نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بنیانگذار «گنجه»، سرویس هوشمند ارسال و دریافت بستههای پستی، معتقد است خریداران اینترنتی اغلب نسبت به هزینه ارسال حساستر هستند و قیمت اقتصادی استفاده از گنجهها میتواند هم راه توسعه فروشگاههای آنلاین و هم توسعه کسبوکار گنجه باشد.
به گزارش پیوست، پرهام کاظمی، بنیانگذار گنجه، در این باره میگوید: «از سال ۹۸ فعالیت خود را آغاز کردیم و حالا در ۳۰ نقطه شهر تهران فعالیم و فروشگاههای آنلاین مثل دیجیکالا، بانیمد، جنگل، کالاتیک، یونیبوم و غیره از خدمات ما بهره میبرند. در این مدت ۴۰ هزار مشتری به دست آورده و ۸۰ هزار کالا ارسال کردهایم، اما در واقع به دلیل اینکه نتوانستهایم از فضاهای شهری عمومی مثل ایستگاههای مترو استفاده کنیم، عملاً فرصت رشد واقعی را از دست دادهایم.»
گنجهها کمدهای هوشمندی هستند که در سطح شهر توزیع شدهاند و در دریافت راحتتر وسریعتر بستههای ارسالی به مشتری کمک میکنند.
به عقیده کاظمی، گنجه انعطاف زمانی و مکانی به مشتری میدهد و باعث میشود مشتری با پیشنهاد قیمت کمتر، تمایل بیشتری به استفاده از گنجهها داشته باشد. او میگوید: «از آنجا که مشتریهای فروشگاههای آنلاین به هزینه ارسال حساس هستند، این مورد میتواند گزینه مثبتی برای استفاده مشتری از گنجه باشد. هزینه استفاده از گنجه برای کاربران تنها ۱۰ هزار تومان است.»
او درباره زمان تحویل گرفتن بسته از گنجه توضیح میدهد: «بستههای مشتریها به مدت یک روز در گنجه میماند و در این زمان مشتری میتواند محصول خود را از نزدیکترین گنجه به موقعیت مکانی خود بردارد. دلیل اینکه گنجه نمیتواند زمان بیشتری محصول را در خود نگه دارد این است که ظرفیت محدود است، اما برنامه ما این است که ظرفیتمان را بیشتر کنیم.»
به باور کاظمی، بیزینسی که به کار پست و لجستیک در سطح شهر مربوط میشود نیاز به همکاری ارگانهای دولتی دارد و از آنجا که در ایران اساس همه چیز مسائل امنیتی است، شرایط سخت شده است.
یکی از چالشهای این استارتآپ همکاری نکردن نهادهای شهری با آنهاست. با وجود تلاشهای زیاد برای افزایش تعداد این گنجهها، نهادهای عمومی مترو به این گنجهها مکان برای توزیع نمیدهند از همین رو این استارتآپ به بخشها و املاک خصوصی روی آوردهاند. همچنین رگولاتوری و حاکمیت یکی از چالشهای اصلی گنجه است. طبیعتاً بیزینسی که به کار پست و لجستیک در سطح شهر مربوط میشود نیازمند همکاری افراد حاکمیتی است.
او با اشاره به این موضوع میگوید: «مترو یکی از نهادهای عمومی است که ما مدتهاست میخواهیم در آن گنجه بگذاریم، اما مترو این امکان را به ما نمیدهد و ما هم به همین دلیل به سمت فضاهای خصوصی رفتهایم. میخواهیم در سال آینده گنجهها را در سایر شهرهای بزرگ مثل اصفهان، شیراز، کرج و غیره قرار دهیم و تعدادشان را در نقاط مختلف تهران بیشتر کنیم. بعد از این هدف است که میتوانیم سرویسهای دیگری هم روی آن قرار دهیم؛ مثلاً مشتری از طریق گنجه بتواند محصول خود را مرجوع کند.»
کاظمی درباره الگوی فعالیت گنجه میگوید: «آمازونهاب بهترین الگو برای تاسیس گنجه بود. البته یکی از تفاوتهای مهم ما با سایر کسبوکارهای خارج از کشور دسترسی آنها به سایر مارکتهاست.»
او درباره منابع مالی گنجه نیز توضیح میدهد: «افراد در گنجه فقط هزینه بستهبندی محصول را پرداخت میکنند. ما B2B2C هستیم و طبیعتاً یکی از ذینفعانمان مشتری است. ما بابت هر مرسوله در روز اجاره دریافت میکنیم و منبع درآمد دیگر ما از تبلیغات روی گنجه است.»