کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۳ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
اسپیساکس، شرکت سازنده موشک و اینترنت ماهوارهای ایلان ماسک، در تازهترین دور جذب سرمایهاش، با جذب ۷۵۰ میلیون دلار ارزش خود را با ۱۳۷ میلیارد دلار رساند.
به گزارش پیوست، بلومبرگ اولین بار در گزارشی اعلام کرد اسپیساکس به سهامداران خود اجازه داده تا سهام خود را به قیمت ۷۷ دلار در ازای هر سهم به فروش برسانند و با این حساب ارزش آن به حدود ۱۴۰ میلیارد دلار میرسد. اسپیساکس در سال ۲۰۲۲ جمعاً بیش از دو میلیارد دلار، از جمله ۲۵۰ میلیون دلار در ماه جولای، جذب سرمایه کرد و در ماه مه ۲۰۲۲ حدود ۱۲۷ میلیارد دلار ارزشگذاری شد.
بر اساس ایمیلی که برای سرمایهگذاران بالقوه اسپیساکس ارسال شده است، اندرسن هورویتس (کارآفرین و سرمایهگذار آمریکایی که با نام a16z نیز شناخته میشود) احتمالاً پیشتاز این دور جذب سرمایه خواهد بود. صندوقهای سرمایهگذاری فاندرز (Founders Fund)، سکویا (Sequoia)، گیگافاند (Gigafund) و بسیاری دیگر از جمله اولین سرمایهگذاران این شرکت هستند.
اسپیساکس و a16z هنوز به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخی ندادهاند.
سال گذشته، با اینکه اسپیساکس توانست چند بزنگاه مهم را پشت سر بگذارد، اما طرح استارشیپ این شرکت که بخشی از برنامه ناسا برای بازگرداندن فضانوردان به ماه محسوب میشود با تاخیر مواجه شد.
اما از نکات مثبت سال گذشته، عبور تعداد مشترکان استارلینک از مرز یک میلیون نفر بود. اینترنت ماهوارهای استارلینک پس از حمله روسیه به اوکراین و اخلال در زیرساخت این کشور به تنها شاهراه ارتباطی اوکراین با شبکه جهانی وب تبدیل شد. علاوه بر این اسپیساکس با طرح فالکون توانست رکورد پرتاب ۶۰ موشک قابل استفاده مجدد را در سال ۲۰۲۲ به ثبت برساند.
این شرکت در حال حاضر روند ساخت استارشیب و موشکهای فوق سنگین خود را در کارخانه استاربیس (Starbase) ایالت تگزاس دنبال میکند. مشخص نیست این طرح دقیقاً چه موقع وارد فاز بعدی، یعنی پرتاب آزمایشی این موشکها به مدار زمین، خواهد شد.
اظهارنظرهای مکرر ایلان ماسک در مورد موضوعات ژئوپلیتیک در توییتر باعث شده بیل نلسون، مدیر ناسا، در صحبتی با گوین شاوتل، نماینده و مدیر ارشد عملیاتی اسپیساکس، تاثیر حواسپرتیهای ایلان ماسک در توییتر بر روند همکاریهای اسپیساکس و ناسا را زیر سوال ببرد. نلسون به شاوتل اطمینان داده است چنین مشکلی پیش نمیآید.
طبق گزارشی از وبسایت CNET، ناسا احتمال همکاری با اسپیساکس برای نجات ساکنان ایستگاه فضایی بینالمللی، از جمله یک فضانورد و دو کیهاننورد شرکت راسکوموس (Roscomos) روسیه، را بررسی میکند. کپسول سایوز (Sayuz) روسیه در دسامبر ۲۰۲۲ دچار نشت خنککننده شد و بررسیها درباره امکان بازگشت امن سرنشینان یا لزوم تمهیدات اضطراری ادامه دارد.
منبع: CNBC