skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

مونا میرزایی نویسنده میهمان

راهنمای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی و دریافت کد رهگیری بیمه

مونا میرزایی
نویسنده میهمان

۲۴ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه

مشاهده نسخه‌های الکترونیک در سایت تامین اجتماعی

کد رهگیری بیمه برای دریافت خدمات از تامین اجتماعی ضروری است. کد رهگیری بیمه هنگام مراجعه به دکتر، همزمان با معاینه توسط پزشک، برای تلفن همراه که به نام بیمار باشد، ارسال می‌شود. برای مشاهده نسخه‌های الکترونیکی که برای شما صادر شده است باید به بخش پرونده سلامت در سایت تامین اجتماعی مراجعه کنید. در این مطلب نحوه ثبت نام در سایت تامین اجتماعی و دریافت کد رهگیری بیمه را آموزش می‌دهیم.

توسط سازمان بیمه تامین اجتماعی در راستای بهبود خدمات آنلان پزشکی، طرح کد رهگیری بیمه به طور جدی از پایان سال ۱۴۰۱ مطرح و اجرا شد. دولت با کد رهگیری بیمه تصمیم به حذف کلی نسخه‌های کاغذی دارد تا به گونه‌ای یک سیستم ردیابی برای بیماران و بیمه‌ی آن‌ها جهت خدمات پزشکی و دارویی شکل بگیرد.

راهنمای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی برای دریافت کد رهگیری بیمه

به سایت تامین اجتماعی با نشانی tamin.ir سپس به بخش انجام خدمات غیرحضوری مراجعه کنید تا ثبت نام خود را تکمیل کنید یا به صور مستقیم می‌توانید با ورود به وب سایت es.tamin.ir روی آیکون ثبت‌نام کلیک کنید. اگر تا به حال ثبت‌نامی انجام نداده‌اید می‌توانید از توضیحات سمت چپ صفحه وبسایت کمک بگیرید.

راهنمای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی برای دریافت کد رهگیری بیمه

از آن‌جایی که در ثبت نام و ادامه فرآیند خدمات درمانی به مالکیت شماره تلفن همراه بستگی دارد، در نتیجه ابتدا باید شخص حقیقی یا تبعه خارجی را مشخص کنیم.

راهنمای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی برای دریافت کد رهگیری بیمه 2
در مرحله‌ی اول ورود به سامانه کد ملی و شماره همراه خود را وارد کنید.

راهنمای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی برای دریافت کد رهگیری بیمه

 

در مرحله‌ی بعدی اطلاعات هویتی را مطابق شناسنامه اعم از نام و نام خانوادگی، جنسیت، شماره شناسنامه و تاریخ تولد ثبت می‌شود. توجه داشته باشید هرآنچه را که می‌نویسید مطابق همان اطلاعات ثبت شده در ثبت احوال باشد. حتی پسوند یا پیشوند نام خانوادگی خود را ثبت کنید تا به دلیل مغایرت هویتی، ثبت نام حساب کاربری سبب دوباره کاری نشود.

راهنمای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی برای دریافت کد رهگیری بیمه

پس از تایید این مرحله باید اطلاعات تماس و ادرس خود را وارد کنید که با انتخاب آیکون افزودن آدرس جدید، اطلاعات وارد کنید و اگر نیاز است اطلاعات تماس خود را تغییر دهید با گزینه ورود اطلاعات تماس جدید، آدرس‌های جدید را وارد کنید.

پس از اینکه آدرس شما تایید شد با کلیک روی گزینه ادامه، وارد مرحله نهایی یعنی انتخاب و تایید گذرواژه می‌شوید. راهنمای انتخاب گذرواژه در وبسایت را رعایت کنید تا مورد تایید قرار بگیرد و در انتها گزینه تایید و ثبت نام نهایی را انجام دهید.

راهنمای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی برای دریافت کد رهگیری بیمه

برای تایید ثبت نام اولیه، برای شما پیامک ارسال می‌شود. لازم است تا زمان دریافت پیامک ۲ ساعت منتظر بمانید. درصورتی که مشکلی در ثبت نام و تکمیل اطلاعات وجود داشته باشد، در طی پیامک به شما اعلام می‌شود.

در این حالت باید مراجعه حضوری داشته باشید تا با داشتن مدارک هویتی به واحد نام‌نویسی نزدیک‌ترین شعبه سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنید. اگر پس از ۴۸ ساعت از زمان فرآیند تکمیل ثبت نام شما گذشت و پیامک مبنی بر فعال سازی حساب کاربری دریافت نکردید، مجدد اقدام به ثبت نام کنید.

مشاهده نسخه‌های الکترونیک در سایت تامین اجتماعی

برای مشاهده نسخه‌های الکترونیکی که به نام شما صادر شده و در پرونده سلامت شما قرار دارد وارد سایت تامین اجتماعی شوید. پس از ورود به سایت می‌توانید  از منوی بیمه‌شدگان، گزینه خدمات سلامت الکترونیک را انتخاب کنید. در این منو گزینه‌ای با نام نسخ الکترونیک من وجود دارد.

مشاهده نسخه‌های الکترونیک در سایت تامین اجتماعی

در این صفحه پس از انتخاب کد ملی باید نوع نسخه و بازه زمانی که می‌خواهید نسخه‌های صادر شده در آن دوره نمایش داده شوند، انتخاب کنید.

مشاهده نسخه‌های الکترونیک در سایت تامین اجتماعی

نحوه ثبت نام پزشکان برای اجرای کد رهگیری

پزشکان برای ثبت‌نام در سامانه تامین اجتماعی باید به سامانه نسخه الکترونیکی مراجعه و پس از ثبت اطلاعات هویتی، مشخصات مربوط به اسناد پزشکی و قرارداد بیمه را اعلام کنند.

پزشکان باید دقت داشته باشند که پروانه مطب و قرادادشان با بیمه، شماره نظام پزشکی اعتبار داشته باشد و برایشان مشکل‌ساز نشود. پس از ثبت نام پزشک در سایت ep.tamin.ir حداکثر ۵ روزه کاری جهت بازرسی و ایجاد دسترسی وی به سامانه لازم است.

اگر در وبسایت بابت مدارک به خطایی برخورد کردید، ثبت نظام پزشکی خود را بررسی کنید. یعنی مجدد تمام اسناد را در سیستم تعریف و تایید کنید. برای ثبت نظام پزشکی خود به معاونت خرید راهبردی و اسناد پزشکی اطلاع دهید و سپس مرکز راهبردی در CRM شرکت تامین کد ثبت می‌کند. در این مراحل دقت کنید شماره موبایل باید به نام خود پزشک باشد.

اگر بعد از ثبت نام نظام پزشکی باز نام پزشک در سامانه تامین اجتماعی نبود، او باید به دفاتر رسیدگی اسناد پزشکی مراجعه کند. پزشکان اتباع متقاضی ثبت‌نام در سامانه نسخه الکترونیک باید درخواست و مشخصات کامل خود را به مدیریت درمان استان تحویل دهند و پس از ارسال مشخصات به مرکز اطلاعات، آمار و فناوری، از سوی آن مرکز نسبت به ثبت‌نام آنها اقدام خواهد شد.

در خصوص دسترسی به نسخه‌نویسی الکترونیک، اگر حداکثر تا یک هفته کاری امکان نسخه نویسی برقرار نشد، از طریق مدیریت درمان استان (معاونت خرید راهبردی و اسناد پزشکی) قابل پیگیری است. در مورد نتیجه درخواست تقاضای عقد قرارداد همکاری، پزشک باید به مدیریت درمان استان مراجعه و تقاضای همکاری خود را ارائه کند و پس از تکمیل فرم‌های مربوطه، فرآیند عقد قرارداد شروع خواهد شد.

مزایای کد رهگیری بیمه

این سیستم سبب جلوگیری از تداخل نسخه و احیانا ارائه نادرست دارو یا خدمات پاراکلینیکی به بیمارانی می‌شود که بیش از یک نسخه دارند. از مزایای دیگر ارائه‌ی خدمات با کد رهگیری، به دلیل ثبت در سامانه دیجیتال یک دیتابیس جامع و منظم در دسترس سازمان بیمه قرار می‌گیرد، در نتیجه مشخص می‌شود افراد با خدمات بیمه‌ای به چه کاراهای پاراکلینیکی می‌پردازند و مصرف چه داروهایی برای چه مشکلاتی افزایش پیدا کرده است.

همچنین بیماران اگر مجبور شوند برای دریافت برخی از داروهای حیاتی و کمیاب به چند داروخانه مراجعه کنند و از هر کدام تعدادی را دریافت کنند، برای ارائه نسخه به پزشک داروخانه چالش نداشته باشند.

کد رهگیری بیمه فقط برای شماره تلفن همراهی که به اسم بیمار باشد پیامک می‌شود. توجه داشته باشید در هنگام ویزیت دکتر، همان شماره‌ای را اعلام کنید که مالکیت آن مربوط به شما است. درصورت فراموش کردن کد رهگیری یا مفقود شدن آن، شما به عنوان بیمار باید مجددا به پزشک معالج مراجعه کند یا به سامانه دریافت خدمات الکترونیکی تامین اجتماعی مراجعه و کد رهگیری خود را رویت کنید.

مراحل نسخه‌نویسی الکترونیک و کد رهگیری بیمار

1. پزشکان دارای مجوز نظام پزشکی همچنین مجوز امضای الکترونیکی در صورت ثبت نام در سایت امکان صدور نسخه الکترونیکی  دارند.
2. پزشکان برای صدور نسخه الکترونیکی نیاز به قرارداد با هیچ شرکتی ندارند.
3. پزشکان در صورت داشتن نماد الکترونیکی می‌توانند از نرم‌افزارهای مجاز در سامانه برای صدور نسخه استفاده کنند.
4. در صورت قطع اینترنت یا قعطی برق باید صدور نسخه دستی انجام شود و در اولین فرصت در سامانه ثبت شود.
5. موارد دیگر اگر کد ملی بیمار توسط سیستم شناسایی نشد بیمار موظف است بعدا خود وارد سامانه شود و کد ملی را به طور صحیح وارد و ثبت کند.

علت اجرای طرح کد رهگیری بیمه

از آن‌جایی که تخلفات متعددی با دفترچه وجود داشت، نسخه الکترونیک دو سه سالی است که در تامین اجتماعی شکل گرفته و در حال اجرا است. در هنگام مراجعه به پزشک، با ارائه دفترچه کاغذی و حتی کارت ملی و مطابقت دادن عکس، مشخصات و هویت فرد باز هم امکان سوء استفاده وجود داشت.

اما وقتی شماره تلفنی که به نام خود شخص مراجعه کننده ثبت شود، در همان لحظه ویزیت، پزشک برای بیمه شدگان کد رهگیری نسخه‌ی دارو یا خدماتی چون آزمایش را به تلفن آن‌ها پیامک می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند خدمات به مراجعه‌کننده دارای بیمه واقعی ارائه می‌شود.

سازمان تامین اجتماعی الزامی بودن ارائه کد رهگیری صادر شده در هنگام مراجعه بیمه شدگان به مراکز درمانی را اعلام کرد. همچنین اضافه کرد کلیه بیمه‌شدگان و و بازنشستگان برای دریافت خدمات تشخیصی و دارویی از پانزدهم اسفند ماه ۱۴۰۱ به سامانه خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی مراجعه کنند و نسبت به ثبت نام، کنترل مشخصات خود و تکمیل اطلاعات هویتی‌شان اقدام کنند.

چالش کاربران با خدمات آنلاین بیمه و کد رهگیری

در واقع دیجیتالی شدن خدمات بیمه چند سالی است که مطرح شدده است و هر سال یک طرح از خدمات انلاین بیمه را به اجرا درمی‌آورند. طرح نسخه الکترونیک از سال ۱۴۰۰ تصویب و به اجرا در آمد، اگرچه برای مردم از همان ابتدا آن‌چنان که انتظار می‌رفت خوشایند نبود. به این خاطر که اقشار مختلف با بیمه سروکار دارند و برخی از کاربران چون میانسالان و با دیجیتالی شدن خدمات بیمه زیاد موافق نبودند.

اما در نهایت این طرح به اجرا گذاشته شده و برای بهبود خدمات انلاین در هر دوره اصول جدیدی تعیین می‌شود. با وجود راحت بودن این طرح هنوز تعداد زیادی از مردم از این برنامه رضایت ندارند. البته از آنجایی که خدمات بیمه، دفترچه بیمه و هر آن چه در حوزه سلامت برای بیماران و مردم مهم است، با این طرح نسخه الکترونیک کنار آمده‌اند و با این روش روند ویزیت توسط پزشک را انجام می‌دهند.
در واقع هر طرح جدید و روند اجرای آن مشکلاتی را با خود به همراه دارد. از چالش‌های دیگر طرح نسخه الکترونیک ممکن است با قطعی سیستم و یا با قعطی اینترنت روبرو شویم. که این مشکل به نوبه‌ی خود اختلال زیادی را برای پزشکان و بیماران به وجود آورده است.

دلیل آن این است که زمان پیاده سازی این طرح برای زیرساخت‌های مناسب، به درستی برنامه‌ریزی نشده است. در حقیقت سامانه و اپلیکیشن مورد نیاز کاربران اعم از بیماران و پزشکان باید توسعه پیدا کند و به روزرسانی شود تا عملکرد درستی داشته باشد.

استدلال نسخه‌نویسی الکترونیک

پس از حذف نسخه‌های کاغذی از دفترچه‌ها، اکنون نسخه‌های روی کاغذ به همراه کد ملی نیز حذف شده‌اند. به همین خاطر خبری از سربرگ‌های کاغذی وجود ندارد. تنها یک سیستم خوب متصل به اینترنت جاگزین همه‌ی این موارد شده است. در عوض تمام اطلاعات و خدمات دریافتی و داروها در سامانه‌ای ثبت می‌شود و تحلیل این حجم داده در سیستم سلامت یک کشور در آینده در زمینه‌های مختلف توسط دولت قابل استفاده است.

البته نمی‌توان اهمیت موضوع امنیت سایبری برای چنین سیستمی و حفظ و نگهداری داده‌هایی به این گستردگی را نادیده گرفت. از طرفی عده‌ای معتقد هستند این طرح به نفع شرکت‌های بیمه و برای دریافت پول بیشتر است، چندان این موضوع را نمی‌توان ثابت کرد که دیدگاه درستی است یا خیر؟

اما موضوعی که مشخص است؛ نسخه الکترونیک و ارسال کد رهگیری برای دولت و سازمان بیمه سودآور است زیرا با نوشتن نسخه الکترونیکی هزینه کاغذ چاپ دفترچه حذف و صرفه‌جویی می‌شود.

همچنین نظارت بهتر و بیشتری بر داروخانه‌ها و داروها انجام خواهد شد و موجودی و عرضه در بین داروخانه‌ها بررسی می‌شود. اشتباهات دارویی در داروخانه‌ها کمتر شده و تداخل تحویل دارو از طرف پزشکان کاهش پیدا کرده است. از سویی دیگر بیماران ارائه و دریافت دارو را تنها با ثبت یک کد انجام می‌دهند.

واکنش پزشکان و نحوه پیوستن به طرح کد رهگیری دارو

عضو شدن برای پزشکان در این طرح نسخه الکترونیک راحت‌ترین کار به حساب می آید. فقط عضو شدن و اجرا کردن این طرح با یک سیستم قوی اتصال به اینترنت و ورود به سامانه نسخه الکترونیک، یا ثبت نام از طریق اپلیکیشن مخصوص به پزشکان اقدام به صدور نسخه خواهند کرد .
و یکی از مزایای مهم این طرح برای پزشکان دسترسی به سوابق دارویی بیمار است و به راحتی برای بیمار ثبت ویزیت می‌شود. این باعث می‌شود داده‌های مربوط به مشکل بیمار و آنچه که مصرف کرده است و چه عوارض یا سازگاری برای فرد ایجاد شده است، همیشه برای پزشک در دسترس است

https://pvst.ir/egq

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو