۱۰ برند ارزشمند جهان در سال ۲۰۲۴ پنج جایگاه اول در اختیار فناوری
اپل برای دوازدهمین سال متوالی به عنوان ارزشمندترین برند جهان شناخته شده اما کاهش جزئی…
۱۲ آذر ۱۴۰۳
۳۰ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ دی ۱۴۰۱
رئیس سازمان فناوری اطلاعات از بررسی مشکلات استارتآپها برای ورود به بورس و ارسال این مشکلات به کمیسیون اقتصاد دیجیتال برای تجدید نظر در این رابطه خبر داد.
به گزارش پیوست، اردیبهشت امسال بود که آییننامه ورود شرکتهای اقتصاد دیجیتال به بازار سرمایه ابلاغ شد و اندکی پس از آن، تپسی به عنوان اولین شرکت در این حوزه در فرابورس عرضه اولیه شد. از همان زمانهای انتقادهایی به این آییننامه وارد و عنوان شد ضوابط ورود استارتآپها به بورس میتواند آسانتر باشد. حالا محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، از بررسی این ایرادها و ارسال به کمیسیون اقتصاد دیجیتال دولت خبر داده است.
خوانساری در گفتوگو با پیوست توضیح داد: در کمیسیونی که ذیل کمیسیون اقتصاد دیجیتال دولت برای سکوهای دیجیتالی و خدمات هوشمند تشکیل شده سه اولویت مشخص شده است: امکانسنجی امکان ورود به بورس، نیازسنجی سکوها برای دادهها و خدمات دولت و نیازمندی و مصوبات برای مشخص کردن سکوهای ارائه خدمات هوشمند.
او ادامه داد: برای ورود به بورس با کسبوکارهای بزرگ جلسات هماندیشی برگزار کردیم و نیازهایشان را شنیدیم. تپسی را به عنوان نمونهای موفق دعوت کردیم تا چالشهایش را بشنویم و به الگویی برسیم. هرچند ابتدای ۱۴۰۱ مصوبهای برای ورود کسبوکارها به بورس ابلاغ کرده بودند و در حوزه اجرای آن، شرکتهایی که دیگر نمیشود اسم آنها را استارتآپ گذاشت دچار مشکل بودند.
معاون وزیر ارتباطات در این باره گفت: ارزشگذاری داراییهای نامشهود، نداشتن سهامدار عام، و نبود تعریف مشخص از شرکت نوپای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتالی از جمله مشکلات مطرحشده بود که تلاش شد مسیر در این حوزه هموار شود. اینها را به کمیسیون اقتصاد دیجیتال فرستادیم تا مشکلاتی که داشتند تبدیل به مصوبه دولت شود و سریعتر بتوانند این مسیر را با روال روشنی طی کنند.
پیش از این نیز میثم فدایی، رئیس وقت سازمان فرابورس، در گفتوگو با پیوست گفته بود: «بخشهایی مانند تعریف استارتآپها، برخی استعلامهایی که برای عرضه اولیه نیاز است و توثیق ۵۰ درصدی سهام سهامداران که در ضوابط ورود به بورس استارتآپها آمده است قابل تجدیدنظر و اصلاح هستند.»
رئیس این سازمان همچنین خبر داد: در حوزه خدمات و دادههای دولت هم دو حوزه pgsb و سندباکس در حوزه دولت الکترونیکی برای تحقق اهداف این حوزه پیگیری شده و در مسیر تحقق قرار دارد.
او در آخر گفت: تکالیف مجوزدهی به پیامرسانها به ما واگذار شده است. در درون سازمان نیز کمیته رگولاتوری تشکیل دادهایم تا بتوانیم سازمان را برای حوزه تنظیمگری خدمات تقویت کنیم.