skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شارژ القایی یا شارژر بی‌سیم چیست؟

ابوالفضل پارسائی نویسنده میهمان

۱۰ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۴ اسفند ۱۴۰۱

شارژ القایی یا شارژر بی‌سیم چیست؟

آیا دوست دارید از شر کابل و دردسرهای شارژ کردن موبایل خلاص شوید؟ شارژ القایی چاره‌کار شماست. احتمالا تا به حال شارژرهای مسواک برقی را دیده‌اید؛ در ۱۰۰ سال گذشته از شارژرهای القایی فقط برای شارژ این نوع مسواک‌ها استفاده می‌شد. اما اکنون این تکنولوژی در صنایع مختلفی کاربرد داشته و آینده شارژرها را متحول کرده است.

در این مقاله ما به طور مفصل در مورد این نوع شارژرها، کاربردها، نحوه کار و همچنین مزایا و معایب آن توضیح داده‌ایم. بیایید در وهله اول ببینیم اصلا شارژ القایی چیست؟

شارژ القایی چیست؟

شارژ القایی نوعی شارژر بی‌‌سیم بوده و در آن دیگر نیازی به وصل کردن گوشی هوشمند یا وسایل دیگر به کابل و سوکت برق نیست! در واقع می‌توان گفت شارژ القایی نوعی انتقال انرژی بی‌سیم بوده و از القای الکترومغناطیسی برای تامین انرژی دستگاه‌های مختلف استفاده می‌کند.

برای استفاده از این شارژر باید موبایل خود را بدون اتصال روی شارژر قرار دهید؛ با این کار شارژ الکتریکی، خیلی راحت از بین پد به تلفن همراه شما منتقل می‌شود؛ البته دقت کنید که شارژر باید حتما به برق وصل باشد!

شارژ القایی

خیلی از افراد فکر می‌کنند شارژ القایی فقط مخصوص تلفن‌های همراه است؛ اما جالب است بدانید از این نوع شارژر وایرلس در صنایع مختلف بسیاری استفاده می‌شود. در بخش زیر با کاربردهای آن آشنا می‌شوید.

معرفی کاربردهای شارژ القایی

صنعت‌های مختلفی به شارژرهای القایی وابسته هستند؛ اما از بین آن‌ها ۳ صنعت خودرو، پزشکی و صنعتی نیاز بیش‌تری به آن دارند. در بخش زیر نیز تعدادی دیگر از کاربردهای این شارژر را می‌بینید:

  • وسایل نقلیه الکتریکی
  • اسکنرها
  • وسایل پزشکی
  • ساعت‌های هوشمند، هدفون‌های بلوتوثی
  • ابزار برقی مانند پیچ‌گوشتی شارژی
  • وسایل آشپزخانه هوشمند
  • نوت‌بوک و تبلت
  • روبات‌های خدماتی مانند جاروبرقی و چمن زنی
  • اسباب‌بازی‌های الکترونیکی
  • هواپیماهای بدون سرنشین

و غیره.

تا اینجا شما تا حدودی با شارژر القایی و کاربردهای آن آشنا شدید، حال شاید برایتان سوال باشد که اصلا این نوع شارژر چگونه کار می‌کند؟ در بخش زیر پاسخ این سوال را دریافت می‌کنید.

آشنایی با نحوه کار شارژ القایی

خیلی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند این نوع شارژر دیگر هیچ نیازی به سیم ندارد؛ اما این طرز فکر کاملا اشتباه است! نحوه کار شارژر القایی به این صورت است که شارژر از طریق کابل به برق متصل است. اما موبایل‌ بدون اتصال و با قرارگیری در جای موردنظر شارژ می‌شود.

به طور کلی این ایستگاه شارژ دارای یک سیم‌پیچ است و جریان متناوب از آن عبور و میدان مغناطیسی تولید می‌کند؛ به همین دلیل موبایل با قرارگیری در این میدان، شارژ می‌شود.

در واقع در داخل موبایل شما و شارژر وایرلس، نوعی سیم‌پیچی وجود داشته که با نزدیکی به هم، بین آن دو نیروی مغناطیسی تشکیل می‌شود. حال این نیروی مغناطیسی به نیروی الکتریکی تبدیل، و باعث شارژ دستگاه موردنظرتان نیز می‌شود.

البته باید بدانید از این نوع شارژر به دلیل کوچکی سیم‌پیچ‌های دستگاه‌های گیرنده و فرستنده، فقط می‌توان در فاصله‌های کوتاه استفاده کرد. حال که با نحوه کار با این شارژر آشنا شدید، آیا می‌دانید اصلا افراد چرا از آن استفاده می‌کنند؟ نقاط قوت و ضعف آن چیست؟ در بخش زیر مزایا و معایب آن را برایتان توضیح می‌دهیم.

شارژ القایی

مزایا و معایب شارژ بی‌سیم

این نوع شارژر ویژگی‌های بسیار زیاد و البته تعدادی نقاط منفی نیز دارد؛ در بخش زیر به طور کامل در این مورد برایتان نوشته‌ایم:

آشنایی با مزایای شارژ القایی

این نوع شارژر بی‌‌سیم ویژگی‌های زیادی دارند؛ در بخش زیر با این موارد آشنا شده و می‌فهمید چرا باید از آن استفاده کنید.

عدم نیاز به کابل شارژر

بهترین و مهم‌ترین ویژگی این نوع شارژر بی‌سیم این است که کار شما را راحت می‌کند؛ زیرا دیگر نیازی به کابل نداشته و در هر جایی که باشید، می‌توانید دستگاه خود را شارژ کنید.

البته اگر مکان شارژر همیشه ثابت باشد، کارتان بسیار راحت است؛ حتی بسیاری از کافه‌ها و رستوران‌ها این نوع ایستگاه‌های شارژ را در اختیار مشتریان خود قرار داده‌اند و به آن‌ها امکان شارژ موبایلشان را می‌دهند.

جلوگیری از فرسودگی سوکت موبایل

یکی از مشکلات همیشگی من با موبایل‌هایم، خرابی سوکت آن‌هاست؛ شارژ القایی در این زمینه نیز کمک بسیار زیادی به افراد کرده و باعث جلوگیری از خرابی و فرسودگی سوکت موبایل‌ها می‌شود.

جلوگیری از نفوذ رطوبت و گردوغبار

استفاده از شارژر القایی ورود رطوبت و گردوغبار به موبایل را نیز کاهش می‌دهد؛ زیرا رطوبت و غبار از طریق کابل به موبایل منتقل می‌شود.

راحتی موبایل‌های آیفون

اگر موبایل آیفون دارید این نوع شارژ کمک خیلی زیادی به شما می‌کند؛ زیرا درگاه هدفون موبایل‌ نیز آزاد شده و می‌توانید خیلی راحت از آن استفاده کنید.

نقاط منفی شارژ القایی

با وجود تمام نکات مثبت، این نوع شارژر معایبی نیز دارد که در بخش زیر تعدادی از آن‌ها را می‌بینید.

  1. در بیش‌تر موبایل‌ها شارژ کردن آن‌ها با استفاده از این شارژر، مدت زمان زیادی از شما می‌گیرد؛ بنابراین برای افرادی که زیاد از موبایل استفاده می‌کنند مناسب نیست.
  2. در زمان استفاده از این شارژر دیگر قادر به استفاده از موبایل نیستید و باید آن را به حال خود رها کنید؛ البته از نظر سلامت موبایل این مورد به نفع شماست!
  3. تمام موبایل‌ها از این نوع شارژر پشتیبانی نمی‌کنند.
  4. این نوع شارژر (مخصوصا مدل‌های قدیمی آن) به اندازه شارژرهای معمولی بهینه نیست و باعث تولید گرما نیز می‌شوn.

استاندارد Qi

استاندارد Qi (تلفظ چی chee) یک استاندارد شارژ بی‌سیم است که توسط کنسرسیوم برق بی‌سیم (WPC) برای شارژ القایی در فواصل کوتاه توسعه یافته است. شارژ بی‌سیم دستگاه‌های الکترونیکی مانند گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و دستگاه‌های پوشیدنی را با قرار دادن آنها روی پد شارژ Qi یا سایر سطوح شارژ سازگار، امکان‌پذیر می‌کند.

استاندارد Qi از روشی به نام القای الکترومغناطیسی برای انتقال انرژی بین پد شارژ و دستگاه در حال شارژ استفاده می‌کند. پد شارژ حاوی سیم پیچی است که میدان مغناطیسی ایجاد می کند که جریان الکتریکی را در یک سیم پیچ در دستگاه در حال شارژ القا می‌کند. سپس این جریان برای شارژ باتری دستگاه به برق DC تبدیل می‌شود.

شارژ القایی استاندارد چی

یکی از مزایای استاندارد Qi این است که یک استاندارد جهانی است، به این معنی که دستگاه‌های سازنده‌های مختلف را می‌توان روی یک پد شارژ کرد. استاندارد Qi همچنین شامل ویژگی‌های ایمنی مانند تشخیص جسم خارجی است که تضمین می‌کند فقط دستگاه‌های سازگار شارژ می‌شوند و به جلوگیری از آسیب به پد شارژ یا دستگاه در حال شارژ کمک می‌کند.

استاندارد Qi به طور گسترده‌ای پذیرفته شده است و توسط بسیاری از سازندگان بزرگ گوشی‌های هوشمند از جمله اپل، سامسونگ و ال‌جی پشتیبانی می‌شود.

نکات پایانی در مورد شارژر القایی

در این مقاله شما با شارژ القایی، کاربردهای آن، نحوه استفاده و همچنین مزایا و معایب آن آشنا شدید. در انتها باید بگویم شما از روی ظاهر موبایل متوجه پشتیبانی آن از شارژرهای وایرلس نمی‌شوید؛ بنابراین اگر تمایل دارید در این مورد بدانید باید به قسمت ویژگی‌ها و قابلیت‌های آن مراجعه کنید.

البته حواستان باشد حتما لازم نیست برند شارژر وایرلس با موبایلتان یکی باشد و می‌توانید از برندهای دیگری نیز استفاده کنید. اگر برای خرید، استفاده و قیمت شارژر بی‌سیم سوال یا ابهامی دارید، با مشاوران و کارشناسان حرفه‌ای پیوست در ارتباط بوده و از راهنمایی‌های رایگان و تخصصی آن‌ها استفاده کنید.

در بخش زیر نظرات، پیشنهادات و تجربه خود از استفاده از شارژر وایرلس را برای ما نوشته و این مقاله را برای افرادی که به آن نیاز دارند نیز بفرستید.

https://pvst.ir/efd

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو