skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

محمد صبری عضو هیئت علمی دانشگاه و فعال حوزه هوش مصنوعی

ارتقای امنیت عمومی یا تجاوز به حریم خصوصی؟

محمد صبری
عضو هیئت علمی دانشگاه و فعال حوزه هوش مصنوعی

۸ دی ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ دی ۱۴۰۱

شرکتی به نام ClearView AI اپلیکیشنی منتشر کرده که سرویس شناسایی چهره را در اختیار دولت آمریکا قرار می‌­دهد.

شرکتی به نام Clearview AI اپلیکیشنی منتشر کرده که سرویس شناسایی چهره را در اختیار دولت آمریکا قرار می‌دهد. این استارت‌آپ توانسته بیش از ۲۰ میلیارد تصویر شهروندان را از وب‌سایت‌هایی مثل فیس‌بوک، توییتر، لینکدین و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان جمع‌آوری و امکان جست‌وجوی تصویر افراد ناشناس با این پایگاه داده را فراهم کند. موافقان توسعه این فناوری معتقدند دستیابی دولت به چنین امکانی منجر به کاهش چشمگیر جرائم سازمان‌یافته، دزدی هویت، جرائم جنایی و سرقت و در کل ارتقای امنیت عمومی خواهد شد.

نگرانی‌های عمومی و ابهام‌های بسیاری که در خصوص استفاده از فناوری بازشناسی چهره همواره مطرح است باعث شده شرکت‌هایی نظیر آمازون و فیس‌بوک در ارائه چنین سرویس‌هایی به دولت تامل کنند و عطای درآمدهای سرسام‌آور آن را به لقایش ببخشند. حتی در برخی از ایالت‌های بزرگ نظیر سان‌فرانسیسکو، استفاده از فناوری تشخیص چهره توسط پلیس ممنوع اعلام شده است. البته از Clearview شکایت‌های متعددی انجام شده و استفاده از پایگاه داده آن در کشورهای کانادا، استرالیا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و یونان غیرقانونی اعلام شده و این شرکت اکنون با جریمه‌های چند میلیون دلاری در اروپا مواجه است. این در حالی است که به نقل از مقاله نیویورک تایمز از سال گذشته تاکنون بیش از ۶۰۰ آژانس امنیتی در حال استفاده از ClearView AI هستند.

اگرچه استفاده از فناوری بازشناسی چهره توسط دولت‌ها به منظور تضمین امنیت عمومی در اندازه‌های ملی همیشه محل بحث بوده، اما استفاده بدون اجازه از تصاویر شهروندان و در اختیار گذاشتن آنها برای پلیس و سایر نهادهای امنیتی متناقض با حریم خصوصی و قوانین شهروندی تلقی می­‌شود. تصور کنید یک شهروند در حال پیاده‌روی است و فردی می‌تواند مخفیانه از او عکس بگیرد و بعد از جست‌وجوی او در این اپلیکیشن، ضمن شناسایی هویت او، به اطلاعات شغلی و همچنین شبکه دوستان و علایق او نیز دسترسی داشته باشد. نگرانی دیگر این است که آیا مکانیسم‌­های کافی برای ذخیره‌سازی امن چنین پایگاه داده­‌ مهمی در نظر گرفته شده است؟ آیا از اساس نهادی متولی ارزیابی و شناسایی آسیب‌پذیری‌های آن بوده است؟ نگرانی اساسی دیگر این است که چه تضمینی وجود دارد این سرویس فقط در اختیار دولت قرار گیرد؟

منبع: nytimes

https://pvst.ir/dsa

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو