skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کمیسیون بازی‌ نصر نسبت به عواقب فیلترشدن پلی‌استور برای صنعت بازی هشدار داد

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۵ دی ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

بازی‌سازی

کمیسیون بازی نظام صنفی رایانه‌ای در گزارشی با انتقاد از فیلترشدن گوگل‌پلی استور به پیامدهای منفی این موضوع برای بازی‌سازان پرداخته و نسبت به خطر مهاجرت فعالان این حوزه به کشورهای همسایه هشدار جدی داده است.

به گزارش پیوست، کمیسیون بازی‌سازی نصر در این‌ گزارش با اشاره به پتانسیل‌های درآمدی و فنی بالای گوگل‌پلی استور که به بازی‌سازان ایرانی اجازه اتصال به بازارهای جهانی را می‌دهد، نسبت به قطع دسترسی بازی‌‌سازان به این بازار بزرگ و از دست دادن سهم چشم‌گیری از پتانسیل درآمدزایی آنها هشدار داده است.

در این گزارش آمده است: گوگل‌پلی نه تنها به دلیل تعداد کاربر بالا مورد توجه بازی‌سازان ایرانی و جهان است، بلکه ارائه خدمات و ابزارهای بسیار حرفه‌ای، دقیق و جامع آن یکی از دلایل تاکید ما بر رفع محدودیت آن است. ابزارها و خدمات گوگل‌پلی امکان شناخت بهتر مخاطب، بهینه‌سازی محصول، کاهش هزینه تبلیغات و آنالیز و بررسی دقیق‌تر مخاطبان را در اختیار ما قرار می‌دهد که مشابه آن را در مارکت‌های داخلی از جمله کافه بازار و مایکت نمی‌توان یافت.

این گزارش از دست رفتن ده‌ها هزار شغل در صنعت، مرگ بازی‌سازی با فیلترینگ داخلی ابزارهای توسعه داخلی، اختلال و قطعی های زیاد بر روی سرورهای بازی‌سازان در داخل ایران و افزایش هزینه بازار‌یابی و جذب کاربر را از پیامدهای منفی و جدی فیلترینگ گوگل‌پلی برای بازی‌سازان داخلی دانسته و هشدار داده است که در چنین شرایطی شرکت‌های بازی‌ساز برای ادامه فعالیت خود مجبور به مهاجرت خواهند شد.

کمیسیون بازی نصر در ادامه اشاره کرده است: توسعه فنی بازی با استفاده از سرویس‌های گیم آنالیتیکس، یونیتی، گوگل دولوپر ، فایربیس و … برای دانلود ابزارها، پکیج‌ها، گرفتن خروجی از بازی، پیاده‌سازی پلاگین‌ها و ابزارهای تحلیل و آنالیز بسیار سخت و نزدیک به غیرممکن شده است. به شکلی که تیم‌های فنی روزهای زیادی زمان خود را به رد شدن از محدودیت‌های داخلی اختصاص داده و درگیر مسائلی غیر فنی می‌شوند. همچنین یکی از راه‌های درآمدزایی این صنعت، یعنی نمایش تبلیغات دچار چالش‌های بسیار جدی شده است. چرا که تبلیغات سرویس‌های خارجی حالا با این محدودیت‌ها دیگر به راحتی بارگزاری نمی‌شود و در نتیجه درآمد ارزی بسیاری از بین رفته است.

اختلال اینترنت، کندی سرعت و قطعی‌های پی‌در‌پی باعث ایجاد تجربه کاربری بد برای بازیکنان شده است در حال حاضر بازی‌های آنلاین ایرانی با چالشی بسیار سخت روبرو هستند و اختلالات اینترنت منجر به کاهش حجم مخاطبین، میزان رضایت آنها و کاهش درآمد گردیده است. همینطور این موضوع ریسک توسعه بازی‌های آنلاین ایرانی را بیشتر کرده و در بلند مدت باعث کم شدن سهم بازی‌های بومی در سبد تفریحات و سرگرمی خانواده‌ها خواهیم بود.

در مجموع طبق آماری که از بازی‌سازان عضو کمیسیون بازی سازی گرفته شده، مجموعه اقدامات و تصمیمات غیرکارشناسی اخیر در فیلتر شدن گوگل پلی و محدودیت در دسترسی به سرویس‌های توسعه بازی‌ها ، باعث شده درآمد بازی‌سازان به صورت چشمگیری کاهش پیدا کند و امکان توسعه بازی‌های بسیار سخت و دشوار شود، با شرایط فوق با ادامه‌دار شدن این فرایند باید شاهد کوچ دسته جمعی بازی‌سازان به کشورهای همسایه و از دست رفتن هزاران شغل در کشور خواهیم بود.

https://pvst.ir/dvi
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو