skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس پژوهشگاه ارتباطات: متولی اصلی هوش مصنوعی در کشور مشخص نیست

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳ خرداد ۱۴۰۲

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد نهادهای زیادی از جمله مجلس، وزارت ارتباطات و نهادهای نظامی در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند و تصمیم‌گیر و متولی اصلی در این زمینه هنوز مشخص نیست.

به گزارش پیوست، محمد رضوی‌زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشستی خبری در مورد سابقه فعالیت این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه ارتباطات را به اسم مرکز تحقیقات مخابرات می‌شناسند. مرکز تحقیقات اواخر دهه ۴۰ با امضای تفاهم‌نامه‌ای میان ایران (دانشگاه تهران) و ژاپن تاسیس شد و بعد از انقلاب نیز به وزارت پست و تلگراف و تلفن منتقل شد.

او ادامه داد:‌ ماموریت‌های پژوهشگاه در سه دهه اخیر فعالیتش متناسب با نیازهای وزارت ارتباطات و بخش ICT تغییر کرده است. در دهه ۶۰ و ۷۰ وارد تولید محصول هم شدیم اما به تدریج از بحث تولید عبور کردیم و به کمک به بومی‌سازی رسیدیم. در حال حاضر ماموریت پژوهشگاه این است که بازوی پژوهشی و آموزشی وزارت ارتباطات باشد. ما قرار است مسائل بخش‌های مختلف وزارت ارتباطات در حوزه‌های فنی و رگولاتوری را شناسایی کنیم و برای‌شان راهکار دهیم.

رضوی‌زاده در مورد فعالیت‌های آموزشی این نهاد پژوهشی توضیح داد: یکی از ماموریت‌های اصلی‌مان آموزش است. سال‌های قبل دانشکده پست و تلگراف و تلفن در وزارت ارتباطات وجود داشت که مدیران زیادی به کشور عرضه کرد. بعدها با توجه به سیاست‌های دولت این دانشکده منحل شد اما فعالیت‌ها و تیم اجرایی آن به پژوهشگاه منتقل شد. آموزش و توسعه نیروی انسانی در حوزه ICT یکی از وظایف ما در این مجموعه است.

به گفته وی ۳۰ آزمایشگاه تخصصی در این پژوهشگاه فعالیت می‌کنند و سال گذشته پژوهشگاه ۱۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های پژوهشی هزینه کرده است.

او همچنین خبر از ایجاد مراکز نوآوری در این پژوهشگاه برای حمایت از اکوسیستم نوآوری کشور در آینده‌ داد.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات در پاسخ به سوالی در مورد فعالیت‌های این مرکز در حوزه هوش مصنوعی توضیح داد: اشکال اولیه این است که متولی اصلی و تصمیم‌گیر نهایی در حوزه هوش مصنوعی در کشور مشخص نیست. معاونت علمی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس، نهادهای نظامی و ما در وزارت ارتباطات همه در این زمینه کار می‌کردند و برخی نیز هم‌تراز هم هستند. در این شرایط هنوز مشخص نیست در نهایت تصمیم‌گیر نهایی کیست.

او همچنین به شناسایی و اولویت‌بندی کاربردهای هوش مصنوعی در کشور، ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها، همکاری موثر در سیاستگذاری و رگولاتوری با نهادهای مرتبط در و تربیت نیروی انسانی این حوزه به عنوان فعالیت‌های این نهاد پژوهشی در زمینه هوش مصنوعی اشاره کرد.

رضوی‌زاده همچنین به نقش پژوهشگاه در راهبری بومی‌سازی و حمایت از تجاری‌سازی محصولات تولید داخل اشاره کرد. او در پاسخ به خبرنگار پیوست در مورد نقش پژوهشگاه ارتباطات در زمینه تولید گوشی‌های داخلی نیز گفت: متولی اصلی این قضیه معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات است. ما به عنوان بازوی پژوهشی در کنار آنها هستیم اما از اعداد و ارقام این حوزه اطلاع ندارم. یکی از اولویت‌های وزارتخانه در حوزه تولید تلفن همراه بومی، گوشی‌های هوشمند ارزان و ساده (Feature Phone) است. در دنیا استقبال از این گوشی‌ها در حال افزایش است. کاری که ما انجام می‌دهیم در بحث سیستم عامل است. آزمایشگاه تست سیستم عامل به پژوهشکده IT ما محول شده است. تجهیزات تست وجود دارد و اگر گوشی داخلی آمد می‌توانیم برای تستش کمک کنیم.

رضوی‌زاده همچنین در مورد جویشگر بومی اعلام کرد: فعالیتی در این زمینه نداریم و جزو اولویت‌هایمان نیست.

https://pvst.ir/exu
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو