تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۷ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
در این مطلب میخوانید
فناوری شارژ سریع یا Fast charging به معنای شارژ ظرفیت مشخصی از باتری در زمان کوتاهتر با استفاده از کابل شارژر است. بیشتر گوشیهای هوشمند موجود در بازار قابلیت شارژ سریع را دارند.
امروزه بیشتر گوشیهای هوشمند موجود در بازار دارای قابلیت فست شارژ (Fast Charging) هستند. این قابلیت علاوه بر تلفنهای همراه در بسیاری از دستگاههای دارای باطری غیر قابل تعویض از جمله تبلتها، هدفونهای بیسیم و حتی برخی مدلهای موس و کیبورد در نظر گرفته شده است.
شارژ سریع یا Fast charging به معنای شارژ ظرفیت مشخصی از باتری در زمان کوتاهتر با استفاده از کابل شارژر است. در مورد سرعت Fast Charging تولیدکنندگان به اعدادی مانند ۸۰ درصد شارژ در ۳۰ دقیقه یا شارژ کامل در کمتر از یک ساعت اشاره میکنند که البته در دستگاهها و فناوریهای مختلف میتواند متفاوت باشد. این قابلیت در اصل با افزایش میزان برق ورودی یا تعداد وات و همچنین افزایش جریان ورودی به باتری انجام میشود.
فناوری شارژ سریع در بازار توسط شرکتهای مختلف تولید و عرضه شده است که هرکدام دارای ویژگیهای متفاوتی هستند.
این فناوری توسط انجمن USB-IF عرضه شده و با پورتهای Type-C سازگار است. بنابراین بیشتر گوشیهای دارای قابلیت فست شارژ همراه با یک کابل شارژر ارائه میشوند که از یک طرف دارای USB-C است. ولی نوع یواسبی سمت دیگر آن طبق نظر تولیدکننده مشخص میشود و میتواند شامل همان تایپ سی یا پورت لایتنینگ یا غیره باشد.
اگر به دنبال خرید گوشیهایی از برند سامسونگ هستید که از این قابلیت بهرهمند باشند، میتوان گفت برای تمامی گوشیهای سری جدید این برند قابلیت فست شارژ در نظر گرفته شده است.
برای گوشیهای آیفون سری ۱۱ به بالا و برخی از گوشیهای برند شیائومی نیز قابلیت فناوری فست شارژ در نظر گرفته شده است.
این فناوری که به اختصار QC نامیده میشود، توسط شرکت کوالکام طراحی شده و در برخی از باتریهای تلفنهای همراه به کار برده میشود. نسخههای مختلف ارائه شده از این نوع فناوری شامل QC2.0، QC3.0 و QC4.0 هستند. این نسخهها هر چه جدیدتر میشوند، به سرعت بالاتر کمک کرده و شارژ بهینهتری را در اختیار کاربر قرار میدهند.
شرکت اوپو (OPPO) تولیدکنندهی فناوری VOOC است. تفاوت این فناوری با QC، در این است که در فناوری QC جریان ثابت نگه داشته میشود و ولتاژ افزایش مییابد. ولی در VOOC به جای افزایش ولتاژ، تمرکز فناوری بر افزایش شدت جریان است. در واقع میزان ولتاژ در همان ۵ ولت ثابت میماند. این ویژگی موجب میشود گوشی داغ نشود و تاثیر منفی بر عمر آن ندارد. گوشیهایی که از این فناوری استفاده میکنند شامل دستگاههای تلفن همراه تولید شده توسط شرکت OPPO و Realme هستند.
این دو فناوری توسط شرکت وانپلاس عرضه شدهاند و صرفا در گوشیهای تلفن همراه تولید شده توسط این شرکت به کار میروند. فرایند هر دو این فناوریها مشابه با فناوری VOOC و همراه با افزایش جریان به جای افزایش ولتاژ است. با این تفاوت که در Dash Charge شدت جریان برابر با ۵ آمپر و ولتاژ معادل ۵ ولت است. ولی فناوری Warp Charge جدیدتر از Dash Charge عرضه شده و جریان آن معادل ۶ آمپر تعریف شده است.
بسیاری از صاحبان انواع گوشی سامسونگ، در زمان شارژ تلفن همراه خود با عبارت Super Fast Charge مواجه میشوند. این فناوری که در اصل به Adaptive Fast Charging معروف است، از QC2 استفاده میکند و شرکت سامسونگ آن را ارائه کرده است.
این فناوری فست شارژ (Fast charging) تا پیش از اعمال تحریم هواوی توسط آمریکا در گوشیهای رده بالای این شرکت مانند Mate مورد استفاده قرار میگرفت. در واقع نام Super Charge نیز توسط شرکت هواوی تعیین شده است. در نهایت پس از تحریم این شرکت، فناوری سوپرشارژ در گوشیهای رده پایین نیز جایگزین فناوری QC شد و همهی گوشیهای هواوی دارای قابلیت فست شارژ از این فناوری برخوردار شدند.
از دیگر انواع فناوری Fast Charging میتوان به فناوریهای عرضه شده توسط شرکتهای ZTE، موتورولا و همچنین شرکت سازنده پردازنده، مدیاتک و غیره اشاره کرد که البته در دستگاههای زیادی به کار برده نشدهاند.
در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که فناوری Fast Charging به منظور رفع نیاز کاربران به سرعت شارژ بیشتر به دلیل افزایش استفاده از گوشی برای انجام فعالیتهای روزمره عرضه شده است. این قابلیت امروزه به یک ضرورت تبدیل شده و توسط بسیاری از شرکتهای تولیدکنندهی فناوریهای حوزه پردازندهها در حال توسعه است.