۱۵۰۰ عضو جدید به باشگاه پادکسترهای جوان اضافه شدند
دومین رویداد ملی پادکست فارسی با ارسال ۲۱۷ اثر در شرایطی وارد مرحله داوری میشود…
۱۱ دی ۱۴۰۳
۲۳ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
در این مطلب میخوانید
اسپاتیفای را میتوان یکی از بهترین سرویسهای بخش موسیقی دانست که استریم موسیقی در جهان را متحول کرده است. این سرویس محبوب که در سال ۲۰۰۸ معرفی و آوریل ۲۰۱۸ وارد بازار سهام شد، اکنون تبدیل به محبوبترین سرویس استریمینگ موسیقی در جهان شده است. برای آشنایی با اسپاتیفای و کاربردهای آن، با این مقاله از پیوست همراه باشید.
اسپاتیفای چیست؟
اسپاتیفای (Spotify) یک سرویس استریمینگ محتوای صوتی است که افراد میتوانند در آن هرگونه محتوای صوتی مانند موسیقی، پادکست و… را استریم کنند. همچنین در نسخه پریمیوم این سرویس، کاربران میتوانند هر فایلی را که میخواهند روی خود برنامه دانلود کرده تا بهصورت آفلاین نیز به آنها دسترسی پیدا کنند. نام اسپاتیفای از ترکیب دو کلمه Spot و Identify الهام گرفته شده است.
اسپاتیفای در حال حاضر حدود ۱۸۲ میلیون کاربر دارد که حساب کاربری پریمیوم (Premium) تهیه کردهاند. ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی این تعداد، ۱۸ میلیون نفر بود؛ این یعنی اسپاتیفای در طول مدت ۶ سال موفق شده است تعداد کاربران پریمیوم خود را ۱۰ برابر کند. همچنین تعداد کل کاربران اسپاتیفای در این مدت از ۶۸ میلیون به ۴۲۲ میلیون رسیده است. اسپاتیفای طی سال ۲۰۲۱ میلادی توانست ۹ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار درآمد کسب کند. جالب است بدانید اسپاتیفای هنوز نتوانسته به سود برسد و تنها در سال ۲۰۲۰ میلادی، متحمل ۵۸۱ میلیون دلار ضرر شد. اسپاتیفای با ارزش فعلی ۲۰ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار، یک استارتآپ دکاکورن (استارتآپهایی با ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار) به حساب میآید.
طبق آخرین آمار، درآمد ماهانه اسپاتیفای به ازای هر کاربر (ARPU)، چهار دلار و ۳۴ سنت است. این سرویس در میان جوانها محبوبتر است و ۵۵ درصد از کاربرانش را افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله تشکیل میدهند. اسپاتیفای در میان زنان نیز بیشتر از مردان طرفدار دارد و ۵۶ درصد از کاربران آن زن هستند. بیشترین ضرر این شرکت در طول یک سال مالی، مربوط به سال ۲۰۱۷ است که رقم یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار را نشان میدهد.
ایده اولیه شکلگیری اسپاتیفای در سال ۲۰۰۶ از سوی دنیل ایکی و مارتین لورنتزون که هر دو سوئدی بودند مطرح شد. این استارتآپ دو سال بعد در سال ۲۰۰۸، با تمام شدن تحقیقات اولیه، تاسیس شد. اسپاتیفای توانست در دور اول سرمایهگذاری خود حدوداً ۲۲ میلیون دلار سرمایه جذب کند. این شرکت در دورهای بعد جذب سرمایه، سرمایههای ۵۰ میلیون دلاری و ۱۶۱ میلیون دلاری جذب کرد.
اسپاتیفای در سال ۲۰۱۱ با پیشنهاد دادن حسابهای رایگان تریال (Trial) به کاربران، وارد بازار آمریکا شد. از ابتدای سال ۲۰۱۲ به تدریج حسابهای تریال کاربران منقضی شد و استریم کردن هر کاربر به ۱۰ ساعت در هر ماه محدود شد.
بنیانگذاران اسپاتیفای در آوریل ۲۰۱۷ نامهای به سیاستمداران سوئدی نوشتند. آنها در این نامه خواسته بودند در چند زمینهای که مانع جذب استعدادهای نخبه و رشد این شرکت شده است، اقداماتی صورت بگیرد. درخواست آنها شامل مساله دسترسی به مسکن، آموزش بهتر در زمینه برنامهنویسی و مباحث توسعه بود. آنها همچنین در این نامه هشدار داده بودند سیاستمداران برای فراهم کردن شرایط رقابت در اقتصاد جهانی باید سیاستهای جدیدی اتخاد کنند، در غیر این صورت هزاران شغلی که اسپاتیفای ایجاد کرده است از سوئد به آمریکا منتقل میشود.
فوریه سال ۲۰۱۷ زمانی بود که اسپاتیفای فعالیتهای خود را در ایالات متحده گسترش داد و اعلام کرد در منهتن و در ساختمان تجارت جهانی، هزار موقعیت شغلی جدید ایجاد کرده است. اکنون دفتر مرکزی این شرکت در نیویورک است.
میزان داده اینترنتی که اسپاتیفای مصرف میکند به کیفیتی بستگی دارد که برای استریم کردن انتخاب میکنید اما به طور تقریبی میتوان نکات زیر را در مورد مصرف داده در اسپاتیفای برشمرد:
اسپاتیفای یک سرویس فریمیوم (Freemium) است؛ به این شکل که به صورت پایه رایگان است اما برای دسترسی به امکانات بیشتر، افراد میتوانند با پرداخت مبلغی، حساب کاربری خود را ارتقا دهند. در اینجا با انواع حسابهای کاربری آشنا خواهیم شد.
اسپاتیفای برای حسابهای کاربری پریمیوم ماهانه ۹.۹۹ دلار دریافت میکند. البته این مبلغ برای دانشآموزان و دانشجویان ۴.۹۹ دلار است. همچنین گزینهای به نام حساب پریمیوم خانوادگی نیز وجود دارد که کاربران میتوانند با پرداخت ۱۴.۹۹ دلار آن را خریداری کنند. این اشتراک به پنج نفری که در کنار یکدیگر زندگی میکنند اجازه میدهد از تمام مزیتهای یک حساب پریمیوم بهطور مشترک استفاده کنند.