skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نظرسنجی ایسپا: ۶۳ درصد کاربران فیلیمو ماهواره تماشا نمی‌کنند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۰ بهمن ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ترافیم مصرفی فیلیمو

نتایج نظرسنجی ایسپا از کاربران فیلیمو نشان می‌دهد عضویت در این پلتفرم باعث شده کاربران آن به میزان قابل توجهی کمتر ماهواره تماشا کنند و ۳۰ درصدشان پس از عضویت در این VOD، تماشای ماهواره را کنار گذاشته‌اند.

به گزارش پیوست، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در یک نظرسنجی تلفنی با عنوان «سنجش نگرش مخاطبان فیلیمو درباره برنامه‌های شبکه نمایش خانگی» به نتایجی دست یافته که رابطه‌ای معکوس میان استفاده از VODها و تماشای برنامه‌های ماهواره‌ای را نشان می‌دهد.

بر این اساس، ۶۳ درصد کاربران فیلیمو گفته‌اند در حال حاضر از ماهواره استفاده نمی‌کنند. نکته جالب توجه اینکه از مجموع این افراد ۳۰.۱ درصدشان اعلام کرده‌اند پیش از عضویت در فیلیمو، مخاطب ماهواره بوده‌اند.

همچنین داده‌ها نشان می‌دهند متوسط تماشای ماهواره پس از عضویت در فیلیمو کاهش یافته است. میانگین تماشای ماهواره قبل از عضویت در این پلتفرم ۱۲ ساعت بوده که این عدد پس از عضویت به حدود دو ساعت در هفته رسیده است. میانگین مدت‌زمان استفاده از ماهواره بین اعضایی که از ماهواره استفاده می‌کنند نیز پیش از عضویت ۲۲.۱۱ ساعت در هفته بوده و پس از عضویت به ۳.۶۸ ساعت در هفته کاهش پیدا کرده است. تنها ۳.۲ درصد کاربران گفته‌اند بیشتر ماهواره تماشا می‌کنند.

علاوه بر این ۸۵.۱ درصد کاربران علت کاهش مدت‌زمان تماشای ماهواره را «جاذبه و مزایای محتوای فیلیمو» دانسته‌اند.

طی روزهای اخیر نامه رئیس سازمان صداوسیما به رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی برای فیلتر فیلیمو جنجال‌برانگیز شد. او در این نامه دلیل این موضوع را تحریم صداوسیما از سوی بازیگران و کوچ آنان به پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی عنوان کرده است. البته در این نامه به استنکاف فیلیمو از دریافت مجوز برای یکسری از فیلم‌های نمایش داده‌شده‌اش از سوی ساترا نیز اشاره کرده بود.

پس از انتشار این نامه ساترا نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «طبق قانون کلیه پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات صوت و تصویر فراگیر موظف‌اند قبل از تولید و انتشار مجموعه‌های نمایش خانگی اقدام به اخذ مجوز از ساترا به عنوان نهاد قانونی تنظیم‌گر صدا و تصویر در فضای مجازی کنند و پلتفرم فیلیمو بدون اخذ مجوز قانونی تولید سریال «سقوط» اقدام به تولید این مجموعه و همچنین بدون اخذ مجوز انتشار، اقدام به انتشار آن کرده است. این اقدام غیرقانونی علی‌رغم تذکرات و مکاتبات پیاپی ساترا و یادآوری فرایند قانونی اخذ مجوز و بی‌توجهی مکرر این پلتفرم صورت گرفته است. با توجه به تکرار تخلفات این پلتفرم در گذشته، گزارش تخلف جدید فیلیمو به نهادهای نظارتی و قضایی گزارش و در این خصوص اطلاع‌رسانی شد.»

البته این دو نامه در نهایت منجر به موضع‌گیری VODها شد و آنان در نامه‌ای اعتراضی با این اقدام و نامه مخالفت کردند و این سوال را پیش کشیدند که آیا فیلتر یک پلتفرم موجب می‌شود کاربران آن به سمت تماشای صداوسیما بیایند.

حال نظرسنجی ایسپا نشان می‌دهد وجود پلتفرم‌هایی مانند فیلیمو در نهایت منجر به استفاده بیشتر از محتوای تولید داخل می‌شود و کاربران را از ماهواره دور می‌کند.

در این نظرسنجی ایسپا از کاربران فیلیمو پرسیده شده «آیا در کنار خانواده به تماشای محتواهای فیلیمو می‌نشینند یا به تنهایی؟» که در پاسخ، ۸۳.۸ درصد مخاطبان اعلام کرده‌اند با خانواده برنامه‌های فیلیمو را تماشا می‌کنند. ۷۸.۱ درصد آنها نیز گفته‌اند افراد زیر ۱۸ سال و کودکان نیز با آنها برنامه‌های فیلیمو را تماشا می‌کنند.

جامعه نمونه این نظرسنجی به سوالی در مورد ایجاد محدودیت در شبکه نمایش خانگی نیز پاسخ داده‌اند. ۷۹.۴ درصد از این افراد مخالف ایجاد محدودیت در این شبکه بوده‌اند. بیش از نیمی از آنها نیز اعلام کرده‌اند در صورت ایجاد محدودیت یا توقف فعالیت فیلیمو، سایت‌های اینترنتی فیلم و سریال را جایگزین خواهند کرد. تنها ۸.۷ درصد از این مخاطبان، برنامه‌های صداوسیما را به عنوان جایگزین‌شان نام برده‌اند.

https://pvst.ir/e38
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو