skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی:

USSD بسته نمی‌شود

۷ مهر ۱۳۹۵

زمان مطالعه : ۱۳ دقیقه

شماره ۳۸

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

موضوع USSD تقریباً یک سال است که ذهن بخشی از مدیران شبکه بانکی را مشغول کرده است. از زمانی که موضوع محدود شدن امکان خرید روی این بستر مطرح شد تا زمانی که اعلام شد ظرف شش ماه امکان استفاده از این بستر به صورت کامل قطع خواهد شد مدیران بخش‌های مختلف شبکه بانکی در حال چانه‌زنی و رایزنی بودند که با این پدیده‌ای که فکر نمی‌کردند تا این اندازه گسترده شود و مورد استقبال عموم مردم قرار گیرد، چه کنند. اما به نظر می‌رسد اقبال عمومی بخشی از مردم به این سرویس موجب شد با وجود مخالفت اکثر کارشناسان بانکی با این فناوری راهکاری امن هرچند موقتی برای دوره گذار به سمت استفاده از کیف ‌پول الکترونیکی و در نهایت اینترنت گوشی‌های هوشمند پیشنهاد دهند. داوود محمد بیگی مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی برای اینکه به سوال‌های ما در این خصوص پاسخ‌ گوید از میان جلسه‌ای بلند شد و با آرامش کامل جواب پرسش‌های ما را داد. در زیر متن کامل گفت‌وگو با مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک ‌مرکزی را می‌خوانید:

از ابتدای ارائه خدمات از طریق USSD بانک مرکزی سیاست‌های متفاوتی را در قبال این پدیده پیش گرفته است، دلیل اتخاذ تصمیم‌های متفاوت بانک مرکزی در این زمینه چیست؟ هم‌اکنون بانک مرکزی اعلام کرده که از ابتدای مهرماه دیگر امکان استفاده از این سرویس وجود نخواهد داشت. به این صورت نخواهد بود که سرویس USSD به طور کامل بسته شود بلکه بانک مرکزی به منظور افزایش سطح امنیتی آن راهکارهایی را برای استفاده بهتر پیش‌بینی کرده است. توجه داشته باشید رگولاتور نمی‌تواند قبل از اینکه یک تکنولوژی وارد عرصه بانکی شود برای آن قانونگذاری کند. در شرایط فعلی بیت‌کوین نیز چنین وضعیتی دارد. بسیاری از کشورها هنوز بانک‌های مرکزی این پدیده را نه تایید و نه رد کرده‌اند. بعضی از کشورها مانند چین و روسیه از همان ابتدا این نوع پرداخت را منع کردند اما برخی دیگر از کشورها همچنان در حال رصد کردن این پدیده‌اند و در جایی که به نتیجه برسند این پدیده خطری برای حوزه پولی دارد با آن برخورد می‌کنند. تا جایی که این ریسک وجود نداشته باشد بانک مرکزی هم وارد قانونگذاری برای این حوزه نخواهد شد، چون ریسکی برای مشتری ندارد. در کشور ما زمانی که این سرویس مطرح شد بدین گستردگی نبود. کم‌کم این سرویس گسترش پیدا کرد و مردم با آن آشنا شدند. بانک مرکزی و شبکه پرداخت کشور طبق سیاست اتخاذشده در دهه ۸۰، به منظور افزایش ضریب نفوذ بانکداری الکترونیکی، اجازه گسترش برخی از خدمات را داد. اما پس از آن برای اینکه بتوان ریسک این خدمات را کاهش دهد دست به تنظیم مقرراتی برای آنها زد. البته این موضوعی نیست که صرفاً منحصر به کشور ما باشد. در حال حاضر نیز محدودیت‌هایی که روی این سرویس گذاشته شده و از مهرماه اجرایی خواهد شد، تاثیر چندانی بر کاهش استفاده از این سرویس نخواهد داشت و به عبارت دیگر، این...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۳۸ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۳۸ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/118

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو