آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۵ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
استفاده ۶۹ درصدی مردان جهان در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سهم ۶۵ درصدی زنان، از شکاف جنسیتی ۵ درصدی کاربران جهانی اینترنت خبر میدهد.
اتحادیه بینالمللی مخابرات در بخشی از گزارش «تسریع پهنباند برای تحقق واقعیتهای جدید» که نتیجه کار مشترک اتحادیه جهانی مخابرات و یونسکو است، مساله شکاف جنسیتی را در گروههای مختلف از نظر درآمد و منطقه زندگی، ارزیابی و بررسی کرده است.
بر اساس گزارش اتحادیه بینالمللی مخابرات، شکاف جنسیتی کاربران اینترنت، در بین اقشار پردرآمد جهان تنها ۱ درصد است، در حالی که فاصله بیشتری در بین اقشار فرودست مشاهده میشود. به نظر میرسد شکاف جنسیتی در زمینه استفاده از اینترنت، علاوه بر جنسیت، با طبقه اقتصادی آنها نیز در ارتباط است.
شکاف جنسیتی در زمینه استفاده از اینترنت یا در شکاف جنسیتی کاربران اینترنت، در بین اقشار پردرآمد خیلی کمرنگتر است، در حالی که فاصله بیشتری در میان طبقات فرودست جامعه مشاهده میشود: ۳۲ درصد از مردان کمدرآمد به اینترنت دسترسی دارند، در حالی که این رقم برای زنان این طبقه، ۲۱ درصد است؛ بیش از ده درصد اختلاف.
به گزارش اتحادیه بینالمللی مخابرات، کشورهای با درآمد بالا از جمله ایالات متحده آمریکا، اروپا و کشورهای مستقل مشترکالمنافع توانستهاند در سال ۲۰۲۲ میزان شکاف جنسیتی در استفاده از اینترنت را به طور قابل توجهی کاهش دهند.
در کشورهای با درآمد پایین و متوسط (LMIC)، زنان حدود ۱۶ درصد کمتر از مردان از اینترنت همراه استفاده میکنند؛ رقمی که در سال ۲۰۱۷، ۲۵ درصد بود. (به گزارش GSMA)
مالکیت تلفنهای هوشمند نیز همین مسیر مشابه را در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، طی کرده: شکاف جنسیتی ۲۰ درصدی مالکیت موبایل در سال ۲۰۱۷ به ۱۶ درصد در ۲۰۲۰ رسید، اما وضعیت در ۲۰۲۱ وارونه شد: در حال حاضر این شکاف به ۱۸ درصد افزایش پیدا کرده است.
منبع: ITU