک اطلاعاتی ( که تمامی اطلاعات مدیران دامنهها در آن است) ذخیره میکنیم؛ Whois برای دریافت اطلاعات از این دیتابیسها طراحی شده که شامل اطلاعات مهمی از جمله نام، شماره تماس، آدرس ایمیل، آدرس پستی و کد پستی، منابع موجود در اینترنت مثل دامنه و IP آن خواهد بود. این پروتکل، محتوای بانک اطلاعاتی را با فرمتی قابل خواندن، به کاربران نمایش میدهد.
نکته: اگر گوگل یک فرد خاص را به عنوان اسپم شناسایی کند، این حس برایش القا میشود که سایتهای دیگری که به نام این شخص ثبت شده است را با دقت خاصتری مورد بررسی قرار دهد.
استفاده از دامنهای با کد کشور سطح بالا (برای مثال دامنههای ca, pt, cn) به رتبهبندی سایت برای آن کشور کمک میکند درحالی که رتبهبندی جهانی سایت را محدود میکند.
زمانیکه در گوگل عبارتی را جستجو میکنیم، در صفحه نتایج جستجو، لینکهایی به رنگ آبی و با فونت بزرگتر نسبت به بقیه محتوای صفحه میبینیم. این کلمات، عنوان صفحه یا Title tag هستند؛ جملاتی که توصیف دقیقی از محتوای صفحه را به نمایش میگذارند. استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با محتوای سایت و کلماتی که مخاطبان سایت جستجو میکنند (باید مخاطبان سایت خود را خوب بشناسید) برای قوی کردن سئوی داخلی سایت بسیار مؤثر هستند.
با توجه به دادههای Moz تگهای عنوانی که با یک کلمه کلیدی شروع میشوند، نسبت به تگهایی که کلمه کلیدی در وسط یا انتهای آنها قرار دارد بسیار مؤثرتر هستند.
در سئو، گوگل از تگ توضیحات متا به عنوان مرجعی برای رتبهبندی مستقیم سایت استفاده نمیکند. با این حال، برچسب توضیحات یا همان توضیحات متای شما میتواند نرخ کلیک سایت را تحت تأثیر قرار دهد.
استفاده از کلمه کلیدی در تگ h1 صفحه برای سئو به درک بهتر گوگل از محتوا کمک میکند. تگ H یا همان HTML Heading Tag به زبان ما تیتر یا عنوان نامیده میشود. این نوع از تگ را میبایست به درستی در محتوا به کار برد زیرا به محتوای شما نظم و آراستگی میبخشد که این عمل موجب جذب بیشتر کاربر به محتوا میشود. با ارائهی تگ عنوان در مطلب در واقع خلاصهای از متنی که در ادامه میآید را توضیح دادهایم. به این ترتیب کاربر به راحتی میتواند به بخش مورد نظر خود در محتوا دسترسی داشته باشد.
در استفاده از تگ H1 دقت زیادی به خرج دهید. تگ H1 میبایست ویژگیهای زیر را دارا باشد:
به طور ساده این عبارت(TF-IDF) به معنی فراوانی کلمه کلیدی است. یعنی اگر کلمه کلیدی خود را در متن صفحه تکرار کنید، گوگل و باقی موتورهای جستجو درک خواهند کرد که موضوع این صفحه چیست و در همان کلمه کلیدی به شما رتبه میدهد. حواستان باشید که تکرار بیش از اندازه کلمه کلیدی در محتوا باعث اسپم شدن صفحه شما در گوگل میشود.
محتواهایی که جامع و کاملتر هستند میتوانند موضوعات بیشتری را پوشش دهند و عموماً الگوریتمهای سئو گوگل نسبت به محتوایی که بلند است اهمیت بیشتری میدهد. طبق آمار معمولاً محتواهایی که شامل ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کلمه هستند بیشتر مورد توجه گوگل قرار میگیرند.
احتمالاً در سرچهای خود در گوگل به نوار آبی رنگی که پایین توضیحات متا وجود دارد دقت کردهاید. در زیر توضیحات متا میتواند فهرستی از محتوایی آبیرنگ قرار بگیرد. استفاده از لیست فهرست محتوا هم به سئو گوگل و هم به کاربر کمک میکند که نیاز خودشان را در سریعترین زمان ممکن حل کنند. اگر با وردپرس کار میکنید میتوانید با نصب و فعالسازی پلاگین Easy Table of Contents فهرست محتوا را مانند تصویر به محتوای سایتتان اضافه کنید. (به سه مورد آبی رنگ با فونت کوچک در زیر توضیحات متا دقت کنید)
کلمات LSI در واقع کلمات کلیدی هستند که مرتبط با کلمهای است که در گوگل سرچ شده است و در انتهای نتایج جستجو قرار دارد. در واقع کلمات LSI جستجو شده توسط کاربر هستند. کافیست این کلمات را به بخشی از محتوای صفحه خود اضافه کنید. ابزاری هم برای یافتن این کلمات کلیدی وجود دارد که بخشی از این ابزارها عبارتاند از:
در آخر باید بگوییم که روزانه سایتهای بسیاری، محتواهای متنوع و زیادی را انتشار میدهند که بسیاری از آنها با کلمه کلیدی شما مرتبط است و اینجاست که کلمات LSI، سرنوشت محتوای شما را مشخص خواهند کرد. بنابراین حتماً درون محتواهای خود از این کلمات استفاده کنید اما تعادل استفاده از این کلمات را به خاطر داشته باشید. شما باید از عبارات LSI در موارد زیر استفاده کنید:
با اضافه کردن کلمات کلیدی LSI به سئو گوگل کمک میکنید که درک بهتری از محتوای شما داشته باشد و با همین روش با کلمات LSI نیز رتبه خواهید گرفت. عموماً کلمات LSI میتواند لانگ تیل یا همان کلمات کلیدی بلند نیز باشد.
یکی دیگر از عواملی که سئو گوگل در رتبهبندی سایت به آن توجه میکند عمق و حجم مطالبی است که در سایت شما وجود دارد و مهمتر اینکه چقدر به آن پرداخته شده است. صفحاتی که بتوانند از یک موضوع چندین محتوا را کاملاً پوشش بدهند رتبه بهتری در گوگل خواهند گرفت و از طرفی کاربر نیز از محتوای شما راضیتر خواهد بود.
سرعت لود سایت به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی در در سئو گوگل است و برای هر موتور جستجو مانند گوگل و بینگ این موضوع بسیار اهمیت دارد. در این روش رباتها، فایلها و حجم موجود در سایت مورد بررسی قرار میگیرد و سپس به شما نمره مد نظر را خواهند داد. حتی گوگل از طریق مرورگر خود متوجه خواهد شد که کدام سایتها سرعت بهتری دارند و تجربه کاربری، کاربران خود از این طریق به دست میآورد و سرعت وبسایت را اندازهگیری میکند. برای پرداختن به سرعت لود محتواها در سایت باید به موارد زیر توجه کنیم:
استفاده از AMP به عنوان یک فاکتور رتبهبندی سئو گوگل الزامی نیست اما یک فریمورکی است که توسط گوگل معرفی شده است و ممکن است برای سایتهای خبری و مجلهای تا حدی مفید باشد.
AMP مخفف Accelerated Mobile Pages است که به افزایش و بهبود سرعت لود سایت شما بسیار کمک میکند. اما توجه کنید با فعالسازی AMP باید قید ظاهر زیبای سایت خود را در نسخه موبایل بزنید.
در واقع اگر شما هم جزء کاربران موبایلی هستید، به شما توصیه میکنیم که برای تجربه بهتر بر روی صفحات amp کلیک کنید. تشخیص این صفحات بسیار ساده است زیرا در لینک سایت یک علامت صاعقه مشخص شده است. در واقع صاعقه نشانهای است که سرعت بالای سایت مورد نظر را برای شما نشان میدهد.
از آنجایی که کاربران سرعت بالا را در وبگردی دوست دارند، به طور قطع به لینکهای صاعقه دار توجه بیشتری میکنند. همین متمایز بودن این لینک از سایر موارد میتواند باعث افزایش نرخ کلیک صفحه مورد نظر شود. در واقع همین علامت ساده میتواند به صورت غیرمستقیم منجر به بهبود سئوی سایت شما شود. با توجه به اهمیت بسیار بالای amp در سئو، حتماً سعی کنید که برای اجرای آن در سایت خود یک برنامهریزی دقیق انجام دهید.
آیا محتوای صفحه شما با عبارتی که کاربر در جستجوی آن است مطابقت کامل دارد؟ اگر چنین باشد، آن صفحه ممکن است توسط الگوریتم سئو گوگل رتبهبندی آن کلمه کلیدی را افزایش دهد.
هدف اصلی الگوریتم مرغ مگس خوار بررسی عبارت جستجو و درک مفاهیم و ارتباط بین کلمات کلیدی است. این الگوریتم درک بهتری از کلمات کلیدی بلند یا لانگ تیل دارد. در واقع سئو گوگل با بکارگیری این الگوریتم توانست از پیدا کردن و توجه به عبارات و کلمات کلیدی فراتر رفته و حتی بتواند موضوع یک صفحه وب را بهتر درک و مورد آنالیز قرار دهد. در ادامه به اهداف این متد پرداخته و مواردی را که باید برای استفاده مثبت از این الگوریتم رعایت شود را بیان میکنیم.
اهداف:
مواردی که برای استفاده مفید از این الگوریتم باید رعایت شود:
همانطور که از عنوان مشخص است یکسان بودن دو یا چند محتوا در سایت (حتی با کمی تغییرات جزیی) ممکن است با مشکل کنیبالیزیشن روبه رو شود. این امر از دید موتورهای جست و جو برای سئو سایت میتواند امتیاز منفی حساب شود.
این ابزار در صورتی که درست مورد استفاده قرار بگیرد میتواند مشکل مورد قبلی را تا حدود زیادی حل کند و مانع جریمه شدن سایت شما از طرف سئو گوگل به بهانه داشتن محتوای تکراری شود. تگ Canonical راهی برای کمک به سئو گوگل جهت تشخیص برترین مطلب، میان مطالبی است که از شباهت زیادی نسبت به یکدیگر دارند. به بیان سادهتر، زمانی که تگ Canonical یا تگ کنونیکال (همان کد معروف Rel=Canonical) در یک صفحه قرار میگیرد، گوگل به آدرسی که این تگ در آن وارد شده است، اهمیت بیشتری میدهد و مسلماً آن صفحه را در نتایج جستجو ایندکس میکند. استفاده از تگ Canonical برای نمایش ارجحیت یکی از آدرسهاست، بهطوریکه دیگر آدرسها از نتایج جستجو حذف شده و تنها صفحهای با دستهبندی پرفروشترینها در لیست نتایج ایندکس شود.
یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی در سئو گوگل بهینه بودن تصاویر سایت است. سعی کنید برای تصاویر سایت خود از تگ alt، عنوان و توضیحات مرتبط استفاده کنید که گوگل تصاویر شما را بهتر درک کند و آن را در نتایج جستجو خود قرار دهد.
بروز بودن محتوا به عنوان یکی از فاکتورهای رتبهبندی در سئو گوگل است و سعی کنید مطالب خود را به صورت ماهانه در صورت امکان بروزرسانی کنید. منظور از بروزرسانی تغییر یا اضافه کردن بخش جدیدی به مقاله است و صرفاً حذف یا اضافه کردن مطلب یا هرچیز دیگری به محتوا که بسیار کم باشد تأثیر نخواهد داشت.
اهمیت ویرایش محتوا و تغییرات نیز به عنوان یک عامل بروزرسانی عمل میکند. افزودن یا حذف کل بخشها مهمتر از تغییر ترتیب چند کلمه یا رفع اشتباه تایپی است.
صفحات سایت شما چند وقت یکبار بروزرسانی میشوند؟ اگر بتوانید محتوای سایت خود را طبق استراتژی که دارید به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه آپدیت کنید میتواند در رتبهبندی شما تأثیرگذار باشد.
به کارگیری کلمه کلیدی در ۱۰۰ کلمه اول محتوا میتواند به شما در رتبهبندیهای بالاتر کمک کند. این مورد به درک بهتر گوگل از صفحه شما کمک میکند.
تگهای H2 و H3 در ساب هدینگ به درک بهتر گوگل از ساختار صفحه شما کمک میکند، اگر بتوانید از کلمه کلیدی و یا مترادف آن در تگهای H استفاده کنید باعث میشود گوگل تسلط بیشتری به محتوای شما داشته باشد.
لینک دادن به سایتهای معتبر (خارجی) باعث افزایش اعتبار سایت میشود. این مورد به صورت رسمی اعلام نشده اما طبق تجربه شخصی این موضوع اثبات شده و میتواند به ما کمک کند. هر چقدر کیفیت سایتهایی که به آن لینک میدهید بالا و مرتبط با حوزه کاری شما باشد، رتبهبندی شما را بهبود مییابد. برای لینک دادن ضروری نیست که به رقبای خود لینک بدهید، منابع انگلیسی نیز میتواند لینکهای خروجی خوبی برای محتوا باشند.
گوگل در بررسی گرامر و علائم نگارشی بسیار هوشیار است اما این دقت و حساسیت برای زبان فارسی کمی متغیر است. به طور کلی غلط املایی در رتبهبندی نقش منفی دارد بنابراین سعی کنید محتوای خود را قبل از انتشار چندین بار بررسی کنید که از لحاظ نگارشی مشکلی نداشته باشد.
اجازه بدید با این سؤال شروع کنم. آیا محتوایی که روی صفحه شما قرار دارد اورجینال است؟ این یعنی اگر کل یا بخشی از محتوای شما از سایت دیگری کپی شده باشد٬ از نظر گوگل امتیازی دریافت نمیکند مگر اینکه منبع اصلی را در محتوای خود ذکر کنید. سعی کنید تمام محتواهای سایت یونیک باشد و از سایت مشخصی کپی و در سایت خود قرار ندهید چرا که ممکن است با مشکلات کپی رایت و جریمههای سنگین گوگل روبهرو شوید.
این آپدیت سئو گوگل یه الگوریتم به اسم Mobilegeddon است. در صورتی که سایت شما بتواند با نسخه موبایل تطابق خوبی داشته باشد از طرف گوگل امتیاز کسب میکند و به رتبههای بالاتر میآید.
وبسایتهایی که کاربران آن بیشتر با دستگاه موبایل به آن مراجعه میکنند، از طرف سرچ گوگل در رتبه بالاتری قرار میگیرند و بیشتر امتیاز به دست میآورند. این مورد به تجربه کاربری مربوط است و هرچقدر سایت شما بیشتر با نسخه موبایل سازگار باشد به کام گوگل و کاربر نیز شیرینتر هستند.
این مورد بیشتر برای ویدیوها صدق میکند اما باید حواسمان باشد که با توجه به کلمات کلیدیای که استفاده میکنیم باید محتوا هم مرتبط با همین موضوع باشد. این مورد خیلی مرسوم نیست و صرفاً جهت اینکه چنین چیزی در الگوریتمهای سئو گوگل وجود دارد بیان شده است. اگر بخواهیم به طور تخصصی وارد این قضیه بشویم باید گفت:
اگر محتوای شما دنبالکننده بیشتری از نسخه موبایل دارد و اکثر مطالب مهم بصورت اعلان برای کاربران موبایل ارسال میشود بنابراین سایت شما باید mobile friendly باشد و نسخه موبایلش استاندارد طراحی شده و بهینه باشد. در نسخه موبایل مهم باشد و باید کاربر نسبت به آن مطلع باشد طبق نظریه گوگل باید آن محتوا به کاربر نمایش داده شود. محتوای پنهان شده و خوانده نشده در تلفن همراه ممکن است در مقایسه با محتوای قابل مشاهده، کمتر ایندکس شوند.
این مورد بسیار ساده و تأثیرگذار است. بر اساس دستورالعملهای رتبهبندی گوگل (که به صورت عمومی هم منتشر شده) محتوای تکمیلی مفید، نشاندهنده کیفیت صفحه (در نهایت رتبهبندی گوگل) است. برای مثال٬ اضافه کردن مبدل ارز٬ جدول، محاسبهگر سود و بهره بانکی٬ ماشین حساب و… بسیار میتواند به امتیازگیری سایت از گوگل و بالا بردن زمان صرف شدهی مخاطبین در سایت بیافزاید.
آیا مخاطب سایت شما نیاز دارد که با کلیک روی tab یا هرچیز دیگری به محتوای کامل شما دسترسی پیدا کند؟ اگر بله٬ پس باید در این مرحله این سیگنال به گوگل داده شود تا محتوای شما به خوبی ایندکس شود.
تعداد لینکهای خروجی سایت به صورت مستمر و پیوسته اگر بیش از حد باشد٬ باعث پایین آمدن اعتبار سایت میشود و ممکن است به رتبه سایت شما آسیب بزند. ( این مورد کاملاً طبیعی است چون ما از هر لینک خارجی استفاده نمیکنیم. معمولاً باید از لینکهای خارجیای استفاده کنیم که منبع آن سایت قوی معتبر است. )
استفاده از تصاویر، فیلمها و سایر عناصر رسانه میتواند به بالا رفتن امتیازی که از گوگل دریافت میشود کمک کند.
تعداد لینکهای داخلی به یک صفحه در سایت در واقع نشاندهنده اهمیت آن صفحه است. لینکهای داخلی بیشتر به صفحه، نشان از اهمیت و حجم خوب مطالب در مورد آن صفحه است.
لینکهای داخلی اگر از صفحات قوی و پر مطلب دامنه باشد تأثیر بیشتری روی دیگر صفحات شما دارد. هرچقدر PageRank صفحات داخلی شما بیشتر باشد امتیاز بیشتری را از گوگل کسب میکنید.
زمانی که محتوا را به سایتی لینک میدهیم که در آن محتوایی نیست علاوه بر نمایان شدن خطای 404 لینک خروجی ما جزء لینکهای شکسته محسوب میشود بنابراین سعی کنید تعداد لینکهای شکسته یا صفحاتی که در آن محتوایی برای کاربر وجود ندارد را بروزرسانی کنید؛ چون از نظر گوگل اگر لینکهای شکسته شما افزایش پیدا کند به معنای اهمیت ندادن شما به سایت است.
گوگل تعداد خواندهشدن صفحات را تخمین میزند تا کیفیت محتوای وبسایتها را تعیین کند و در سه دسته، مخاطب سطحی متوسط و پیشرفته طبقهبندی میکند. هرچقدر محتوای شما در سطح مبتدی و متوسط باشد و کاربران بتوانند درک مناسبی از محتوای شما کسب کنند رتبه بهتری را به دست میآورید.
خطاهای HTML یک سایت ممکن است نشانه بیکیفیت بودن سایت شما باشد. زمانی که کدهای سایت شما از استانداردهای W3C پشتیبانی نکند باعث میشود رباتهای موتور جستجو به ویژه گوگل درک درستی از صفحه شما پیدا نکند.
به طور خلاصه ٬ کسب ترافیک بیشتر مساوی است با رتبه بهتر سایت و در نهایت برابر با افزایش اعتبار دامنه سایت است.
پیج رنک گوگل یکی از الگوریتمهایی است که با بررسی بک لینکهای شما اعتبار سایتتان را مشخص میکند. هرچند این الگوریتم برای کاربران غیرفعال شده است و قابل نمایش نیست اما برای کارمندان گوگل فعال است و طبق پیگیریهای انجام شده بزودی پیج رنک گوگل برمیگردد.
از نظر موتورهای جستوجو این امکان وجود دارد که طول بسیار زیاد URL صفحات، مشکل ساز شود. طبق تجربههای شخصی هرچقدر URLهای شما کوتاه و مفیدتر باشد ممکن است نتیجه بهتری کسب کنید.
صفحاتی که URL آنها نسبت به صفحه اصلی نزدیکتر باشد نسبت به صفحاتی که در سایت به اصطلاحی گم هستند رتبه بهتری کسب میکند. این صفحاتی که URL کاملاً مشخصی ندارند از نظر گوگل اعتبار کمتری دارند.
اگر صفحات شما در دستهبندی خاصی قرار گرفته باشند قطعاً نتیجه بهتری کسب میکنند چرا که این سیگنال به گوگل خواهید رسید که این صفحه مرتبط با دستهبندی آن است و امتیاز بیشتری نیز به دست میآورد.
استفاده از تگ یا برچسبهای وردپرس کاری کاملاً اصولی و تجربی است چرا که شما اگر در مطالب سایت خود تگهایی با همان کلمه کلیدی ایجاد کنید باعث کنیبال میشود و قدرت، بین صفحات شما تقسیم میشود.
درصورتی این اتفاق نمیافتد که از برچسبهای عمومی در صفحه استفاده کنید
وجود کلمه کلیدی در URLها یک فاکتور امتیازدهی از نظر سئو گوگل به حساب میآید و باعث رشد صفحه وب سایت میشود.
با مشخص کردن دستهبندیها در رشتههای URL ٬ سایت خود را از طرف گوگل مورد بررسی قرار دهید تا گوگل بهتر متوجه شود که سایت شما درباره چه موضوعی است.
استناد کردن به مقاله و منابع معتبر در سئو باعث میشود گوگل اعتبار سایت شما را افزایش دهد. در کل استفاده از منابع و مأخذ معتبر و ذکر نام آنها در سایت باعث گرفتن امتیاز از گوگل میشود. استفاده از رفرنس را فراموش نکنید. این موضوع بسیار تأثیرگذار است.
استفاده از لیست و فهرست و بولت پوینتها باعث میشود کاربر حین خواندن محتوا٬ متن منتشر شده را بهتر درک کندو خوانایی مطلب افزایش یابد. استفاده از جدول و اعداد هم فراموش نشود.
نقشه سایت شما و ترتیب صفحات (مرتب و منطقی بودن) میتواند فاکتوری برای امتیازگیری از گوگل برای صفحات سایت باشد. این مورد را از طریق فایل زیر میتوانید پیگیری کنید. Sitemap. xml
اگر محتوای شما تعداد زیادی لینک خروجی داشته باشد باعث سردرگم شدن کاربر میشود. و ممکن است کاربر مطلب شما را کامل نخواند و از صفحه سایت شما زود خارج شود. زمانی که کاربر در سایت شما میگذراند فاکتور مهمی برای امتیاز گرفتن از سئو گوگل محسوب میشود.
از آنجایی که ممکن است هر کاربر به روش متفاوتی دنبال یک موضوع ثابت در سایت باشد و دقیقاً از کلمات خاص و کلیدی استفاده نکند٬ پس استفاده از کلمات کلیدی فرعی هم توصیه میشود. اگر کلمات کلیدی فرعی و مترادف (مترادف کلمات کلیدی اصلی) در سایت شما رتبه بگیرد٬ از نظر گوگل بسیار مناسب تلقی میشد و نشانگر کیفیت صفحه سایت است.
اهمیت دادن گوگل به مطالب تازه و fresh علاوه بر تاریخ ثبت سایت و قدمت آن تأثیرگذار است و باعث رتبه گرفتن میشود( مثل joined in 1990 در توییتر )، همچنین از به روزرسانی مطالب قبلی نیز غافل نشوید.
آراستگی سایت و زیبایی سایت از نظر بصری باعث امتیاز گرفتن میشود. در واقع آراستگی سایت به این معنا است که کاربر راحتتر و سریعتر به مطلبی که در سایت به دنبال آن میگردد ارجاع داده شود.
سئو گوگل با استفاده از الگوریتمهایی که دارد میتواند سطح کیفیت و مفید بودن محتوا را تخمین بزند. پس قبل از انتشار محتوا سعی کنید کاربران خود را خوب بشناسید و محتوایی را منتشر کنید که برای مخاطبان خود مفید و با کیفیت باشد. (کیفیت بیشتر به معنی صحت محتوا است. )
گوگل سایتهایی را که محتوای منحصر به فردی تولید نمیکنند جریمه میکند. داشتن محتوای یونیک ( شامل ادبیات خاص٬ نوع نگارش و غیره) میتواند به رتبهگیری سایت کمک کند.
گوگل ترجیح میدهد که سایت شما دارای اطلاعات دقیقی برای تماس باشد. (تلفن٬ فکس٬ آدرس٬ ایمیل٬ لوکیشن روی نقشه٬ ارتباط با پشتیبان٬ ارتباط با مدیر سایت٬ تمامی صفحات اجتماعی و دیگر پلتفرمهایی که در آن فعالیت دارید.) داشتن این اطلاعات در سایت حتی برای گوگل نیز خیلی اهمیت دارد و در رتبهبندی مؤثر است. کاربران سایت با داشتن این اطلاعات هم حس اعتماد بیشتری به سایت پیدا میکنند و هم راحتتر میتوانند با شما در ارتباط باشند. این کار نشانهای برای official بودن سایت است.
صراحتاً میشود گفت که TrustRank یکی از عوامل رتبهبندی سایت است و هر وب سایتی که اعتبار بیشتری داشته باشد میتواند رتبه بهتری کسب کند. عوامل مؤثر بر روی TrustRank:
اگر سایت شما از لحاظ محتوا و تکنیکال (معماری سایت که شامل همه موارد بصری میشود) ساختار مناسبی داشته باشد٬ رباتهای موتورهای جست و جو راحتتر به تمام بخشهای سایت شما دسترسی خواهند داشت. این کار به زودتر Index شدن سایت شما بسیار کمک میکند.
بعد از معرفی الگوریتم freshness سئو گوگل به روزرسانی محتوا در سایت اهمیت بسیار بیشتری پیدا میکند. بدیهی است سایتی که به طور مستمر و پیوسته مطالب خود را به روز میکند امتیاز بیشتری برای رتبهبندی از گوگل دریافت میکند.
سایت مپ، فایلی است که بهوسیله آن، لیست کلیه صفحات وب سایت، به موتورهای جستجو معرفی میشود. اینکار به گوگل کمک میکند که موضوع صفحات شما را بهتر درک کند و به ایندکس شدن صفحات وب سایت شما سرعت میبخشد.
فعال نبودن سرور سایت٬ قطعی و خرابی سرور به سئو سایت شما ضرر میزند، این مورد ممکن است حتی باعث deindexing شود که قطعاً در سئو کل سایت تأثیر منفی دارد. پس سعی کنید از سرور مناسب با آپ تایم بالا استفاده کنید.
مخاطب خود را بشناسید. استفاده از سرور با آی پی مناسب باعث افزایش سرعت سایت شما خواهد شد.
اضافه کردن پروتکل HTTPS باعث افزایش امنیت اطلاعات کاربران میشه و از نظر گوگل یک امتیاز مثبت برای رتبه در نتایج محسوب میشود.
برای بهبود E-A-T باید و حتماً سایت شما دارای قوانین و ضوابط باشد. (terms and conditions). این کار باعث میشود که سایت شما از نظر گوگل یک سایت معتبر شناخته شود.
در توضیحات متای سایت خود سعی کنید از عبارات و phraseهای تکراری که در صفحات مختلف آمده است استفاده نکنید. این کار باعث افت رتبه سایت شما میشود.
بردکرامب یا نان ریزهها به کاربر و موتور جستجو کمک میکند که کاربر بداند در کدام صفحه قرار دارد یا از چه صفحهای وارد صفحه فعلی خود شده است این مورد برای سئوی سایت حائز اهمیت است. برای درک کاملاین موضوع به عکس زیر توجه کنید.
تقریباً بیش از نیمی از جستجوهای انجام شده در دنیا توسط تلفن همراه انجام میشود. اگر نسخه موبایل سایت شما بهینهسازی نشده باشد ( حتی از نظر UI و UX ) محتوای شما در نتایج جستجو موبایل نمایش داده نمیشود و حتی ممکن است سایت از طرف گوگل جریمه شود.
با به اشتراک گذاشتن ویدیوهای خود در یوتیوب به بهتر دیده شدن و بهبود سئو خارجی سایت خود کمک کنید.
این بدیهی است، سایتی که استفاده از آن آسانتر است ( یعنی نقشه سایت پیچیده نیست و ارجاعات به صفحات مورد نظر راحت انجام میگیرد و سایت از نظر UI و UX منطقی است و road map سایت فرم مشخصی دارد. ) از طرف الگوریتمهای سئو گوگل بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و به بالا بردن امتیاز شما کمک میکند.
با کمک سرچ کنسول گوگل و گوگل Analytics میتوانید آمار بازدیدکنندگان سایت خود را بررسی کنید و تحلیلهای مناسبی برای کسب و کارتان آماده کنید. بعضی از سئو کاران میگویند که فعالسازی این دو مورد میتواند امتیاز مثبتی برای سایت باشد.
هرچی سایت شما از طرف کاربران بیشتر مورد نظر و انتقاد قرار بگیرد٬ گوگل متوجه این موضوع میشود و این مورد باعث اعتبار دادن به سایت شما میشود. (سعی کنید بابت مطالبی که منتشر میکنید از مخاطب خود response یا کامنت بگیرید. )
هرچقدر از سایتهای با دامنه قدیمیتر و معتبرتر بک لینک دریافت کنید (بک لینک طبیعی) به امتیاز و اعتبار سایت شما کمک میکند.
تعداد دامنههای ارجاعدهنده یکی از مهمترین فاکتورهایی است که سئو گوگل به آن توجه میکند.
به طور جامعتر:
ریفرینگ دامین (Referring Domain) که در سرچ کنسول با نام Linking Domain شناخته میشود، عبارت است از تعداد دامنههای مجزایی که به سایت شما لینک دادهاند. در واقع تفاوت این فاکتور با تعداد بک لینک در این است که به عنوان مثال وقتی از ۵ سایت مجزا، هرکدام ۳ بک لینک دریافت میکنید، رفرینگ دامین شما برابر ۵ و تعداد بک لینکهای شما برابر ۱۵ میشود.
هر وبسایت دارای یک آی پی مشخص (مثال: 77. 238. 123. 185 ) است. باید بتوانیم از دامنههای مختلف و آی پیهای مختلف هر سایت بک لینک دریافت کنیم.
ساختن لینک برای دیگر صفحات داخلی به غیر از صفحه اصلی بر اعتبار کل دامنه تأثیر میگذارد.
انکرتکستها مانند تابلوهایی در جاده هستند که هم به موتور جستجو و هم کاربر مسیر خروج را نشان میدهند و به همین دلیل در اکثر مواقع پیشنهاد میشود انکرتکستها را مرتبط با صفحه مقصد انتخاب کنید نه یک عبارت عمومی.
متن تگ آلت مانند یک انکرتکست میتواند عمل کند و کاملاً تأثیرگذار است.
در صورت امکان، بک لینک گرفتن از دامنه دانشگاهی edu و دامنه دولتی gov میتواند در بهبود رتبه شما کمک بسزایی کند.
رنک پیج هر صفحه بسیار مهم است و اگر از سایت یا صفحهای که دارای اعتبار بالایی باشد لینکی دریافت کنید قطعاً اثر خوبی را روی سایت خود میگذارید
اگر اعتبار سایت لینکدهنده بالا باشد بدون شک باعث بهبود رتبه سایت میشود.
اگر بتوانید از رقبای خود و سایتهایی که در حوزه شما فعالیت میکنند در نتایج جست و جو بک لینک دریافت کنید٬ سایت شما رشد بسیار خوبیخواهد داشت.
بک لینک گرفتن از صنعت یا حوزههای مرتبط با کسب و کار شما میتواند به رشد وبسایت شما کمک بسزایی کند.
اگر از سایتهایی که اعتبار و محتوای خاصی ندارند و امتیازی از طرف گوگل کسب نکردهاند بک لینک دریافت کنید٬ گوگل این مورد را هم تشخیص میدهد و علاوه بر اینکه امتیازی دریافت نمیکنید حتی ممکن است جریمه هم شوید.
به صورت کلی پست مهمان یکی از بهترین روشهای کسب بک لینک است که در آن با نوشتن یک مقاله اختصاصی و مفید برای سایتهای معتبر، سعی میکنیم برای خودمان بک لینک به دستآوریم و در کلمات کلیدی مورد نظر رشد کنیم.
با استفاده از تبلیغات به صورت بنر در سایت خود میتوانید لینکهای خوبی دریافت کنید اما توجه کنید که این لینکها باید nofollow باشند.
استفاده از لینکهای نوفالو به جلوگیری از اسپم شدن مطالب کمک میکند چون با توجه به اسم این دستور برای موتور جستجو گوگل صادر میشود که این لینک را دنبال نکنید و کاری با آنها نداشته باشد اما همین امر حد و حدودی دارد. یعنی گاهی اوقات در روند لینکسازی خود برای سایت باید سعی کنید از سایتها و لینکهایی که نوفالو هستند استفاده کنید تا پروسه لینکسازی شما توسط رباتهای گوگل منطقی و طبیعی به نظر بیاید.
سعی نکنید برای لینکسازیهای خود فقط از یک سایت یا یک چیز واحد و مشخص کمک بگیرید. سعی کنید تنوع داشته باشید و در تمامی موارد ممکن شروع به لینکسازی کنید. برای مثال فقط از یک وبلاگ مشخص یا کامنتها لینک نگیرید.
این مورد نیازی به توضیح خاصی ندارد. نکته حائز اهمیت این است که لینکهای Sponsored” و “UGC” با اینکه تأثیر کمتری از لحاظ امتیازگیری نسبت به تکنیکهای دیگر دارند اما گاهی میتوان از آن استفاده کرد.
این روش بسیار سادهتر است و تأثیر بسیار بیشتری در گرفتن امتیاز از گوگل دارد. لینکهایی که در خود محتوای مطلب قرار دارد به طبع قدرت و اثرپذیری بیشتری دارد.
با استفاده از ریدایرکت 301 میتوانید تمام URLهای مختلف که برای یکی از صفحات سایتتان وجود دارد را یک جا جمع کنید تا موتورهای جستجو تمام این آدرسها را تحت عنوان یک صفحه رتبهبندی کنند. این کار جزء کارهای سئوی تکنیکال محسوب میشود ولی کار سختی نیست. اما توجه داشته باشید که تعدا زیاد بک لینکهایی که از طریق ریدایرکت 301 به دست میآید، باعث ضعیف شدن پیج رنک سایت خواهد شد.
انکرتکست لینکسازیهای داخلی سایت تأثیرگذار است اما نه به اندازه لینکهای خارجی سایت.
به طور ساده عنوان لینک اطلاعات بیشتری در مورد صفحهای که به آن پیوند داده میشود، میدهد. اما از لحاظ امتیاز دهی فاکتور قوی ای محسوب نمیشود.
دریافت بک لینک از دامنههای ایرانی مانند ir. میتوانند در بهبود رتبهبندی سایت تأثیرگذار باشد.
بک لینکهایی که در شروع محتوا قرار میگیرند نسبتاً به لینکهایی که در آخر محتوا هستند، ارزش بیشتری دارد.
لینکهایی که در متن محتوا قرار میگیرند عموماً قویتر از لینکهای فوتر و سایدبار است.
لینکهایی که از سایتهای مشابه در حوزه کاری یکسان داده میشوند، بطور قابل توجهی نسبت به سایر سایتها مؤثر واقع خواهند شد. به همین دلیل نیز استراتژی مؤثر سئو، بر روی به دست آوردن لینکهای مرتبط تمرکز دارد.
الگوریتم سئو گوگل Hilltop بیان میکند، لینک از صفحهای که به محتوای صفحه نزدیک باشد، بسیار با ارزشتر از لینکی است که از یک صفحهی غیر مرتبط داده میشود.
گوگل علاقه بیشتری به لینکهایی که کلمه کلیدی در عنوان آن دیده میشود دارد.
طبق الگوریتم هیلتاپ، گرفتن لینک از صفحاتی که در یک موضوع خاص جزء منابع برتر هستند میتواند برای رتبهبندی سایت مؤثر واقع شود.
گرفتن لینک از سایتهایی که به عنوان سایتهای معتبر شناخته شدهاند میتواند تأثیر خوبی نسبت به سایتهای کوچک و ناشناخته داشته باشد.
باتوجه به سیستم گوگل، لینکهای قدیمیتر قدرت رتبهبندی بهتری نسبت به بک لینکهای جدید دارند.
با توجه به افزایش شبکههای وبلاگنویسی، گوگل به لینکهایی که از سایتهای واقعی اهمیت بیشتری میدهد. نکته مهم این است که موتورهای جستجو معمولاً از علائم تجاری و تعامل کاربران برای تشخیص این دو مورد استفاده میکنند.
ریدایرکت 301 نوعی تغییر مسیر است که در آن علاوه بر تغییر مسیر بازدیدکنندگان، خزندههای موتورهای جستجوگر نیز آنرا به عنوان ریدایرکت دائمی در نظر میگیرند و اعتبار صفحه قدیمی را به صفحه جدید منتقل میکنند. زمانی که قصد تغییر URL یا تغییر دامنه داریم برای انتقال اعتبار صفحات قدیمی به صفحات جدید به ریدایرکت 301 نیاز داریم.
صفحاتی که شامل میکروفرمتها است ممکن است رتبه بالاتری نسبت به صفحاتی که فاقد آن است داشته باشند. استفاده از میکروفرمت میتواند منجر به جهش رتبه شود.
سایتهایی که به شما لینک میدهند هرکدام میزان تأثیر متفاوتی برای امتیاز دهی از طرف گوگل را دارند. هرچه اعتبار سایتی که به شما لینک میدهد بیشتر باشد امتیاز بیشتری را کسب میکنید.
استفاده از این لینکهای فروم و شرکت در انجمنهای گفت و گو باعث لینک گرفتن یا دادن به سایتهای مختلف میشه ( ساخت بک لینک) اما به دلیل وجود اسپمهای زیاد ارزش لینکها کمی متفاوت است.
از آنجایی که تعداد کلمات بسیار اهمیت دارد، یک لینک از یک پست با ۱۰۰۰ کلمه با ارزشتر از یک لینک از یک پست با ۲۵ کلمه است.
لینکهایی که از یک محتوای ضعیف گرفته میشود به اندازه لینکهایی که از یک محتوای قوی گرفته میشود ارزش ندارند.
به گفتهMatt Cutts متخصص گوگل، تمامی لینکها در سرتاسر سایت فشردهسازی میشوند و به عنوان یک لینک واحد در نظر گرفته میشود. این لینکها در همه یا اکثر صفحات سایت تکرار میشود؛ مثلاً لینکهای فوتر یا فهرست کنار صفحه وبلاگها. این لینکها معمولاً برای کاربران گذاشته نمیشوند، بلکه هدف اصلی آنها گرفتن بک لینک برای سایتهای دیگر است.
رنک برین الگوریتم هوش مصنوعی سئو گوگل است که بیشتر نوع رفتار و تعامل کاربران را با نتایج جست و جوها بررسی و مورد آنالیز قرار میدهد. کاربران و مخاطب خود را بشناسید یا دقیقاً برایتان مشخص باشد که برای چه کسی تولید محتوا میکنید.
صفحاتی که در سرچ ارگانیک کلیک بیشتری میخورند٬ برای آن کلمات کلیدی و خاصی که در آن متن بوده به اصطلاح SERP boost دریافت میکنند. یعنی گوگل روی آن دسته از کلمات کلیدی استفاده شده در آن صفحهای که بیشتر کلیک میخورد بیشتر توجه میکند.
هیچ کس در موضوع بهینهسازی برای موتورهای جستجو اهمیت نرخ خروج را مورد توجه قرار نمیدهد اما گوگل از کاربران خود به عنوان تستر کیفیت استفاده میکند. صفحاتی که ضعیف یا اسپم شناسایی شوند حتی با وجود کلمات کلیدی قوی هم امتیازی دریافت نمیکنند.
اینکه که گوگل از اطلاعات مرورگر کروم برای تعیین کردن این که مردم یک صفحه را مشاهده میکنند یا نه استفاده میکند، تست شده است. سایتهایی با ترافیک زیاد به نظر با کیفیتتر از سایتهایی با ترافیک کمتر است. طبق مطالعات SEMRush ارتباط مستقیمی بین ترافیکی که در سایت خود ایجاد میکنید و امتیازدهی گوگل وجود دارد.
آیا کاربران پس از مشاهده سایت شما مجدد به سایت باز میگردند یا خیر؟ سایتهایی که بازدیدکنندگان تکراری( مخاطب وفادار) دارند ممکن است در رتبهبندی خود بسیار پیشرفت کنند. سعی کنید عواملی در سایت خود ایجاد کنید که کاربر را در سایت نگه دارد یا مجبور کند مجدد برگردد. مطالب سایت شما باید برای کاربر مفید باشد و برای دریافت پاسخ سؤالاتش سایت شما را اولویت جستوجوی خود قرار دهد.
فرض کنید شما در گوگل، عبارتی را سرچ میکنید، گوگل لیستی از ۱۰ سایت را در صفحه سرپ یا اول به شما نمایش میدهد. شما اولین سایت را کلیک میکنید و وارد سایت رتبه ۱ میشوید. اما خیلی سریع متوجه میشوید که این سایت ارتباطی با سرچ شما ندارد.
دکمه برگشت یا back را کلیک میکنید و مجدد به گوگل برمیگردید. این بار روی سایت دوم کلیک میکنید و وارد سایت رتبه ۲ میشوید. به این عمل در اصطلاح پوگو استیکینگ Pogosticking گفته میشود. یعنی کاربر وارد یک سایت میشود، به گوگل برمیگردد، وارد سایت بعدی میشود و این فرایند تکرار میشود.
اینکه نتایج جست و جو طبق میل کاربر باشد بسیار مهم است. نکته اول اینکه، وقتی روی کلمه کلیدیای تمرکز میکنید تا به لینکهای بالای گوگل برسید، حتماً و حتماً برای آن کلمه، در محتوای خود تمرکز داشته باشید. به این فکر کنید که کاربر چرا آن کلمه را سرچ کرده است و در محتوای خود به نیاز کاربر حتماً پاسخ دهید. سعی کنید مطلب کامل و جامعی متناسب با نیاز کاربر تهیه و منتشر کنید.
باید توجه داشت که گوگل دادههای کاربری مرورگر کروم را جمعآوری میکند. به همین دلیل صفحاتی که در کروم بوکمارک شدهاند ممکن است رتبه بهتری دریافت کنند.
صفحاتی که دیدگاهها و نظرات زیادی دارند ممکن است برای گوگل به عنوان یک سایت تعاملی و با کیفیت در نظر گرفته شود.
از آنجایی که زمان سپری شده در یک صفحه وب برای گوگل بسیار اهمیت دارد زمان سپری شده یا زمان توقف یعنی مدت زمانی که یک کاربر قبل از برگشت به صفحه نتایج جستجو صرف میکند تا یک صفحه وب را آنالیز کند. اگر یک صفحه وب زمان توقف کمی داشته باشد، یعنی این صفحه نتوانسته نیاز کاربر را تأمین کند و اگر این رفتار مرتب از سمت کاربران تکرار شود برای سایت دردسرساز میشود. خروج کمتراز ۳ ثانیه به شدن برای سایت مضر است.
کوئری به درخواست اطلاعات از یک پایگاه داده اشاره دارد. به طور کلی گوگل برای سرچهای خاص به مطالب جدیدتر توجه بیشتر و ویژهتری میکند. سعی کنید سرچهای خاص را در حوزه فعالیت و محتوای خود شناسایی کنید.
QDD الگوریتمی است که توسط گوگل برنامهریزی شده است تا هنگام تعیین نتایج جستجو روی “تنوع اطلاعات” تمرکز کند. گوگل ممکن است برای کلمات مبهم همچون Ted، WWF یا Ruby نتایج جستجوی متنوعی را نمایش دهد.
طبق شیوههای امتیازدهی گوگل٬ سایتهایی که به طور مکرر بازدید میکنید؛ برای جستجوهای شما رتبه بالاتری خواهد داشت.
زنجیره سرچهایی که کاربران در گوگل انجام میدهند نیز بسیار مؤثر است. مثلاً اگر شما یکبار کلمه {بررسی} را سرچ و سپس کلمه {موبایل} را سرچ کنید در سرچهای پیشنهادی گوگل به طور هوشمند کلمه {بررسی موبایل} را برای نتایج سرچ شما نمایش میدهد. پس در انتخاب کلمات کلیدی دقت کنید. با این روش میتوان کلمات کلیدی و کلمات ترند را حتی در مواردی جلوتر حدس زد و پیشبینی کرد.
در واقع Featured snippet، نتایج جستجوی انتخاب شدهای هستند که در بالای نتایج ارگانیک و زیر تبلیغات ظاهر میشوند. اینها شامل یک متن توصیفی هستند که به اعتقاد گوگل به کاربران کمک میکند با سهولت بیشتری آنچه را که میخواهند کشف کنند. مواردی مثل طول محتوا٬ قالببندی سایت و اعتبار صفحه شما در این قابلیت گوگل کوئر است.
گوگل به سایتهایی که آی پی سرور و نام دامنه خاص یک کشور را دارند، ارزش بیشتری قائل میشود.
YMYL مخفف “پول شما یا زندگی شما” است و درباره سؤالات مربوط به پول، مالی و زندگی، سلامتی و رفاه شما توضیحاتی میدهد. دلیل این سؤالات که چرا YMYL برای نتایج GOOGLE مهم است به این دلیل است که اگر سایتهای غیر معتبر و غیرقانونی در نمایش این نوع دادهها با ارائه مشاوره بدی برجسته شده باشند و در صفحه اول گوگل قرار بگیرند، میتوانند شخص را به شدت تحت تأثیر قرار دهند و باعث اثرات منفی و مضر در شخص و زندگی تعدادزیادی از افراد شوند.
استفاده از این کلمه کلیدی برای موضوعات و محتواهای موجود در سایت که مربوط به این دسته میشوند توصیه میشود.
DMCA قانون فدرال ایالاتمتحده و یا به اختصار کلمات Digital Millennium Copyright Act هستش، یک روش آسان و راحت که برای قربانیان قانون کپیرایت وضع شد تا بتوانند هر چه سریعتر از حق خود دفاع کنند.
اگر کسی محتوا و دیتای شما را در اینترنت بدزدد شما میتوانید با اعلام یک متن شکایت به وبسایت مربوطه، میزبان آن و موتورهای جستجوگر خواستار حذف دیتای آنها شوید.
به روزرسانی Bigfoot گوگل باعث شده است که دامنههای بیشتری در صفحات نتایج جستجو نمایش داده شود.
در اینجا کاربران به دنبال خرید محصول، خدمات یا یافتن مکان هستند. به عنوان مثال: خرید گوشی، خرید بلیط هواپیما، طراحی سایت تهران، دانلود فیلم و. .
کاربران برای رسیدن به صفحاتی که قصد خرید از آنها را دارند، از کلمات کلیدی که نشاندهنده قصد خرید است استفاده میکنند.
بخاطر داشته باشید که در این مرحله کاربر آماده خرید است و محتوایی باید به آن ارائه شود تا بتواند خرید خود را انجام دهد. بیشتر نتایج جستجو در این نوع کلمات مربوط به فروشگاههای آنلاین است که کالایی را که مشتری میخواهد بخرد را میفروشند. اطمینان حاصل کنید که محتوای موجود شما از قصد کاربر پشتیبانی میکند. آنچه در اینجا به آن نیاز خواهید داشت صفحات محصول یا لیست محصول خواهد بود. رقبا را تجزیه و تحلیل کنید و سپس محتوای متناسب با قصد کاربر ایجاد کنید. برای درک بهتر به عکس زیر توجه کنید.
گوگل معمولاً جستجوهای محلی گوگل پلاس را در بالای جستجوهای طبیعی قرار میدهد. برای درک بهتر به عکس زیر توجه کنید.
برخی از کلمات کلیدی خاص، باعث ایجاد یک باکس خبر جدید در گوگل میشود. برای این کار نیاز است که شما در سایت خود گزینه جستجوی درون سایتی را به صورت فعال داشته باشید. به عکس زیر توجه کنید:
بعد از به روزرسانی Vince، گوگل برای برندهای بزرگتر در مورد برخی جستجوهای مشخص ارجحیت قائل است و سعی در نشان دادن آن سایتها در SERP یا همان صفحه اول دارد.
گاهی اوقات در نتایج جست و جوی ارگانیک گوگل به شما تصاویری را در صفحه اول نشان میدهد. داشتن عکس در محتوا به همراه alt text بسیار مؤثر است.
عباراتی که وقتی در گوگل سرچ میکنید منجر به انجام شدن یک اکشن در سایت میشود. نتایج ایستر اگ برای گوگل اهمیت دارد و باعث امتیاز دهی میشود.
برخی کلمات کلیدی از جمله نام برندها و سایتها نتایج مختلفی از یک سایت را نمایش میدهد.
وظیفه این الگوریتم سئو گوگل برخورد با سایتهای دارای اسپم است، سایتهایی که کلمات کلیدی آنها در زمینه اسپم بسیار پر کاربرد هستند.
داشتن بک لینک و ساخت انکر تکست با نام برند خود به برند شدن نام و جستجو شدن توسط همان نام کمک میکند.
در صورتی که تعداد زیادی با نام برند ب وارد سایت شوند، گوگل برند شما را شناسایی میکند.
هنگامی که کاربر یک کلمه کلیدی را در کنار نام برند شما سرچ کند٬ گوگل برای دفعات بعدی که آن کلمه کلیدی را تنهایی سرچ میکنید٬ نام برند شما را نیز به آن اضافه میکند و در نتایج جست و جو از نام برند شما نیز یاد خواهد کرد. یعنی برای آن کلمه کلیدی از مطالب سایت شما برای نتایج جست و جو اضافه میکند.
برندهای تجاری که صفحه فیسبوک با تعداد لایکهای بالایی دارند، در جستجو موفقتر هستند.
یکی دیگر از عوامل مؤثر برای رتبهبندی سایت٬ سایتی است که یک صفحه توییتر فعال با تعداد فالوور واقعی بالا را به طور پیوست دارد. (صفحه توییتر هرچه قویتر باشد مؤثرتر است)
یکی دیگر از عوامل مؤثر این است که بیشتر کسب و کارهای واقعی برای شرکت خود در سایت لینکداین صفحهای دارند.
در نتایج جست و جو٬ آن دسته از برندها یا سایتهایی که Verify شده هستند (مثلاً صفحه اینستاگرام یا توییتر آنها تیک آبی دارد) به نسبت دیگر سایتهایی که از صفحات اجتماعی استفاده نمیکنند بالاتر قرار میگیرند.
داشتن یک پروفایل در لینکدین که نشان دهد این کارمندان برای شرکت شما کار میکنند یک نشانه برای محبوبیت برند تلقی میشود.
تعداد فالوورها به نسبت اینکه صفحه مجازی لینک شده به سایت چقدر فعال است ارجحیت ندارد. میزان فعال بودن در شبکههای اجتماعی مؤثرتر از تعداد فالوورهاست.
به طور کلی میتوان گفت هر جایی که اسم برند شما آورده شود، جدا از اینکه مثبت یا منفی باشد؛ در شبکههای اجتماعی یا در سایتها، منشن شدن برند اتفاق افتاده است. همین اسم بردن از برند شما میتواند مزایایی داشته باشد، از جمله این مزایاها میتوان به تأثیر سئو و شناخت بازار هدف شما اشاره کرد.
سعی کنید با شخصیتسازی و جا انداختن نام برند خود و بیشتر کردن تعداد سرچ نام برند٬ سایت خود را بر صفحه اول فید خبرهای گوگل قرار دهید.
برندها بدون اینکه لینک شوند در برخی سایتها نام برده میشوند. گوگل این موارد را به عنوان یک فاکتور برای محبوبیت برند نگاه میکند.
گوگل به ثبت موقعیت مکانی اهمیت میدهد. با توجه به اینکه شرکتهای بزرگ دفاتر دارند٬ پس گوگل برای تشخیص بزرگی برند شما از این عامل استفاده خواهد کرد
سایتهایی که محتوای کم کیفیتی دارند در نتایج جستجو کمتر دیده خواهند شد.
لینک دادنهای نامربوط به سایتهای نامربوط، در رتبهبندی سایت شما تأثیر میگذارد و ممکن است به سایت شما آسیب بزند.
ریدایرکت به معنای انتقال کاربر به آدرس جدید است. به عبارت دیگر هر زمان بخواهیم بازدیدکنندگان سایت را به آدرس مشخصی منتقل کنیم از Redirect استفاده میکنیم. تغییر آدرس وب سایت نباید به صورت نادرست اتفاق بیافتد. این کار نه تنها موجب جریمه شدن سایت میشود، بلکه سایت را از حالت ایندکس خارج میکند.
گوگل به صورت رسمی اعلام کرده است که استفاده از پاپآپها و تبلیغات بیش از حد در وبسایت از نشانههای یک سایت ضعیف است و رتبهی خوبی از گوگل نمیگیرد.
در نسخه موبایل نیز توجه داشته باشید که گوگل آن دسته از سایتهایی را که در تمامی صفحات وب از پاپآپ استفاده میکند را جریمه میکند.
یکی از مهمترین موارد همین مورد است. گوگل آن دسته از سایتهایی را که بیش از حد عمل بهینهسازی انجام میدهند٬ خصوصاً در سئوی داخلی را نیز جریمه میکند. ( پر کردن برچسبها یا تگ عنوان، استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی و معماری نامناسب)
الگوریتم پنگوئن سئو گوگل بر خلاف الگوریتم پاندا تمامی صفحات یک سایت را رتبهبندی میکند.
با توجه به الگوریتم پنگوئن سئو گوگل توانایی تشخیص مطالب بیهوده را در صفحات سایت شما دارد. محتوای بیهوده در سایت شما شناسایی و از ایندکس شدن صفحه مورد نظر جلوگیری میکند.
گوگل سایتهایی که تبلیغات بسیار زیادی دارند را جریمه میکند.
صفحه دروازه یا Doorway، صفحهای است که به طور خاص به منظور کسب رتبه خوب در موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی خاص ایجاد شده است و به منزله یک نقطه ورود است تا بازدیدکنندگان از طریق آن به محتوای اصلی راه پیدا کنند.
این تکنیک کلاه سیاه در واقع به این شکل عمل میکند که شما صفحهای که به مخاطبان نشان میدهید، متفاوت از آن صفحهای است که رباتها یا همان اصطلاحاً خزندههای گوگل قابلیت مشاهده آن را دارند. تلاش برای پنهان کردن لینکهای وابسته (به خصوص همراه با کلاکینگ) میتواند جریمه گوگل را به همراه داشته باشد.
الگوریتم سئو گوگل Fred روی لینکهای تبلیغاتی، خرید بک لینک و بیکیفیت بودن محتوای سایتها به دلیل حجم بالای تبلیغات حساسیت زیادی دارد. بعضی از وب سایتها با ایجاد و ساخت تبلیغات بسیار در سایت خود درآمدزایی میکنند و به زبان سادهتر سایت خود را از تبلیغات و آگهیهای متفاوت پر میکنند که بی ارتباط با یکدیگر هستند. در اصل الگوریتم فرد با تعداد لینکهای تبلیغاتی شما کاری ندارد. برای Fred نوع لینکها و بک لینکها مهم است. آیا این لینکها ارزش محتوایی دارند، یا تنها راهی برای فریب کاربری و شناساندن برندی خاص هستند.
برخلاف تصور عموم گوگل علاقهای به سایتهای وابسته ندارد. اما کاربر ممکن است فکر کند که سایتهای وابسته با همکاری در تولید محتوا مرتبط با آن سایت هستند.
طبق الگوریتمهای سئو گوگل، گوگل مخالف تولید محتوای خودکار است. اگر گوگل متوجه شود که محتوای سایت شما توسط کامپیوتر یا رباتی تولید شده است، ممکن است سایت شما را جریمه و از ایندکس شدن آن جلوگیری کند.
توجه بیش از حد به پیج رنک با nofollow کردن تمامی لینکهای خروجی، ممکن است نشاندهنده بازی کردن یا دور زدن سیستم سئو گوگل و الگوریتمها باشد. (مثلا با nofollow کردن تمامی لینکهای خروجی یا بیشتر لینکهای داخلی، ممکن است نشاندهنده بازی کردن با سیستم باشد)
اگر آی پی آدرس سرور شما به عنوان اسپم در نظر گرفته شود ممکن است تمامی سایتهای موجود بر روی آن سرور را تحت تأثیر قرار دهد.
پر کردن کلمات کلیدی در متا تگها نیز توسط گوگل شناسایی میشود. اگر گوگل متوجه شود که برای دور زدن الگوریتمها٬ در حال خوراندن کلمات کلیدی به صورت exaggerating به تگهای متا هستید قطعاً سایت شما را جریمه میکند.
اگر گوگل تشخیص دهد که سایت شما هک شده٬ سایت شما از نتایج جست و جو حذف میشود و از حالت ایندکس خارج میشود.
افزایش یا هجوم ناگهانی تعداد لینکها به سایت شما باعث میشود ساختگی بودن آن تشخیص داده شود و تأثیر منفی در رتبهبندی دارد.
هرچند الگوریتم پنگوئن جدیدا به جریمهی لینکها تمرکز دارد تا جریمه کل وب سایت اما به طور کلی سایتهایی که تحت تأثیر جریمه پنگوئن قرار گرفتهاند کمتر در نتایج موتورهای جستجو دیده خواهند شد.
لینکهای کم کیفیت یعنی لینکهایی که توسط سئو کاران کلاه سیاه (حتی دیدگاههای وبلاگ و پروفایل انجمنها هم شامل این موارد میشود) انجام میشود. استفاده بیش از حد از این لینکها ممکن است برای گوگل این پیام را داشته باشد که شما در حال دور زدن سیستم هستید و در رتبهبندی سایت شما تأثیر منفی دارد.
درصد بالایی از بک لینکهایی که از لحاظ عنوان و تاپیک غیر مرتبط با موضوع هستند میتوانند شانس جریمه شدن را برای سایت بالا ببرند.
تحلیلهای انجام شده توسط سایت MicroSiteMasters.com نشان میدهد که سایتهای با تعداد بالای لینکهای غیر طبیعی از سایتهای غیر مرتبط، برای الگوریتم پنگوئن حساس هستند.
گوگل هزاران پیام در رابطه با کشف لینکهای غیر طبیعی در ابزار وبمستر برای صاحبان سایتها ارسال میکند. این موضوع باعث کاهش رتبه سایت میشود.
از نظر گوگل، بک لینکها از دایرکتوریهای با کیفیت پایین میتواند منجر به جریمه شود.
اغلب ویجتهای وردپرس با گزینهای برای تنظیم عنوان برای هر ویجت میآید. عنوان ویجت به عنوان سربرگ برای ویجت در نوار کناری استفاده میشود.
به دست آوردن تعداد زیادی از لینکهای غیر طبیعی در آی پی آدرس یکسان، ممکن است نشانهای از لینک بیلدینگ شبکهای باشد.
نشانهگذاری انکر تکست «poison» (مخصوصاً کلمات کلیدی) به سایت شما ممکن است نشانه اسپم یا هک شدن باشد. در هر صورت، میتواند به رتبه سایت شما آسیب برساند.
این جریمه توسط کارمندان گوگل به صورت دستی انجام میشود و باعث میشود وب سایت شما در نتایج جستجو محدود شود. لینکسازیهای کلاه سیاه بیشتر در معرض این جریمه هستند.
فروش لینک نیز در رنکینگ وب سایت شما در گوگل تأثیر منفی میگذارد.
سایتهای جدیدی که به طور ناگهانی در معرض لینکها و بک لینکهای زیادی قرار میگیرند معمولاً توسط گوگل به Sandbox منتقل میشوند. در این شرایط دیده شدن سایت در موتورهای جستجو به طور موقتی محدود میشود.
این الگوریتم سئو گوگل انحصارا برای سایتهایی است که قصد دور زدن الگوریتمهای گوگل را دارند.
استفاده از این ابزار به شما کمک میکند تا از جریمه دستی یا الگوریتمی تا حدودی در امان بمانید. البته باید اشاره کنم این الگوریتم سئو گوگل بیشتر برای سایتهایی که درگیر سئوی منفی هستند است.
دانستن این موضوع یک امر بسیار مهم و حیاتی تلقی میشود. اگر بنا به هر دلیلی سایت شما دچار جریمه شد. (چه به طور دستی و چه به صورت الگوریتمی) میتوانید یک درخواست تجدید نظر به گوگل ارائه دهید. و اگر این درخواست تجدید نظر منطقی و قابل قبول باشد٬ پنالتی از وب سایت شما برداشته میشود.
گوگل حتی توانایی تشخیص لینکهای موقتی را دارد که با این لینکها شروع به لینک دادن به سایتها میکنند. این لینکها از نظر گوگل ساختگی به حساب میآیند ( حتی اگر آنها را سریعاً پاک کنید) و این کار موجب امتیاز منفی در گوگل میشود.
در google search console شما میتوانید ببینید قبل از اینکه یک کاربر وارد سایت شما شده، چه فرایندی اتفاق افتاده است.
در google analytics به بررسی اتفاقاتی که بعد از ورود یک کاربر به سایت افتاده است، پرداخته میشود.
گوگل تگ منیجر به زبان ساده ابزار واسطهای است برای مدیریت تگها. تگ تکه کدی است که از آن برای جمعآوری اطلاعات یا انجام کارهایی خاص در وبسایت و اپلیکیشنها استفاده میشود.
به فرایند جذب مخاطب و تبدیل آن به مشتری از طریق تولید محتوا گفته میشود. در واقع در بازاریابی محتوا هدف اصلی رفع نیاز مخاطب از طریق ارائه محتوا به او است.
این لیست یک لیست کامل برای سئو به حساب میآید. انجام تمامی این موارد الزامی نیست اما دانستن آنها نیاز است. این موارد بسیار تخصصی و زیاد هستند و برای بالا بردن امتیاز سایت نباید اصلیترین فاکتور سئو گوگل یعنی زمان را فراموش کنیم. هیچ سایتی یک شبه امتیاز بالا دریافت نمیکند.
در ادامه به طور خلاصه و نتیجهگیری چکیدهای از مواردی که رعایت آنها الزامی است را مجدد تکرار میکنم. به عبارتی طبق گزارش سایت backlinko موارد زیر از مهمترین فاکتورهای رنکینگ گوگل در سال ۲۰۲۳ به حساب میآیند.
SEO مخفف “بهینهسازی موتور جستجو” است. به زبان ساده، این به معنای فرآیند بهبود سایت شما برای افزایش دید آن است، زمانی که مردم محصولات یا خدمات مرتبط با کسب و کار شما را در گوگل، بینگ و سایر موتورهای جستجو جستجو میکنند. هرچه صفحات شما در نتایج جستجو بهتر دیده شوند، احتمال بیشتری برای جلب توجه و جذب مشتریان بالقوه و فعلی به کسب و کار خود خواهید داشت.
موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ از رباتها برای خزیدن صفحات در وب، رفتن از سایتی به سایت دیگر، جمعآوری اطلاعات مربوط به آن صفحات و قرار دادن آنها در فهرست استفاده میکنند. فهرست را مانند یک کتابخانه غول پیکر در نظر بگیرید که در آن یک کتابدار میتواند یک کتاب (یا یک صفحه وب) برای کمک به شما پیدا کند که دقیقاً همان چیزی را که در آن زمان به دنبال آن هستید پیدا کنید.
سپس، الگوریتمهای سئو گوگل با در نظر گرفتن صدها عامل یا سیگنال رتبهبندی، صفحات موجود در فهرست را تجزیه و تحلیل میکنند تا تعیین کنند که صفحات ترتیب باید در نتایج جستجو برای یک پرسوجو نمایش داده شوند. در قیاس کتابخانه ما، کتابدار تک تک کتابهای موجود در کتابخانه را خوانده است و میتواند به شما بگوید که دقیقاً کدام یک پاسخ سؤالات شما را خواهد داشت.
عوامل موفقیت سئوی ما را میتوان پروکسی برای جنبههایی از تجربه کاربر در نظر گرفت. به این صورت است که رباتهای جستجو دقیقاً تخمین میزنند که یک وبسایت یا صفحه وب چقدر میتواند به جستجوگر آنچه را که جستجو میکند ارائه دهد.
بر خلاف تبلیغات جستجوی پولی، شما نمیتوانید برای به دست آوردن رتبههای جستجوی ارگانیک بالاتر به موتورهای جستجو پولی بپردازید، به این معنی که کارشناسان سئو باید کار کنند. اینجاست که ما وارد میشویم.