فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۲ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۷ تیر ۱۴۰۲
گزارش اردیبهشت شاپرک نشان میدهد بیش از ۹۲ درصد از مبلغ تراکنشهای انجام شده از کارتخوانهای فروشگاهی نیز مبلغی زیر ۵۰۰ هزار تومان داشتهاند. بر این اساس، با اجرای اصلاح نظام کارمزد بیش از ۹۰ درصد از مبالغ تراکنشهای کارتخوانها مشمول این طرح خواهند شد و پذیرندگان فروشگاهی و دارندگان کارتخوانها به ازای هر تراکنش تا سقف ۶۰۰ هزار تومان بایستی مبلغ ۱۲۰ تومان کارمزد بپردازنند.
به گزارش پیوست، گزارش جدید شاپرک نشان میدهد که در اردیبهشت ۱۴۰۲ بیش از ۴ میلیون و ۱۶۴ هزار تراکنش به مبلغ ۹ هزار و ۶۷۲ هزار میلیارد تومان در شبکه پرداخت کشور انجام شده است. بر اساس گزارش شاپرک تراکنشها شبکه پرداخت در اردیبهشت به نسبت ماه گذشته بیش از ۱۲ درصد و مبلغ تراکنشها نیز ۱۷/۷۹ درصد رشد داشته است. همچنین تعداد تراکنشها و مبلغ تراکنشها نیز به نسبت دوره مشابه سال گذشته به ترتیب بیش از ۱۷ و ۴۴ درصد رشد کرده است. گزارش اردیبهشت شاپرک از رشد بیش از ۱۴ درصد ارزش حقیقی تراکنشها به نسبت ماه گذشته خبر میدهد. رشد حقیقی تراکنشها بدون در نظر گرفتن اثرات تورمی محاسبه شده است و مقایسه این معیار با دوره مشابه سال گذشته نشان از کاهش بیش از ۶ درصد ارزش تراکنشها دارد. در حالی که رشد اسمی تراکنشها به نسبت سال گذشته ۴۴ درصد رشد داشته است.
همچنین تعداد ابزارهای شاپرکی در مجموع نسبت به فروردین ۱۴۰۱ در حدود ۵۸/۰ درصد را تجربه کرده است. در گزارش شاپرک دلیل این رشد ابزارهای پرداخت به افزایش ۳۱/۰ درصدی تعداد کارتخوانهای فروشگاهی نسبت داده شده است. ابزارهای پذیرش اینترنتی در اردیبهشت ۱۴۰۲ به نسبت فروردین ۱۴۰۲ بیش از ۴ درصد رشد داشته و تعداد ابزار پذیرش موبایلی نیز با کاهش منفی ۱ درصدی روبهرو بوده است. کارتخوان فروشگاهی نیز همچنان به روند رشد خود ادامه داده و به تعداد ۹ میلیون و ۸۹۰ هزار رسیده است.
سهم هر یک از ابزارهای پذیرش از تعداد تراکنشها نشان از غلبه کارتخوان فروشگاهی با بیش از ۹۲ درصد سهم بازار مانند دورههای قبلی گزارش شاپرک است. دیگر ابزارهای پذیرش موبایلی و اینترنتی نیز به ترتیب سهم بازار در حدود ۲ و ۵ درصد از تراکنشهای شبکه پرداخت داشتهاند.
همچنین مقایسه سهم مبلغی و تعدادی تراکنشهای ابزار پذیرش به نسبت ماه گذشته به ترتیب از رشد ۰/۱۱ و ۱/۸۱ درصدی کارتخوان فروشگاهی و رشد سهم مبلغ و تعداد ابزار اینترنتی به ترتیب ۰/۰۹ و ۱/۸۴ حکایت دارد. همچنین ابزار پذیرش موبایلی برخلاف دو ابزار دیگر با کاهش در سهم و تعداد تراکنش روبهرو بوده است.
گفتنی است که بیشترین تعداد تراکنشهای کارتخوانهای فروشگاهی مبلغی بین ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان بوده است و بیش از ۵۸ درصد از تراکنشها با مبلغ بالای ۲۵ هزار تومان انجام شده است. در مجموع بیش از ۹۰ درصد تراکنشهای کارتخوانهای فروشگاهی دارای مبلغی کمتر از ۵۰۰ هزارتومان بوده است.
در ادامه گزارش شاپرک از عملکرد شرکتهای PSP در اردیبهشت شرکت به پرداخت ملت با اختصاص ۲۰/۷۹ درصد از مبلغ تراکنشهای شبکه پرداخت در جایگاه نخست قرار گرفته است. پرداخت الکترونیک سامان نیز با ۲ درصد اختلاف در جایگاه دوم قرار گرفته است. پرداخت الکترونیک پاسارگاد با اختلاف ۸ درصدی با اختصاص از ۱۱/۴ درصد مبالغ در جایگاه سوم قرار گرفته است و جایگاه پرداخت الکترونیک سداد را ازآن خود کرده است.
گزارش شاپرک نشان میدهد بیشترین اختلاف بین سهم مبلغی تراکنشهای ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی نسبت به ماه گذشته با کاهش ۰/۲۸ درصدی به شرکت آسان پرداخت پرشین تعلق دارد. شرکت بهپرداخت ملت هم در ابزار پذیرش اینترنتی باافزایش ۵.۹۶ درصدی بالاترین تفاضل را نشان میدهد. تجارت الکترونیک پارسیان با افزایش۵/۰۸ درصدی دارای بیشترین اختلاف سهم مبلغ تراکنشهای ابزار پذیرش موبایلی است.
همچنین دو شرکت الکترونیک کارت دماوند و فراپردازان آروند امید کارت در سهم مبلغ تراکنشهای هر یک از ابزارهای پرداخت در میان شرکتهای PSP کمترین رشد را داشتهاند.