رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۸ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۹ آذر ۱۴۰۱
روند کاهش درآمد اپراتورهای اینترنت مانند آسیاتک از محل فروش ترافیک اینترنت در آبان ماه تقریباً متوقف شده است؛ این موضوع میتواند نشاندهنده توقف کاهش مصرف اینترنت پس از فیلتر شدن اینستاگرام و واتساپ باشد.
به گزارش پیوست، گزارشهای مالی آسیاتک در پایان مهرماه نشان میداد این شرکت احتمالاً به دلیل فیلتر شدن اینستاگرام و واتساپ بیش از ۱۸ میلیارد تومان کاهش درآمد داشته است؛ اما صورتهای مالی این شرکت در پایان آن، حکایت از توقف تقریبی این روند دارند. پیش از این مدیرعامل آسیاتک در گفتوگو با پیوست عنوان کرده بود کاهش مصرف اینترنت یک بار اتفاق افتاده و تمام شده است.
تخمین زده میشود با فیلتر شدن اینستاگرام و واتساپ تا ۳۰ درصد ترافیک اپراتورهای ثابت، کاهش یافته است.
صورتهای مالی آسیاتک در آبانماه که روی سایت کدال قرار گرفتهاند از توقف روند کاهش درآمدها خبر میدهند. هرچند هنوز نمیتوان گفت چه زمانی سطح درآمدی شهریورماه دوباره به دست خواهد آمد.
آسیاتک در آبانماه اندکی بیش از ۶۴ میلیارد و ۸۲۸ میلیون تومان از محل خدمات اینترنتی درآمد داشته که حدود یک میلیارد تومان کمتر از مهرماه است. این در حالی است که این کاهش در مهرماه نسبت به شهریور، نزدیک ۱۵ میلیارد تومان بود. بدین ترتیب میتوان گفت روند کاهش درآمد تقریباً متوقف شده است. با وجود این، افق بازگشت به عدد درآمدی ۸۰ میلیارد تومانی شهریورماه، همچنان مبهم است.
درآمد آسیاتک از خدمات فناوری اطلاعات نیز در آبانماه و نسبت به مهر نزدیک ۶۹۲ میلیون تومان افزایش یافته است و بدین ترتیب کاهش درآمدهای آسیاتک از این دو محل که در مهرماه نسبت به شهریور بیش از ۱۸ میلیارد تومان بود در آبان نسبت به مهر کمتر از ۳۷۰ میلیون تومان است.
آسیاتک ردیفهای درآمدی دیگری هم دارد که در مجموع درآمد این شرکت را در آبانماه به بیش از ۹۸ میلیارد تومان رساندهاند که حدود دو میلیارد تومان بیش از مهر امسال است.
دیگر اپراتور ثابت حاضر در بازار سرمایه، هایوب است که روندی متفاوت با آسیاتک طی کرده است. در حالی که اپراتورهای ثابت و همراه در مهرماه عنوان میکردند درآمدشان از محل فروش خدمات اینترنتی کاهش یافته، صورتهای مالی هایوب افزایش درآمدها را نشان میداد؛ اما در آبان که روند کاهش در اپراتورها با شیب کمتری دنبال شده، هایوب کاهش بیش از چهار میلیارد تومانی را در سرویسهای مرتبط با پروانه FCP ثبت کرده است.
کاهش درآمد هایوب در ردیفهای خدمات رادیوترانک و سرویسهای مرتبط با پروانه FWA نیز ادامه یافته؛ اما در خدمات عمومی اجباری (USO) در مناطق روستایی شاهد افزایش درآمد هستیم. در مجموع درآمدهای هایوب از سرویسهای مختلف در آبانماه به بیش از ۱۰۵ میلیارد تومان رسیده که حدود ۳.۵ میلیارد تومان بیش از مهرماه است.