نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۵ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
استارتآپ مصری Voo پس از تغییر نام به سایدآپ (SideUp)، بعد از چهار سال فعالیت در حوزه بازار لجستیک، با توسعه فعالیتهای خود از این پس طیف کاملی از خدمات تجارت الکترونیکی از جمله خدمات، درگاههای پرداخت، استفاده از AP برای ارسال، انبارداری، اجرا و مشاوره را در اختیار مشتریان خود میگذارد.
به گزارش پیوست، این استارتآپ پس از پشت سر گذاشتن اولین دور جذب سرمایه و دریافت ۱.۲ میلیون دلار از سرمایهگذاران منطقهای، دفتر مرکزی خود را به عربستان سعودی منتقل کرده است و فعالیتهایش را به این کشور توسعه میدهد. اولین دور جذب سرمایه این استارتآپ مصری با مشارکت صندوق سرمایهگذاری جسورانه لانچ آفریکا (Launch Africa)، گلوبال ۵۰۰ (500 Global)، ریاض انجلز (Riyadh Angels)، الکس انجلز (Alex Angels)، صندوق سرمایهگذاری التوویجری (Al Tuwaijri Fund) و فیصل عبدالسلام، سرمایهگذار سعودی، به پایان رسید.
ولید راشد، بنیانگذار و مدیرعامل سایدآپ، در مصاحبه با تککرانچ گفته است، بعد از اینکه فهمیدم ارائهدهندگان بزرگ فروشگاههای کوچک را نادیده میگیرند، تصمیم گرفتم فروشگاههای کوچک را به تجارت الکترونیکی متصل کنم.
راشد میگوید: «با اینکه در مورد چگونگی توسعه تجارت الکترونیکی صحبتهای زیادی میشود اما ما هنوز هم به اندازه کافی کسبوکارهای خرد، کوچک و متوسط که فروش آنلاین دارند را تقویت نکردهایم. فروشگاهها برای موفقیت به یک اکوسیستم کامل و خدمات زیادی نیاز دارند.»
او ادامه میدهد: «به همین دلیل من تصمیم به تقویت کسبوکارهای کوچک و متوسط گرفتم؛ سایدآپ گزینهای برای فروشگاههای روستایی و آنهایی است که از طریق اینستاگرام، فیسبوک یا واتساپ مشغول فروش هستند. این فروشگاهها [از طریق ما] به تمامی خدمات از جابهجایی، انبارداری و تحویل گرفته تا خدمات بازاریابی دسترسی پیدا میکنند.»
اولین تجربه کارآفرینی راشد به سال ۲۰۱۲ و پس از یک دوره فعالیت در صنعت بانکداری برمیگردد. او در آن زمان شرکت اینجز (Ingez) را در حوزه انجام خدمات خارج از خانه، همچون خرید کالایی مختلف، بنیانگذاری کرد و این اولین تجربه او در حوزه کسبوکارهای تجارت دیجیتالی بود.
راشد که پس از ترک اینجز، سایدآپ را برای رفع مشکلات کسبوکارهای کوچک و کمک به توسعه آنها بنیانگذاری کرد میگوید: «من در این چهار سال چیزهای زیادی در مورد لجستیک، چگونگی کار و تجارت الکترونیکی فهمیدم. من دیدم که چطور کسبوکارهای کوچک به دلیل حجم پایین از اولویت شرکتهای لجستیک خارج میشوند.»
خدمات شراکتی سایدآپ امکان فعالیت فروشگاهها را در ۴۵ کشور فراهم میکند و به گفته راشد، این موضوع باعث شده است کسبوکارهای کوچک به بازارهای تازهای، که پیشتر امکان ارتباط با آنها را نداشتند، دسترسی پیدا کنند.
سایدآپ در حال حاضر به دو هزار کسبوکار حوزه تجارت الکترونیکی خدماترسانی میکند و این کسبوکارها از این پس به خدمات جمعآوری پول و اعتبار نیز برای توسعه دسترسی خواهند داشت. سبد محصولات این شرکت ۳۰ درصد نسبت به ماه گذشته بزرگتر شده است و حجم ناخالص کالای این استارتآپ حالا به ۵۰۰ هزار دلار در ماه رسیده است.
خالد الطویل، همبنیانگذار شرکت سرمایهگذاری ریاض انجلز، میگوید: «تجارت الکترونیکی در بیشتر بخشهای این منطقه به صورت پراکنده و خُرد است و این موضوع مشکلاتی برای مالکان کسبوکار ایجاد کرده است. پلتفرم سایدآپ گام بزرگی است که مکان واحدی را در اختیار کسبوکارها قرار میدهد تا برای رشد تساعدی به شرکا و تکنولوژی مورد نیاز دسترسی پیدا کنند. ما خوشحالیم که ورود آنها به عربستان سعودی و پشتیبانی از کسبوکارها در فاز بعدی توسعه را شاهد هستیم.»
این استارتآپ در تلاش است تا علاوه بر افزایش مشتریان در مصر و عربستان سعودی، تا پایان سال ۲۰۲۳ فعالیت خود را حداقل به دو کشور دیگر نیز توسعه دهد و از صنعت نوپای تجارت الکترونیکی در مناطق مختلف استفاده کند.
بر اساس گزارشی از شرکت اطلاعاتی موردور (Mordor)، بازار تجارت الکترونیکی خاورمیانه و آفریقا در پنج سال آینده با افزایش نفوذ اینترنت و گوشی هوشمند، شهرنشینی و خرید موبایلی و روی آوردن کسبوکارها به تجارت الکترونیکی، بیش از ۱۱.۵ درصد بزرگتر میشود.
منبع: TechCrunch