skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کارمند سابق توییتر جاسوس عربستان بود

۲۴ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

به گزارش رویترز و شبکه خبری NBC، احمد ابوعمو کارمند سابق توییتر به دلیل جاسوسی برای عربستان سعودی به سه سال و نیم زندان محکوم شده است. ابوعمو که از سال‌ ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ در توییتر فعالیت داشته است از جایگاه خود به عنوان مدیر همکاری‌های رسانه‌ای توییتر در خاورمیانه و آفریقای شمالی، برای‌ دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران منتقد عربستان سعودی و ارائه آن به مقامات عربستان استفاده کرده است.

رویترز می‌گوید ابوعمو در ازای جاسوسی برای دولت عربستان یک ساعت ۴۲ هزاردلاری از یکی از مقامات سعودی و بیش از ۱۰۰ هزار دلار هدیه گرفته است. ابوعمو در عوض این هدایا اطلاعات دو کاربر توییتری از جمله شماره تلفن و تاریخ تولد آنها را در اختیار سعودی‌ها قرار داده است. براساس شهادت یکی از ماموران اف‌بی‌آی، ابوعمو حتی پس از ترک توییتر نیز برای وریفای کردن حساب‌های سعودی یا حذف پست به درخواست دولت سعودی اعمال نفوذ کرده است.

در ماه آگوست سال ۲۰۲۲، ابوعمو به اتهاماتی از جمله فعالیت به عنوان یک عامل خارجی، کلاهبرداری، پولشویی و تحریف مستندات محکوم شد. اولین محاکمه ابوعمو به سال ۲۰۱۹ و زمانی بازمی‌گردد که او به همراه یکی دیگر از کارکنان سابق توییتر به دسترسی غیرمجاز به هزاران حساب توییتری از جانب دولت عربستان متهم شد. با این حال، علی الزباره، دیگر متهم این پرونده پیش از دستگیری موفق به خروج از آمریکا شد.

گفتنی است که عربستان سعودی مجازات‌های سنگینی را برای انتشار محتوای ضد دولتی در شبکه‌های اجتماعی قائل است. یکی از شهروندان این کشور اوایل سال جاری به دلیل توییت اعتراضی علیه دولت به ۳۴ سال زندان محکوم شد و شهروند دیگری نیز با اتهام مشابه به ۱۶ سال زندان محکوم شده است.

با توجه به تعداد زیاد سیاست‌مداران، سلبریتی و تجاری که روزانه از توییتر استفاده می‌کنند، این پرونده اهمیت بالای اطلاعات توییتری را نشان می‌دهد.

طبق شهادت پیتر ماج زاتکو، رئیس سابق امنیت توییتر، رژیم سعودی احتمالا تنها دولتی نیست که در توییتر اعمال نفوذ کرده است.

طبق شهادت پیتر ماج زاتکو، رئیس سابق امنیت توییتر، رژیم سعودی احتمالا تنها دولتی نیست که در توییتر اعمال نفوذ کرده است. او اوایل سال جاری ادعا کرد که دولت‌های هند و چین نیز مامورانی را در داخل این شرکت دارند و میزان نفوذ آنها در توییتر مشخص نیست. او در جلسه‌ای به کمیته قضایی سنا گفت: «ما به تنهایی قدرت پیدا کردن و اخراج ماموران اطلاعات خارجی را نداشتیم.»

شرکت هلدینگ پادشاهی عربستان سعودی که ۱۶.۹ درصد آن تحت مالکیت صندوق سرمایه‌ سلطنتی عربستان سعودی است  به همراه دفتر شاهزاده الولید بن طلال، مشترکا دومین سهام‌دار بزرگ توییتر پس از انتقال مالکیت آن به ایلان ماسک محسوب می‌شوند. گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت آمریکا مساله دسترسی شرکای خارجی ماسک به داده‌های خصوصی کاربران توییتر را تحت بررسی قرار داده است.

منبع: Verge

https://pvst.ir/dpi

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو