گزارش دیتاک از برندهای داخلی و خارجی لوازم خانگی: برندها فعالیت چندانی در شبکههای اجتماعی ندارند
طبق گزارش سال دیتاک از برندهای داخلی و خارجی لوازم خانگی، میتوان نتیجه گرفت تبلیغات…
۱۲ آبان ۱۴۰۳
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱ خرداد ۱۴۰۲
معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری در رویداد روز روابط عمومی از ایده «اینترنت حرفهای» خود دفاع کرد و آن را «راهبردی میانی» و تسهلیگر افرادی دانست که به اینترنت حرفهای نیاز دارند.
به گزارش پیوست، روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در نخستین نشست سالانه روابط عمومی به نقش موثر روابط عمومیها در تصویرسازی از سازمانها و برندها پرداخت و گفت: روابط عمومیها باید یک قدم جلوتر از سازمانها حرکت کنند تا بتوانند سازمانها و شرکتها را بهتر در جریان امور قرار داده و پیشبینیهایی مناسب با شرایط را رقم بزنند.
دهقانی فیروزآبادی همچنین به بحرانهای خبری حوزه معاونت فناوری هم پرداخت و گفت: راجع به اینترنت حرفهای عکسالعملهای زیادی به وجود آمد و من میتوانم در حد اختیارات خودم صحبت کنم، من هم میتوانستم با وعدههای امیدوارکننده اما نادرست عدهای را امیدوار کنم، اما ترجیح دادم حرفی را بزنم که منطقی و ممکن به نظر برسد.
او همچنین در ادامه گفت: اینترنت حرفهای خواسته همین دوستانی بود که در شرکتها و استارتآپهای خود درخواست اینترنت حرفهای را داشتند. عدهای از فعالان حوزه اینترنت به خاطر اینترنت مهاجرت کرده بودند و من تلاش میکنم با ایجاد اینترنتی متفاوت تسهیلگر افرادی باشم که به اینترنت حرفهای نیازمندند. اینترنت حرفهای راهبردی میانی است که امیدوارم بتوانم آن را عملی کنم.
او در ادامه روابط عمومی را یک حرفه مترقی بین رشتهای برشمرد و گفت: به نظر من مارکتینگ یکی از شاخههای روابط عمومی است و روابط عمومیهایی برنده میدان هستند که روابطی تعاملی با توجه به منافع تمام ذینفعان را پیش رو میگیرند. او همچنین موضوع محتوا را مغز مطلب و مهمترین رکن روابط عمومیها خواند و افزود: ما مردم ایران ارتباط مستقیم و انسانی را ترجیح میدهیم و همین موضوع به خودی خود نشان میدهد به شدت به تیمهای روابط عمومی نیاز داریم و من به شدت بحران تولیدکنندگان محتوا را جدی میدانم. خبرنگاران یا تولیدکنندگان محتوا گاها نمیتوانند حرفها را درست انتقال دهند و باعث مشکلاتی میشوند.
احسان طریقت بنیانگذار پادکست پرچم سفید هم در بخش دیگری از رویداد به اجرای زنده پادکست نقش رسانهها در جنگها پرداخت و گفت: موضوع پادکست پرچم سفید در رابطه با جنگ است و ما در این رویداد تلاش کردهایم، به نقش روابط عمومیها در جنگها بپردازیم. به عقیده طریقت در واقع برندگان اصلی جنگها لزوما گروهی که دارای تسهیلات بیشتری هستند، نیستند و برندگان جنگ همیشه گروهی هستند که اطلاعات بیشتری دارند و بهتر میتوانند اطلاعات را مدیریت کنند.
طریقت در ادامه به نقش پروپاگاندا در رسانهها اشاره کرد و گفت پروپاگاندا از ابتدای حضور رسانهها وجود داشته است و در بسیاری موارد نیز تاثیرگذار بوده است. اما این سواد رسانهای است که میتواند در تشخیص و خنثی کردن آن موثر باشد.
سحر افاضلی، مدیر روابط عمومی پادرو نیز به نقل تجربه این استارتآپ در حوزه روابط عمومی پرداخت و گفت: ما از مرداد ۱۴۰۱ متوجه اختلال اینترنت و کم شدن پهنای باند اینستاگرام شده بودیم و توییت آن هم در اکانت رسمی پادرو منتشر شد آن خبر باعث جلب توجه کاربران و رسانههای زیادی به سمت پادرو شد. ما توقع داشتیم با اعلام این خبر قانونگذار متوجه افت و سقوط کسب و کارها از فیلترینگ اینستاگرام شود اما متاسفانه دولت بدون توجه به این موضوع پهنای باند که هیچ به طور کل این پلتفرم را فیلتر کردند و در واقع فعالیت روابط عمومی پادرو نادیده گرفته شد.
حامد تاجالدین همبنیانگذار آچاره، هم به بیان تجربیات استارتآپ آچاره در زمینه بحرانها پرداخت و گفت: روابط عمومیها باید تمام ذینفعان یک سازمان را در نظر داشته باشند و آنها در هماهنگی با سایر بخشهاست که میتوانند بهتر عمل کنند.
احمد واحدی رئیس واحد روابط عمومی و برندینگ فناپ هم در ادامه به دیدگاه تقلیلگرایانه برخی سازمانها به پیآر پرداخت و گفت: مدیریت بحران باید از جنس روابط عمومی باشد و برندها نباید زمان بحران به فکر داشتن واحد روابط عمومی بیفتند بلکه باید از ابتدا فکر روزهای سخت و بحرانی را بکنند وگرنه با میلیاردها تومان هم نمیتوانند بحران را مدیریت کنند. او همچنین به بالا رفتن قیمت روابط عمومیها پس از فیلترینگ شبکههای اجتماعی اشاره کرد و گفت: وقتی هر پلتفرم محبوب و اجتماعی فیلتر باشد به تبع آژانسهای روابط عمومی و واحدهای روابط عمومی سازمانها باید هزینه بیشتری بپردازند و به این شکل مسلما استارتآپها و شرکتهای کوچک از عهده این هزینهها برنمیآیند.
صابر خسروی، مدیر مرکز نوآوری ویکست هم در ارتباط با تعریف روابط عمومی از گذشته تا کنون، گفت: در اکوسیستم نوآوری روابط عمومی تعریف درستی دارد و موارد موفقی را دیدهایم، اما اگر اکوسیستم را کنار بگذاریم و به شرکتهای قدیمی نگاه کنیم، هنوز به درستی معنای روابط عمومی را نمیدانند و آن را در حد نگارش خبر، عکاسی یا فضای مجازی میدانند. او همچنین ادامه داد: روابط عمومی، مارکتینگ نیست که فقط با مشتری ارتباط داشته باشد یا خبرنگار نیست که فقط روی بحث خبر و تولید محتوا تمرکز کند، بلکه روابط عمومی باید با همه ذینفعان ارتباط داشته باشد. اتفاقی که در اکوسیستم خوشبختانه میبینیم اتفاق خوبی است، روابط عمومی معنا پیدا کرده و مسیر درستی را پیش میرود.