شیائومی از نسخه گلوبال خانواده ردمی نوت 14 رونمایی کرد
ردمی نوت ۱۴ ، ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس جدیدترین اعضای خانواده ردمینوت هستند که…
۲۰ آذر ۱۴۰۳
۲ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۴ بهمن ۱۴۰۱
سند پیشگیری و مقابله با قمار در فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، سند پیشگیری و مقابله با قمار در فضای مجازی در زمینه کاهش نرخ رشد جرائم فضای مجازی و ارتقای سالمسازی و کاهش محتوای آسیبرسان و مجرمانه در فضای عمومی مصوب شده که اقدامات آن در این حوزه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صداوسیما، وزارت آموزش و پرورش، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی، قوه قضائیه و فرماندهی انتظامی کشور تقسیم کار ملی شده است.
آشنایی جامعه با تاثیرات روانی، اجتماعی و اقتصادی قمار در فضای مجازی، سازوکارهای هوشمند پیشگیری از ترویج و گسترش قمار در فضای مجازی و بسترسازی برای مقابله با شبکه مرتکبین و عوامل مرتبط با قمار از جمله اهداف و اقدامات این سند است. تدوین سند طی حدود ۱۰ جلسه تخصصی با حضور نمایندگان دستگاههای عضو کارگروه فرهنگی اجتماعی فضای مجازی در سال ۱۴۰۰ انجام و سپس طی یک جلسه کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوا و سه جلسه شورای معین تایید شده و در جلسه شورای عالی فضای مجازی سال ۱۴۰۱ به تصویب رسیده است.
در این سند برای ۱۱ دستگاه و نهاد مختلف، وظایفی تعریف شده است که تقریباً در تمامی آنها موضوع فرهنگسازی دیده میشود. نهادی که بیش از دیگران در این زمینه وظیفه برای اجرا دارد بانک مرکزی است که در ۱۰ بند اقداماتی که باید انجام دهد تعریف شده است. از جمله این اقدامات، مقررهگذاری و پیگیری برای قانونگذاری در ممانعت از سوءاستفاده از ابزارهای بانکی برای قمار در فضای مجازی؛ الزام بانکها به تفکیک حسابهای تجاری و شخصی و ایجاد قابلیت مدیریت تقلب و جریمه بانکها، شرکتهای پرداخت و پرداختسازان متخلف در زمینه قمار در فضای مجازی با همکاری قوه قضائیه است. همچنین این نهاد باید ارائه خدمات بانکی و پرداخت، برای اجارهدهندگان و سوءاستفادهکنندگان از حسابهای بانکی برای قمار در فضای مجازی را به صورت موقت یا دائم محدود کند.
ساماندهی فعالیت صرافیها و اعمال محدودیت در ارائه خدمات بانکی به درگاههای داخلی مبادلات رمزارز به منظور مقابله موثر با پولشویی و تبادلات مرتبط با قمار با همکاری دادستانی کل کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و فرماندهی انتظامی ج.ا.ا از دیگر وظایف بانک مرکزی در برخورد با قمار است. در همین حال این بانک باید امکان محدودسازی دسترسی به خدمات بانکداری و پرداخت الکترونیکی از مبداء نشانیهای اینترنتی خارج از کشور یا مراکز داده داخلی را فراهم کند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که در این سند بارها نامش ذکر شده، موظف است سامانههای شناسایی دامنههای قمار را با همکاری وزارت کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی، تحت نظر قوه قضائیه راهاندازی کند و قابلیت مسدودسازی دامنهها و نشانیهای مرتبط قمارخانههای مجازی را ظرف یک سال فراهم آورد.
همچنین ساماندهی خدمات داخلی نامهای دامنه، میزبانی، نشانیها و خدمات دسترسی از دیگر وظایف این وزارتخانه است.
برای قوه قضائیه نیز در این سند وظایفی برشمرده شده است که جز برخورد قضایی با متخلفان، شامل یکپارچهسازی اطلاعات مرتبط با مرتکبین و عوامل مرتبط با قمار در فضای مجازی توسط دادستانی کل کشور و ارائه بازخورد از روندها و تحلیلهای آماری مرتبط به متصدیان حوزه مقابله با قمار در فضای مجازی میشود. همچنین این قوه موظف به برخورد بازدارنده قضایی با ارائهدهندگان خدمات پرداخت، فناوریهای مالی و بانکهای مرتبط با انتقال وجوه ناشی از قمار در فضای مجازی با همکاری بانک مرکزی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شده است.
برای وزارت صمت در سند پیشگیری و مقابله با قمار در فضای مجازی دو تکلیف برشمرده شده که فراهمسازی امکان استعلام برخط وضعیت نمادهای اعتماد الکترونیکی صادرشده برای بانک مرکزی و ضابطان قضایی از جمله آنهاست.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مکلف به مقرراتگذاری و نظارت بر سکوها، وبگاهها و برنامکها با همکاری سازمان صداوسیما و قوه قضائیه شده است.
از نکات جالب در این سند، تکلیف صداوسیما به ساماندهی تبلیغات بازرگانی و برنامههای تلویزیونی با محتوای قرعهکشی، بختآزمایی و پیشبینی نتایج ورزشی به منظور پیشگیری از ترویج قمار است. صداوسیما در سالهای اخیر برنامههای متعددی با چنین محتواهایی تولید و پخش کرده است.
در این وزارت آموزش و پرورش نیز موظف شده است محتوای آموزشی درباره مخاطرات قمار را در برنامه درسی دانشآموزان قرار دهد.
توسعه و تکمیل پایگاه یکپارچه اطلاعات شغلی اشخاص حقیقی (اعم از خانگی/غیرخانگی) و کمک به استعلام آخرین وضعیت شغلی صاحبان حسابهای بانکی از وظایف وزارت تعاون در این سند برشمرده شده است.
از سویی مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف شده است الگوریتمها و روشهای پولشویی بر پایه قمار را با همکاری قوه قضائیه، بانک مرکزی و ضابطان قضایی بهروزرسانی کند.
متن کامل سند پیشگیری و مقابله با قمار در فضای مجازی را اینجا دریافت کنید.