skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون بانک مرکزی: اصلاح نظام کارمزد اولویت نخست بانک مرکزی است همایش بانکداری الکترونیکی بعد از سه سال وقفه برگزار می‌شود

۱۷ بهمن ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اصلاح نظام کارمزد را اولویت نخست بانک مرکزی دانست و اعلام عمومی آن را به بعد از تصویب این طرح موکول کرد.

به گزارش پیوست، مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در نشست خبری نهمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام پرداخت گفت: این همایش توانسته به مهم‌ترین و بزرگ‌ترین اتفاق حوزه بانکداری الکترونیکی در کشور تبدیل شود. در این همایش آخرین پیشرفت‌های تکنولوژی و روندهای بانکداری الکترونیکی و ابزارهای جدید و همچنین چالش‌ها این حوزه و نیز مسائل نظارتی و سیاست‌گذاری در سمت نهاد تنظیمگری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

او افزود: امروز دیگر فضای بانکداری الکترونیکی و فناوری اطلاعات شکل ستادی ندارد و در حال تبدیل به صف است. این حوزه آنقدر با دیگر حوزه‌های بانکداری عجیبن شده که دیگر قابل تفکیک نیست. فناوری اطلاعات دیگر یک ابزار صرف در بانک‌ها نیست و پیوند عمیقی با حوزه کسب‌وکاری دارد. شاید نمود اصلی این اتفاق در نئوبانک‌ها باشد.

محرمیان درباره نهمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام پرداخت گفت: به دلیل همه‌گیری اکنون بعد از سه سال این همایش برگزار می‌شود و در این مدت اتفاقات زیادی در این حوزه افتاده و این  همایش فرصت خوبی برای صحبت از این اتفاقات است.

او درباره ارزش‌آفرینی دیجیتالی که محور اصلی این همایش است گفت: به طور کلی، دیجیتالی شدن روندها به خودی خود ارزش نیست بلکه ایجاد ارزش نهایی برای استفاده‌کنندگان خدمات است که اهمیت دارد. کلام اصلی همایش امسال خلق ارزش برای مشتری نهایی است.

محرمیان با تایید وضعیت نامناسب اعتبارسنجی در کشور عنوان کرد: گره اعتبارسنجی در آنجاست که باید دیتا و اطلاعات لازم را از دیگران اخذ کنیم. اجماع خوبی در سازمان‌های مختلف در این خصوص شکل گرفته که البته معنای آن این نیست که دیتا را از دیگران گرفته‌ایم.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در خصوص شکایت انجمن فین‌تک درباره انحصار این بانک در اعطای مجوز به شرکت‌های psp گفت: این شکایت، ابعاد مختلفی دارد و بیشتر از جنبه حقوقی قابل بحث است. مساله این است که آیا صنعت پرداخت بانک محور باشد یا نه؟ فرآیندهای جدید با توجه به مصوبه هیات عامل بانک مرکزی در حال انجام است و تاکنون چهار درخواست معتبر در این زمینه داشته‌ایم. در خصوص حکم صادر شده نیز فرآیندهای حقوقی در حال انجام است.

محرمیان درباره امکان رصد معاملات رمزارزها برای اخذ مالیات که از سوی رئیس سازمان امور مالیاتی مطرح شده بود، گفت: باید در جلسات مشترک با سازمان مالیاتی این موضوع را بررسی کنیم و مطابق قانون اگر چیزی را باید به این سازمان ارائه کنیم، اطلاعات لازم را برای آن فراهم کنیم. معاملات رمزارزها در صنعت پرداخت مشخص و شفاف است هرچند که مقداری معاملات آن در فضای غیررسمی و غیرشفاف صورت می‌گیرد.

در ادامه علی عبداللهی، مدیرعامل شرکت انفورماتیک، درباره محور ارزش‌آفرینی دیجیتالی گفت: معتقدیم صنعت بانکداری باید بتواند نیازهای مشتریان را در بستر دیجیتالی به بهترین شکل پاسخ دهد و این مهم در ارزش‌آفرینی دیجیتالی تحقق پیدا خواهد کرد. در نهایت، مشتریان حقیقی و حقوقی و کسب‌وکارها باید ارزش نهایی را به شکل ملموسی درک کنند. تحول دیجیتالی یک راهبرد و ابزار برای خلق ارزش است.

او افزود: اما متاسفانه در چند سال اخیر در صنعت بانکداری جای هدف و راهبرد تغییر کرده است. چراکه بسیاری از بانک‌ها سند تحول دیجیتالی تهیه کرده‌اند اما عملا اتفاق خاصی رخ نداده و هدف اصلی یعنی خلق ارزش در این میان گم شده است. فین‌تک‌ها می‌توانند در این زمینه کمک کنند و در همایش امسال حضور خواهند داشت.

عبداللهی درباره اکوسیستم بانکداری دیجیتالی گفت: در همایش امسال پنلی برای فین‌تک‌ها و پنل دیگری برای فعالان حوزه بورس، بیمه و مالیات در نظر گرفتیم. همزمان با اینکه حکمرانی و تنظیم‌گری را می‌بینیم باید زیرساخت‌ها و پیشران آن را هم در نظر بگیریم. باید به ارتباط زیست بوم بانکداری دیجیتالی با سایر زیست بوم‌ها نیز توجه داشته باشیم.

حمید زمان زاده، دبیر علمی نهمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت درباره محورهای پنجگانه همایش عنوان کرد: همایش امسال در پنج محور اصلی ارزش‌آفرینی دیجیتالی در بانکداری، زیست بوم بانکداری دیجیتال و ارزش‌آفرینی، امنیت و پایداری در ارزش آفرینی‌دیجیتال، پول دیجیتال بانک مرکزی و حکمرانی، سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری در ارزش‌آفرینی دیجیتال برگزار خواهد شد.

او افزود: همایش امسال با ۲۴ کارگاه برای معرفی محصولات و خدمات بانکی و ۱۳ کارگاه آموزشی نیز برگزار خواهد شد. ۵۵ شرکت، بانک و فین‌تک در همایش امسال مشارکت دارند که ۲۷ شرکت از بین آنها در بخش نمایشگاهی حضور خواهند داشت.

زمان‌زاده در آخر درباره جشنواره نوربخش گفت: این جشنواره با ارزیابی محصولات شرکت‌کنندگان با سه محوریت نوآوری، سودآوری و کاربردی بودن برگزار و به افراد منتخب تندیس اعطا خواهد شد.

https://pvst.ir/e4w

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو