skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اپلیکیشن و نرم‌افزار

نسرین ابویی نویسنده میهمان

بهترین جایگزین‌های اپلیکیشن اسپاتیفای

نسرین ابویی
نویسنده میهمان

۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

جایگزین اسپاتیفای

اسپاتیفای (Spotify) یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین برنامه‌های پخش موسیقی است. با این حال جایگزین‌های بسیاری برای این برنامه وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی‌های جذابی هستند. این برنامه‌ها می‌توانند جایگزین اسپاتیفای شوند و تجربه لذت پخش موسیقی دلخواهتان را با سایر امکانات برای شما رقم می‌زند.

اگر به هر دلیلی به دنبال جایگزین‌ برای اسپاتیفای هستید، در این مطلب تعدادی از سرویس‌های پخش آهنگ مطرح و پرطرفدار را مورد بررسی قرار دادیم تا متناسب با ویژگی‌ها و امکانات مورد نظرتان و مقایسه با اسپاتیفای، بهترین جایگزین آن را انتخاب کنید.

بهترین جایگزین‌ها برای اپلیکیشن اسپاتیفای کدامند؟

درحال حاضر پلتفرم‌های اپل موزیک، ساندکلود، باندکمپ، یوتیوب موزیک و آمازون موزیک به عنوان بزرگ‌ترین رقبای اسپاتیفای شناخته می‌شوند. همچنین اپلیکیشن‌هایی مانند تیدال، دیزر، پاندورا و کوباز جزو برنامه‌های جدید و نوآورانه در پخش موسیقی است که در حال تلاش برای کسب جایگاه ویژه‌ در میان علاقه‌مندان به موسیقی هستند.

۱- اپل موزیک (Apple Music)

اپل موزیک

 

یکی از بهترین برنامه‌های جایگزین اسپاتیفای سرویس اپل موزیک است. شرکت اپل با عرضه این سرویس پخش موسیقی، کاربران زیادی را جذب کرده است. جلب مخاطبان این سرویس تا جایی پیش‌رفته که به مرور زمان و با کاهش محدودیت‌های موجود و افزایش قابلیت‌ها در هر به‌روزرسانی، کاربران اندروید و ویندوز هم به آن جلب شده‌اند. همین عامل موجب عرضه این سرویس پخش موسیقی توسط اپل برای این دو سیستم عامل نیز شد.

از قابلیت‌های اپل موزیک می‌توان به امکان آرشیو بیش از ۹۰ میلیون موسیقی، ایستگاه رادیویی پخش زنده موسیقی، قابلیت پخش آفلاین مانند اسپاتیفای و قابلیت دسترسی به همه‌ی موسیقی‌های موجود در آرشیو به سبک‌ها و زبان‌های متنوع حتی فارسی اشاره کرد که البته مورد آخر در صورت خرید اشتراک اپل موزیک قابل دسترس است. صدای با کیفیت سرویس اپل موزیک را نیز می‌توان از امکانات عالی آن به شمار آورد؛ به خصوص اینکه در صورت استفاده از ایرپادهای این شرکت می‌توانید از امکاناتی مانند صدای همه ‌جانبه (Spatial Audio) و ردیابی سر پویا (Lossless audio) بهره‌مند شوید. سایر ویژگی‌های اپل سرویس نیز عبارتند از نمایش متن شعر آهنگ‌ها و قابلیت دنبال کردن پلی‌لیست‌های منتخب.

لازم به ذکر است که استفاده از سرویس‌های اپل موزیک مانند اسپاتیفای رایگان نیست و نیاز به پرداخت هزینه اشتراک دارد. اشتراک ماهانه اپل موزیک در سه گروه معمولی و شخصی، دانشجویی و همچنین خانوادگی ارائه می‌شود. البته امکان تست رایگان همه‌ی سرویس‌های اپل موزیک به مدت ۳۰ روز وجود دارد.

در اشتراک ماهانه شخصی و معمولی یا همان Apple Music Individual دسترسی به لایبراری‌های موسیقی و پلی‌لیست‌های اپل، صدای ارتقا یافته، قابلیت استفاده در دستگاه‌های مختلف، امکان درخواست آهنگ یا آلبوم خاصی از سیری، دانلود موسیقی‌های مورد نظر و مشاهده متن شعر آهنگ‌ها وجود دارد.

اشتراک ماهانه دانشجویی یاApple Music Voice، صرفا در دستگاه‌های اپل قابل استفاده است. این نسخه فاقد صدای ارتقا یافته است و امکان دانلود آهنگ‌ها و پخش آفلاین را به کاربران ارائه نمی‌دهد.

نسخه خانوادگی اپل موزیک امکان استفاده از ویژگی‌های نسخه شخصی را برای حداکثر ۶ نفر فراهم می‌کند.

۲- ساند‌کلود (SoundCloud)

دومین پلتفرمی که می‌توان به عنوان جایگزین اسپاتیفای معرفی کرد، ساندکلود است. در این برنامه بیش از ۲۵۰ میلیون آهنگ به زبان‌های مختلف عرضه شده‌است. ساندکلود به دلیل ویژگی‌هایی مانند موتور دی‌جی به منظور فراهم کردن امکان ترکیب موسیقی‌های مورد علاقه کاربران، قابلیت دانلود نامحدود و پخش آفلاین و غیره یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های پخش موسیقی است. ساندکلود هم مانند اسپاتیفای و اپل موزیک رایگان نیست و استفاده از آن نیاز به پرداخت هزینه اشتراک ماهانه دارد.

۳- بندکمپ (BandCamp)

باندکمپ

بندکمپ از اپلیکیشن‌های پخش موسیقی بسیار موفق است که برخی آن را بهترین جایگزین اسپاتیفای می‌دانند. این برنامه به دلیل ارائه دریافتی به نوازندگان و پادکسترهای مستقل به ‌واسطه طرفدارانشان معروف است. در واقع طرفداران در صورت تمایل به صورت داوطلبانه از هنرمند مورد علاقه‌شان، حمایت مالی می‌کنند. هنرمندان نیز می‌توانند به‌ صورت میانگین ۸۰ درصد از فروش هر اثر را دریافت کنند و از این نظر تفاوتی در میزان شهرت هنرمند وجود ندارد.

از دیگر مزایای بندکمپ می‌توان به امکان شخصی سازی صفحه برای کاربران، ایجاد استریمی از آهنگ‌های متنوع در دسته‌بندی‌های منتخب در نسخه موبایلی و رایگان بودن آن اشاره کرد. البته همان‌گونه که گفتیم کاربران می‌توانند به خرید موسیقی مورد علاقه خود به صورت جداگانه اقدام کنند.

۴- یوتیوب موزیک (Youtube Music)

یوتیوب موزیک

یوتیوب موزیک در سال ۲۰۱۵  راه‌اندازی شد. از امکانات یوتیوب موزیک می‌توان به قابلیت جست‌وجو هوشمند اشاره کرد. در این نوع با جست‌وجو کردن بخشی از متن آهنگ، مشاهده‌ی موزیک ویدئوی آهنگ مورد نظر در همان صفحه ممکن می‌شود. ویژگی اکولایزر صدا برای تنظیم صدا به میزان مورد نظر و متناسب با نوع محتوا آن، بهینه‌سازی پیشنهادات صفحه اول بر اساس مکان و تاریخ از دیگر ویژگی‌های این پلتفرم است. به علاوه این سرویس به صورت رایگان و همراه با تبلیغات ارائه می‌شود.

با خرید اشتراک ماهانه یوتیوب پرمیوم، می‌توانید تبلیغات آزاردهنده را حذف کنید و موزیک‌های مورد نظرتان را دانلود کنید. در این صورت قابلیت دسترسی به یوتیوب موزیک هم برای کاربران فراهم می‌شود.

اگر به دنبال هزینه پایین هستید، نسخه خانواده یوتیوب موزیک نیز قابلیت‌های ذکر شده را برای حداکثر ۵ عضو دیگر فراهم می‌کند. نسخه دانشجویی نیز کلیه امکانات سرویس پرمیوم را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. تست رایگان این سرویس نیز به مدت ۳۰ روز قابل فعال‌سازی است.

۵- آمازون موزیک (Amazon Music)

آمازون موزیک

آمازون موزیک نیز یکی دیگر از پلتفرم‌های رقیب اسپاتیفای است. ویژگی‌های این اپلیکیشن شامل امکان اتصال حداکثر ۱۰ دستگاه به یک اکانت خریداری شده، امکان مدیریت دستگاه‌های متصل، قابلیت تنظیم تایمر خواب پس از پایان پخش آهنگ مانند اسپاتیفای و پشتیبانی از دستیار صوتی الکسا برای دستورات مورد نظر است.

اشتراک‌های ماهانه آمازون موزیک شامل سه نسخه است که در کیفیت و تعداد موسیقیِ در دسترس با هم تفاوت دارد.

Amazon Music Free امکان استفاده از پلی‌لیست‌ها و ایستگاه‌های رادیویی را با کیفیت صدای SD برای کاربران فراهم می‌کند ولی انتخاب یک آهنگ‌ یا آلبوم‌ خاص امکان‌پذیر نیست.

Amazon Music Prime برای کاربران سرویس استریم ویدئو آمازون رایگان است. با وجود SD بودن کیفیت صدا در این نسخه، آگهی‌های تبلیغاتی پخش نمی‌شود و امکان دسترسی به ۲ میلیون آهنگ برای کاربر فراهم است.

Amazon Music Unlimited امکان دسترسی به ۷۵ میلیون آهنگ با کیفیت SD، HD و Ultra HD را فراهم می‌کند. همین نسخه با پرداخت هزینه اشتراک به صورت خانوادگی و با امکان دسترسی به حداکثر ۶ حساب کاربری ارائه می‌شود.

برای این اپلیکیشن نیز تست رایگان ۳۰ روزه به ‌صورت نامحدود و صرفا در یک دستگاه در نظر گرفته شده است.

۶- تیدال (Tidal)

تیدال

تیدال یا Tidal High Fidelity Music Streaming نیز یکی دیگر از اپلیکیشن‌های استریم و پخش موزیک است. این برنامه امروزه با تاکید بر نوآوری و صدای با کیفیت، طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است ولی هنوز برای معرفی به عنوان بهترین جایگزین اسپاتیفای و حتی رقابت با پلتفرم‌هایی مانند اپل موزیک زمان لازم دارد.

از قابلیت‌های تیدال می‌توان به کیفیت پخش بسیار بالا 1411kbps، امکان دسترسی به بیش از ۸۰ میلیون آهنگ، قابلیت دانلود و استفاده آفلاین اشاره کرد. اشتراک ماهانه این برنامه نیز در سه نسخه ارائه می‌شود که هر کدام از نظر کیفیت صدا با هم تفاوت دارند.

نسخه معمولی با کیفیت صدای AAC و 160 kbps است که صرفا با تبلیغات خود سرویس همراه است. نسخه HiFi دارای کیفیت صدای kbps 1411 و بدون تاخیر و قطع صدا است و قابلیت آفلاین دارد.

پلن HiFi Plus دارای صدایی با کیفیت Master به همراه Dolby Atmos وSony 360 Reality Audio است. طبق اعلام تیدال ۱۰ درصد از هزینه اشتراک به هنرمندان محبوب تعلق می‌گیرد و تست رایگان این محصول هم به صورت نسخه ۳۰ روزه ارائه شده است.

۷- دیزر (Deezer)

اپلیکیشن دیزر

دیزر نیز هنوز به شهرت و موفقیت اپل موزیک و اسپاتیفای نرسیده است اما با ارائه ویژگی‌های مشابه این دو پلتفرم پخش موسیقی موفق، سعی در رقابت با آنها را دارد. کاربران این پلتفرم به تنوع بالای بیش از ۷۳ میلیون آهنگ، پلی‌لیست، پادکست‌ها و کانال‌های رادیویی دسترسی دارند. به علاوه این پلتفرم در کامپیوترهای رومیزی، گوشی‌های هوشمند و حتی ساعت‌های هوشمند نیز قابل استفاده است. از دیگر مزایای آن می‌توان به قابلیت نمایش متن شعر موزیک‌ها اشاره کرد. این برنامه نیز به‌طور کامل رایگان نیست و نسخه‌های متفاوتی را برای استفاده به کاربرانش ارائه می‌دهد.

در نسخه رایگان این اپلیکیشن، امکان دسترسی به  پلی‌لیست‌ها در کنار تبلیغات فراهم آمده است. نسخه پرمیوم شامل پخش آهنگ‌های محبوب با کیفیت صدای بهتر، امکان دانلود و پخش آنلاین، قابلیت اتصال اکانت به سه دستگاه بدون تبلیغات است.

نسخه Hi-Fi نیز امکان استفاده از همه ویژگی‌های نسخه پرمیوم به علاوه کیفیت صدای High Fidelity را ارائه می‌دهد.

نسخه‌های ارزان‌تر شامل نسخه خانوادگی است که دسترسی به حساب کاربری را برای حداکثر ۶ عضو تا ۱۳ دستگاه فراهم می‌کند. تست رایگان ۳۰ روزه نیز برای این پلتفرم در نظر گرفته شده است.

۸- پاندورا (Pandora)

پاندورا موزیک

پاندورا جزو اولین سرویس‌های استریم موسیقی ارائه دهنده‌ی پلی‌لیست‌ها بر اساس ترجیحات شنوندگان است. این پلتفرم در سال ۲۰۰۵ معرفی شد و از آن زمان تاکنون با تغییرات زیادی مواجه شده است. در حال حاضر این پلتفرم دارای یک نسخه رایگان و دو نسخه قابل ارائه با پرداخت هزینه اشتراک است.

نسخه رایگان پاندورا قابلیت پخش آهنگ‌ها و آلبوم‌های مورد نظر را در کنار تبلیغات ارائه می‌دهد. در واقع این قابلیت پس از پخش هر تبلیغ برای کاربر فراهم می‌شود و می‌توان یک تبلیغ را برای پرش‌های نامحدود مشاهده کرد.

در نسخه پاندورا پلاس تبلیغات حذف می‌شود. البته تنها برای پخش آهنگ‌های خاصی، کاربر باید یک تبلیغ مشاهده کند. در این نسخه ، ویژگی‌هایی مانند قابلیت آفلاین ارائه می‌شود و کیفیت صدا برابر با 92 bps است.

نسخه پاندورا پرمیوم، دارای کلیه‌ی ویژگی‌های نسخه پلاس و فاقد تبلیغات است. این نسخه همچنین قابلیت اشتراک پلی‌لیست‌های ایجاد شده را برای کاربران فراهم می‌آورد.

برای استفاده رایگان از نسخه پاندورا پلاس، قابلیت تست رایگان ۳۰ روزه و برای نسخه پرمیوم تست ۶۰ روزه ارائه می‌شود.

۹- کوباز (Qobuz)

کوباز موزیک

کوباز نیز مانند اپل موزیک هیچ نسخه رایگانی به کاربرانش ارائه نمی‌دهد. این پلتفرم نیز مانند تیدال بر ارائه موسیقی با کیفیت، با صدای 24 بیتی FLAC تا 182 کیلوهرتز تاکید دارد و امکان دسترسی کاربر به بیش از ۷۰ میلیون آهنگ را فراهم می‌کند.

این پلتفرم خدمات خود را در قالب دو نسخه استودیو پرایم موسیقی و استودیو ساب لایم به کاربران ارائه می‌دهد که هر کدام در سه نوع سولو (تک نفره)، دوئو (دو نفره) و خانواده (تا سقف ۶ نفر) عرضه می‌شوند.

نسخه استودیو پرایم موسیقی دارای قابلیت‌هایی مانند امکان دانلود و نمایش پلی‌لیست‌ها و متن آهنگ‌ها است. نسخه استودیو ساب لایم نیز با ارائه امکان دسترسی کاربر به آلبوم‌های مختلف و تا ۶۰ درصد تخفیف برای خرید آهنگ‌ها، تنها به‌ صورت سالانه عرضه می‌شود. این پلتفرم نیز فقط برای نسخه استودیو پریمیر خود یک تست رایگان ۳۰ روزه ارائه می‌کند.

سخن پایانی

سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که معرفی شد نمونه‌هایی از بهترین پلتفرم‌هایی هستند که می‌توان با استفاده از آنها تجربه خوبی را از گوش دادن به موسیقی در ذهن ثبت کرد و داشت. این پلتفرم‌ها با تمامی ویژگی‌ها و جنبه‌های در حال توسعه جزو اپلیکیشن‌های جایگزین اسپاتیفای هستند.

https://pvst.ir/eox

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو