ثبتنام دوازدهمین دوره کارآموزی همراه اول آغاز شد
فرصت استخدام در اپراتور اول تلفن همراه کشور، از طریق دوازدهمین دوره کارآموزی همراه برای…
۱۸ دی ۱۴۰۳
۳ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
در این مطلب میخوانید
یکی از اهداف میانمدت و بلندمدت فریلنسرهای ایرانی کسب درآمد دلاری است. درآمد دلاری با فریلنسری در ایران به عنوان یک جایگزین کارآمد و موثر برای کارمندی و دریافت حقوق ریالی مطرح است. متخصصان ایران در صورتی که از قواعد فریلنسری اطلاع کافی داشته باشند و با چالشهای ناشی از تحریم بانکی کنار بیایند، میتوانند در ایران هم درآمد دلاری داشته باشند.
به دلیل اختلاف بین دلار و ریال این مساله در دو سال اخیر اهمیت روزافزونی پیدا کرده و متخصصان ایرانی به این نتیجه رسیدهاند که بدون درآمد دلاری با شغل فریلنسری امکان دستیابی به ثبات مالی و مقابله با تورم سخت میشود.
مزیت کسب درآمد دلاری از طریق فریلنسری این است که نیاز به مهاجرت نیست و متخصصان ایرانی میتوانند بدون نیاز به مهاجرت و تغییر مکان از شرکتهای بینالمللی حقوق دلاری دریافت کنند.
در این مطلب به صورت مفصل به مساله کسب درآمد دلاری میپردازیم و موارد کلیدی این حوزه را مطرح میکنیم که برای شروع فریلنسری خارج از ایران مفید است.
قبل از قبول پروژههای دلاری و فعالیت در بازارهای بینالمللی باید بدانید این نوع فعالیت پیشنیازهای خاص خود را دارد که باید در مورد آنها تحقیق و بررسی بیشتری کنید. مواردی که در ادامه برمیشمریم روی میزان درآمد، زمان رسیدن به درآمد و آینده کاری شما تاثیرگذار است.
این موارد از ضروریترین پیشنیازهای ورود به دنیای کسب درآمد دلاری از فریلنسری است. اگر بتوانید این موارد را حلوفصل کنید بسیاری از ابهامات و سوالات به پاسخ خواهد رسید.
برای کسب درآمد دلاری از طریق فریلنسری روشها و تخصصهای مختلفی وجود دارد. با توجه به بررسیهای ما مشاغل و تخصصهای زیر بیشترین قابلیت لازم را برای کسب درآمد دلاری دارد.
یکی از مشاغل و تخصصهای قوی و پرمتقاضی در بازار بینالمللی شغل برنامهنویسی است. برنامهنویسها با مهارتهای مختلف و زبان برنامهنویسی متفاوت این امکان را دارند که به صورت فریلنسری و ریموت اقدام به کسب درآمد دلاری کنند.
با بررسی سایتهای فریلنسری یا سایتهای آگهی شغلی میتوانید هزاران آگهی شغلی پیدا کنید که به طراح و گرافیستهای مسلط بر نرمافزارهای گرافیکی نیاز دارند. درآمد مناسب و تعامل حرفهای با کارفرما از جمله نکات مثبت فریلنسری برای گرافیستهاست.
متخصصان دیجیتال مارکتینگ، افراد فعال در حوزههای طراحی کمپین تبلیغاتی، گوگل ادز، و پرفورمنس مارکتینگ این امکان را دارند که با شرکتها و استارتآپهایی که به خدمات دیجیتال مارکتینگ نیاز دارند ملحق شوند و درآمد دلاری داشته باشند.
وردپرس یکی از cmsهای معروف و جهانی است که متخصصان این حوزه میتوانند بهراحتی پروژههای خارجی و حرفهای این حوزه را طراحی کنند و تحویل دهند. علاوه بر طراحی سایت، پشتیبانی از سایت و درج محصول در وبسایتهای وردپرسی هم میتواند منبع درآمد باشد.
یکی از روشهای جذاب کسب درآمد دلاری از طریق فریلنسری برای برنامهنویسها و توسعهدهندههای وردپرس طراحی و تولید پلاگین، افزونه و اسکریپت است. با تولید این فایلهای دیجیتالی میتوانید بهراحتی آنها را در سایتهای خارجی برای فروش قرار دهید و درآمد دلاری به دست بیاورید.
سالهای اخیر علم داده و متخصصان تحلیل داده بازار بزرگتری را تجربه کردهاند. امروزه یکی از مشاغل آیندهدار شغلهایی هستند که پیرامون این بحث علمی شکل گرفتهاند و میتوانند از بین هزاران و میلیونها داده دانش عملی استخراج کنند. در حال حاضر برای مشاغل مختلفی از این حوزه فرصتهای شغلی وجود دارد.
متخصص سئو یا همان بهینهسازی سایت یکی از مشاغل جذاب بازار بینالمللی است که درآمد بالای ۵۰ هزار دلار (سال ۲۰۲۳) در سال دارد و متخصصان ایرانی میتوانند بهراحتی از این درآمد مناسب استفاده کنند. استفاده از سایتهای فریلنسری، لینکدین و غیره میتواند فرصتهای متنوع شغل بهینهسازی سایت را به متخصصان این حوزه نمایش دهد.
این یکی دیگر از روشهای کسب درآمد برای کسانی است که میتوانند محتوای متنی باکیفیت و استانداردی از زبانهای مختلف ترجمه و تولید کنند. در سایتهای فریلنسری صدها فرصت شغلی حرفهای برای تولیدکنندگان محتوا وجود دارد که میتوانید بهخوبی از این سفارشهای تولید محتوا کسب درآمد کنید.
معلمان فیزیک، شیمی، زبانهای خارجه، فیتنس و غیره میتوانند با ثبتنام در پلتفرمهای مختلف، به دانشآموزان تدریس خصوصی کنند و به صورت ساعتی درآمد کسب کنند.
در بازار بینالمللی دهها شبکه اجتماعی مهم وجود دارد که کسبوکارها برای مدیریت اکانتهای خود نیاز به متخصصان حرفهای دارند. در صورتی که مهارتهای مربوط به ادمین اینستاگرام را دارید، میتوانید پروژههای مدیریت اکانت شبکههای اجتماعی آنها را بر عهده بگیرید و از این طریق کسب درآمد کنید.
این مشاغل مهمترین تخصصهایی هستند که افراد میتوانند از آنها به صورت فریلنسری در ایران درآمد دلاری کسب کنند و شغل مناسبی داشته باشند.
اما سوالی که برای این متخصصان پیش میآید این است که از کجا پروژه دلاری به دست آوریم؟ در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم.
برای پیدا کردن پروژههای فریلنسری در خارج از ایران موارد زیر رایجترین و بهترین روشهای ممکن هستند. این روشها را هزاران فریلنسر متخصص توصیه کردهاند و کاملاً کاربردی است.
یکی از بهترین روشهای گرفتن پروژههای فریلنسری دلاری استفاده از لینکدین است. در لینکدین علاوه بر اینکه امکان مشاهده هزاران فرصت شغلی وجود دارد، میتوانید بهصورت قوی و حرفهای با مدیران شرکتها و برندها تعامل مستقیم برقرار کنید و از این طریق، شبکه ارتباطی خود را گسترش دهید.
یکی از روشهای مرسوم و رایجِ بر عهده گرفتن پروژه فریلنسری دلاری استفاده از سایتهای فریلنسری مثل آپ ورک است. دهها سایت فریلنسری وجود دارد که روزانه صدها فرصت شغلی حوزه کاری شما را منتشر و به راحتی بین کارفرما و فریلنسر ارتباط برقرار میکنند.
کافی است در این سایتها حساب کاربری فعال داشته باشید و بتوانید مرحله تایید حساب کاربری را طی کنید. بعد از این مرحله میتوانید به صدها فرصت فریلنسری و آگهی شغلی دست پیدا کنید.
در سالهای اخیر شبکهسازی و برند شخصی یکی از عوامل استخدام و بهدستآوردن فرصتهای شغلی است. در این روش کافی است با مدیران آژانسهای تبلیغاتی، افراد متخصص حوزه کاری خود که برند هستند یا مدیران ایران مستقر در خارج ارتباط بگیرید و از آنها بخواهید برای شما پروژههای فریلنسری ارسال کنند.
توییتر یکی از شبکههای ارتباطی است که امکان تعامل با کارفرما و افراد خبره که پروژه دلاری دارند را فراهم میکند. توصیه میکنیم اگر یک متخصص هستید، استفاده از توییتر را فراموش نکنید.
این روشها در حال حاضر رایجترین روشهای گرفتن پروژه دلاری برای فریلنسرهای ایرانی است که غالباً از آنها استفاده میشود.
روشهای مختلفی برای نقد کردن درآمد دلاری برای فریلنسرهای ایرانی وجود دارد که هر کدام از این روشها با توجه به شرایط افراد، متفاوت است، اما رایجترین آنها سفر به کشورهای اطراف ایران، باز کردن حساب بانکی پیپال، استفاده از ارزهای دیجیتالی و همکاری با شرکتهای مالی واسط است. فریلنسرها میتوانند از این روشها درآمد خود را وارد ایران و آن را مصرف کنند.
فریلنسر: میتوانید مهارتها و خدمات خود را در پلتفرمهای مختلف فریلنسر، مانند Upwork، Freelancer، Fiverr و بسیاری دیگر ارائه دهید. این فعالیتها شامل مهارتهایی مانند نوشتن، طراحی گرافیک، برنامهنویسی، بازاریابی دیجیتال و غیره میشود.
نظرسنجی آنلاین: میتوانید در نظرسنجیهای آنلاین شرکت کنید و در ازای نظر خود پول دریافت کنید. وب سایتهایی مانند Swagbucks، Survey Junkie و Vindale Research نظرسنجیهای پولی را به کاربران ارائه میدهند.
تدریس خصوصی آنلاین: میتوانید موضوعی را که در آن مهارت دارید به صورت آنلاین از طریق پلتفرمهای آموزشی مانند Chegg، TutorMe و Skooli تدریس کنید.
بازاریابی: میتوانید با تبلیغ محصولات یا خدمات دیگران، کمیسیون دریافت کنید. برخی از برنامه های محبوب بازاریابی عبارتند از Amazon Associates، ShareASale و Commission Junction.
Dropshipping: میتوانید با ارسال مستقیم محصولات از تامینکننده به مصرفکننده، یک فروشگاه تجارت الکترونیکی را بدون نگهداری موجودی راهاندازی کنید. وب سایتهایی مانند Shopify، WooCommerce و BigCommerce میتوانند به شما در راهاندازی فروشگاه آنلاین کمک کنند.
وبلاگنویسی: میتوانید یک وبلاگ راهاندازی کنید و از طریق تبلیغات، پستهای حمایتشده، بازاریابی وابسته و فروش محصولات یا خدمات دیجیتال از آن کسب درآمد کنید.
عکاسی استوک: میتوانید عکسهای خود را به صورت آنلاین در وبسایتهایی مانند Shutterstock، iStock و Getty Images بفروشید.
یوتیوب: میتوانید یک کانال YouTube ایجاد کنید و از طریق تبلیغات، محتوای حمایتشده و کالا از آن کسب درآمد کنید.
Upwork یکی از بزرگترین پلتفرمهای فریلنسینگ با بیش از ۱۲ میلیون فریلنسر ثبت شده و ۵ میلیون مشتری است. فریلنسرها میتوانند در Upwork طیف وسیعی از فرصتهای شغلی از پروژه های کوتاه مدت گرفته تا قراردادهای بلند مدت را پیدا کنند.
Freelancer.com یک سایت فریلنسر محبوب است که طیف گستردهای از دستههای شغلی از جمله توسعه وب، طراحی گرافیک، نویسندگی و بازاریابی را ارائه میدهد. فریلنسرها میتوانند برای پروژه ها پیشنهاد دهند و با مشتریانی از سراسر جهان کار کنند.
Fiverr یک بازار آزاد است که در خدمات ارائه شده با حداقل ۵ دلار تخصص دارد. فریلنسرها مواردی را ارائه میکنند که مشتریان میتوانند آنها را با خریداری کنند و در صورت نیاز برای گزینههای سفارشیسازی با هزینههای اضافی درخواست دهند.
Guru یک پلتفرم فریلنسینگ جهانی است که انواع مشاغل از جمله توسعه وب، طراحی، نویسندگی و بازاریابی را ارائه میدهد. فریلنسرها میتوانند برای مشاغل پیشنهاد دهند و با مشتریانی از سراسر جهان کار کنند.
Toptal یک پلتفرم است که در ارتباط با استعدادهای فریلنسری نخبه در زمینههایی مانند توسعه نرمافزار، طراحی و امور مالی تخصص دارد. فرآیند غربالگری Toptal دقیق است و تنها ۳ درصد از متقاضیان پذیرفته میشوند.
PeoplePerHour پلتفرمی است که فریلنسرها را با مشاغلی که به دنبال تخصص در زمینههایی مانند توسعه وب، طراحی، نوشتن و بازاریابی هستند، متصل میکند. فریلنسرها میتوانند یک پروفایل ایجاد کنند، نرخ ساعتی خود را تعیین کنند و برای مشاغل پیشنهاد دهند.
99designs یک پلتفرم است که در ایجاد ارتباط بین مشاغل با طراحان آزاد تخصص دارد. مشتریان میتوانند یک مسابقه راهاندازی کنند و طرحهای ارسالی را از چندین طراح دریافت کنند، یا مستقیماً با یک فریلنسر روی یک پروژه کار کنند.
SimplyHired یک موتور جستجوی شغل است که شامل مشاغل آزاد و از راه دور در صنایع مختلف میشود. فریلنسرها میتوانند فهرست مشاغل را مرور کنند و مستقیماً در سایت برای مشاغل درخواست دهند.
کسب درآمد دلاری برای فریلنسرهای ایرانی یکی از اهداف و برنامههای مهمی است که اگر بتوانند به آن دست پیدا کنند میتوانند سریعتر کسب درآمد کنند. با توجه به پرداختهای خوبی که شرکتهای بینالمللی به دلار دارند، درآمد دلاری با فریلنسری برای ایرانیان یک اقدام موثر اقتصادی به شمار میرود و روشهای زیاد آن باعث شده توجه متخصصان ایرانی را به خود جلب کند.