وزیر ارتباطات: فیلترشکنها عامل اصلی حمله به زیرساختهای کشور هستند
«دسترسی از طریق مجاری غیررسمی به فیلترشکنها یکی از عوامل اصلی حمله به زیرساختها و…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
۱ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ بهمن ۱۴۰۱
چند هفتهای است که وزیر ارتباطات ارائه اینترنت طبقاتی را تکذیب کرده است اما اخیراً نامههایی از چند مجموعه دولتی درز کرده که نشان میدهد اعضای این نهادها درخواستهای خود برای دریافت اینترنت بدون فیلتر را برای وزارتخانه ارسال کردهاند.
به گزارش پیوست، اندکی پس از شروع محدودیتهای اخیر اینترنت در اواخر شهریور ماه، صداهایی از مجلس مبنی بر ارائه اینترنت طبقاتی شنیده شد. در آن روزها برخی نمایندگان با اسم رمز «سطح دسترسی» از این ایده حمایت کردند و گفتند باید برای کاربران مختلف مانند دانشجویان، تجار، اساتید دانشگاه، دانشآموزان و … سطوح متفاوتی برای دسترسی به اینترنت تعیین شود. این صحبتها ابتدا تنها در حد حرف بودند اما چند وقتی است اینترنت طبقاتی به عرصه عمل نیز وارد شده است.
در آخرین پرده از این پروژه، نامههایی از وزارت جهاد کشاورزی، خبرگزاری تسنیم، وزارت صمت و فدراسیون فوتبال درز کرده است که این مجموعهها از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست کردهاند اینترنت بدون فیلتر دریافت کنند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه خود خطاب به احسان خرامید، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرده این مرکز نیاز دارد در راستای عمل به رسالتهای خبری خود از «اینترنت رایگان و بدون فیلتر و پرسرعت» بهرهمند شود و لیستی از کارکنان این وزارتخانه برای دریافت اینترنت بدون فیلتر ارائه کرده است.
مهدی تاج، ئیس فدراسیون فوتبال در تاریخ ۹ مهر در نامهای به عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات درخواست کرده با توجه به «استقرار کارلوس کیروش در کمپ تیمهای ملی فدراسیون فوتبال و گستره ارتباطات تیم ملی در سطح بینالملل» از تعدادی از آیپیهای این فدراسیون رفع فیلتر شود.
خبرگزاری تسنیم نیز از وزیر ارتباطات خواسته با توجه به نیاز این خبرگزاری به استفاده دائمی از اینترنت بدون فیلتر در ارتباط با امورات خبری و اطلاعرسانی و رصد رسانههای خارجی، مشمول دریافت اینترنت بدون فیلتر شود.
در نامههای منتشرشده، نامهای از امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت نیز به چشم میخورد که خطاب به مصطفی اشرف، مدیر کل دفتر وزارتی وزارت ارتباطات نوشته شده و با ارائه کد ملی و شماره تلفن درخواست کرده است اینترنت بدون فیلتر دریافت کند.
همچنین نامه دیگری از سوی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات خطاب به جانشین ستاد رسانه مرکز ملی فضای مجازی نوشته شده است که در آن از او خواسته دستور اختصاص «اینترنت خبرنگاری (بدون فیلتر)» طبق لیستی که ارائه داده به قید فوریت صادر شود.
پیش از این، اتاق بازرگانی نیز برای اعضای اینترنت بدون فیلتر گرفته بود. همچنین اتحادیه فناوران رایانه تهران نیز این امکان را برای اعضایش فراهم کرده است. این اتحادیه ابتدای دیماه امسال، از دارندگان پروانه کسب اتحادیه خواسته آیپیهای خود را اعلام کنند تا اینترنت بدون فیلتر دریافت کنند.
با وجود تمامی این درخواستها، وزیر ارتباطات ۱۴ دیماه در حاشیه جلسه هیات دولت گفته بود: «چیزی به اسم اینترنت طبقاتی نداریم، برای ما همه مردم خاص هستند. بر اساس مصوبهای که از سالها پیش بوده برخی متخصصان مثل فریلنسرها و آزادکارها دسترسی وسیعتر دارند، اما چیزی به اسم اینترنت طبقاتی نداریم.»
با این وجود دسترسی محدود برخی افراد به اینترنت آزاد و بدون استفاده از فیلتر شکن میتواند معنای اینترنت طبقاتی را به ذهن افراد جامعه متبادر کند.