کسبوکار به توان AI؛ چگونه شرکتها ره صدساله را با چند کلیک طی میکنند؟
محسن باقری، مدیر توسعه کسبوکار شرکت دانشبنیان پارت «یکشبه نمیتوان ره صدساله را طی کرد»…
۱۶ مهر ۱۴۰۳
۲۱ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
به گفته کانلون تک (Kunlun Tech)، شرکت مادر اوپرا، مرورگر محبوب این شرکت قصد دارد از ChatGPT در محصولات خود استفاده کند.
به گزارش پیوست، هنوز جزئیات بیشتری از زمان دقیق یا اینکه آیا این قابلیتها برای تمامی محصولات- مرورگر موبایل و دسکتاپ و سیستم عامل iOS و اندروید- عرضه میشوند یا خیر در دست نیست.
هوش مصنوعی و به ویژه ChatGPT پدیده داغ حال حاضر جهان تکنولوژی هستند. مایکروسافت با همکاری سازنده ChatGPT (اوپنایآی)، مرورگر و موتور جستجوی خود را ارتقا داده و گوگل هم این هفته از برنامههای جدید خود با هوش مصنوعی بارد (Bard) رونمایی کرد که البته اولین اشتباه آن حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برای این شرکت آب خورد.
اما بازار مرورگرها همچنان تحت سلطه گوگل قرار دارد. گوگل کروم ۶۵.۴ درصد از این بازار را در اختیار دارد و مرورگر ادج از شرکت مایکروسافت هم طبق آخرین آمار ماه ژانویه وبسایت Statcounter، تنها ۴.۵ درصد از بازار مرورگرها تشکیل میدهد.
اوپرا در این بین با سهم ۲.۴ درصدی در رده ششم بازار قرار دارد.
این شرکت نروژی یک مرورگر اختصاصی هم برای گیمینگ عرضه کرده و طبق گزارش آخرین سه ماهه، به طور میانگین ۳۲۱ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد. به گفته اوپرا، مرورگر گیمینگ این شرکت به افزایش درآمد آنها کمک کرده و با رشدی ۲۸ درصدی نسبت سال گذشته درآمد این شرکت به ۸۵.۳ میلیون دلار رسیده است.
اما شرکت مادر اوپرا یا همان کانلون تک واقع در پکن است و سهامش در بازار سهامی شنژن چین معامله میشود. این شرکت در ماه دسامبر سال گذشته گفت به فعالیت در زمینه محتوای تولیدی هوش مصنوعی از جمله موسیقی و تصاویر مشغول است و محصولات را به صورت متنباز عرضه میکند.
استفاده از ChatGTP پدیده عجیبی در حال و هوای امروز جهان تکنولوژی نیست و بسیاری به فعالیت در زمینه هوش مصنوعی روی آوردهاند.
علاوه بر گوگل و اوپنایآی، که بزرگترین و مطرحترین فعالان این حوزه محسوب میشوند، شرکت بیدو، مالک بزرگترین موتور جستجوی چین نیز چندی پیش از فعالیت در زمینه هوش مصنوعی و چتباتها خبر داد. به گفته بیدو آزمایشهای داخلی این چتبات هوش مصنوعی را در ماه مارس امسال به پایان میرساند و پس از آن باید در انتظار عرضه عمومی این محصول باشیم.
علیبابا، غول تجارت الکترونیک چین، هم در حال کار روی رقیب دیگری برای ChatGPT است که البته زمانی را برای عرضه آن مشخص نکرده است.
باید دید که هرکدام از این چتباتها و تکنولوژیهای هوشمند چه عملکردی در مقایسه با ChatGPT دارند. در تازهترین اخبار دیدم شرکت گوگل که با سهم ۹۶.۵ درصدی از صنعت جستجو، پادشاه بلامنازع این صنعت محسوب میشود با هوش مصنوعی بارد نتوانست انتظار کاربران را برآورده کند و برعکس اشتباه این هوش مصنوعی در اولین ویدیو آزمایشی این شرکت ۸ از ارزش الفابت را محو کرد.
شرکت بیدو هم با اینکه بزرگترین موتور جستجوی بومی در چین محسوب میشود، کاربران بسیار کمتری در مقایسه با گوگل دارد. تازهترین آماری Statcounter نشان میدهد که این شرکت تنها ۰.۷ از جستجوهای جهان را به خود اختصاص داده است.
منبع: CNBC