skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اختلال اینترنت با اپراتورهای ثابت چه کرد؟ درآمد های‌وب و آسیاتک در مجموع بیش از ۱۱۷ میلیارد تومان کاهش یافت

میثم قاسمی تحریریه

۹ آبان ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ آبان ۱۴۰۱

اختلال اینترنت در مهرماه سال جاری و فیلتر شدن اینستاگرام و واتس‌اپ و در نهایت کاهش مصرف دیتا، ده‌ها میلیارد تومان به اپراتورهای ثابت زیان وارد کرده است. در این میان صورت‌های مالی های‌وب و آسیاتک که در بازار سرمایه حضور دارند نشان می‌دهد این دو شرکت در مجموع بیش از ۱۱۷ میلیارد تومان با کاهش درآمد مواجه شده‌اند.

به گزارش پیوست، اختلال اینترنت و فیلتر شدن سرویس‌های پرکاربرد که از ۲۸ شهریورماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد، علاوه بر زیان‌رسانی به کسب‌وکارهای مختلف، منجر به کاهش درآمد اپراتورهای همراه و ثابت شده است. گرچه اپراتورها علاقه‌ای به بیان جزئیات زیان خود ندارند، اما آن دسته از آنها که در بازار سرمایه حضور دارند با انتشار گزارش‌های عملکرد ماهانه خود نشان داده‌اند در طول مهرماه، میلیاردها تومان کاهش درآمد داشته‌اند.

از میان اپراتورهای همراه، شرکت ارتباطات سیار ایران در مهرماه امسال بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان کاهش درآمد داشته است و دو اپراتور ثابت آسیاتک و های‌وب نیز هر کدام ده‌ها میلیارد تومان کاهش درآمد ثبت کرده‌اند.

کاهش درآمد ۹۹ میلیاردی

گزارش عملکرد ماهانه های‌وب در مهرماه امسال و مقایسه آن با ماه‌های گذشته نشان می‌دهد این اپراتور ثابت نزدیک ۹۹ میلیارد تومان کاهش درآمد داشته است. سرویس‌هایی که های‌وب ارائه می‌دهد متنوع هستند و همه آنها به صورت مستقیم با وضعیت اینترنت ارتباط ندارند به همین دلیل تنها مواردی که در ارتباط مستقیم با وضعیت اینترنت و شبکه هستند بررسی شده‌اند.

زیان های‌وب
درآمد ماهانه های‌وب از چهار شاخه مرتبط با اینترنت در سال ۱۴۰۱

در میان آیتم‌های مختلف درآمدی های‌وب، بیشترین کاهش مربوط به «درآمد حاصل از ارائه خدمات عمده‌فروشی پروانه FWA و استفاده از امکانات توسط سایر شرکت‌های دارنده پروانه» می‌شود که از بیش از ۷۰ میلیارد تومان در شهریورماه به کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. این درآمد مربوط به خدماتی می‌شود که های‌وب به صورت عمده در اختیار اپراتورهای دیگر برای عرضه اینترنت قرار می‌دهد. هرچند روند این شاخه درآمدی در سال جاری عمدتاً نزولی بوده، اما کاهش آن در مهرماه بیشتر چشمگیر است که می‌توان گفت تقاضا از سوی شرکت‌های اینترنتی برای دریافت سرویس از های‌وب کم شده است.

«درآمد حاصل از ارائه خدمات عمومی اجباری (USO) در مناطق روستایی» دومین شاخه‌ای است که با افت محسوس در مهرماه مواجه شده است. های‌وب اپراتور خدمات عمومی اجباری (USO) در کشور است؛ اما در مهرماه بیش از ۲۸ میلیارد تومان کاهش درآمد در حوزه داشته که تقریباً برابر با درآمد این اپراتور از همین محل در مردادماه امسال است.

درآمد های‌وب از محل خدمات مربوط به پروانه FCP (ارتباطات ثابت) اندکی بیش از ۵۹۰ میلیون تومان افزایش داشته و در مقابل درآمدهای این شرکت از محل ارائه خدمات TRUNK بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کاهش داشته است. شبکه رادیو ترانک عمومی می‌تواند از طریق ایجاد شبکه‌های مجازی مجزا، نیاز همه گروه‌های کاری مانند خدماتی، امدادی و… را بدون تداخل رادیویی فراهم کند.

در مجموع، های‌وب از ناحیه این موارد با کاهش نزدیک ۹۹ میلیارد تومانی در درآمدهای ماهانه‌اش روبه‌رو شده است. هرچند های‌وب شاخه‌های درآمدی دیگری نیز دارد که در این بررسی محاسبه نشده‌اند.

۱۸ میلیارد درآمد کمتر

آسیاتک نیز از جریان اختلال اینترنت بیش از ۱۸ میلیارد تومان زیان دیده است. این اپراتور که در بورس حضور دارد، با انتشار صورت‌های مالی خود نشان داد در مهرماه امسال حداقل از دو شاخه درآمدی خود با کاهش درآمد مواجه شده است.

زیان آسیاتک
درآمد ماهانه آسیاتک از دو شاخه مربوط به اینترنت در سال ۱۴۰۱

«درآمد خدمات اینترنت» آسیاتک، نزدیک ۱۵ میلیارد تومان کاهش یافته است. آسیاتک یکی از اپراتورهای پرمشتری بخش خصوصی در زمینه اینترنت ثابت است.

همچنین این شرکت از محل «درآمد خدمات فناوری اطلاعات» با کاهش بیش از ۳.۵ میلیارد تومانی درآمدهایش مواجه شده است. در خدمات مربوط به سرویس‌های دیتاسنتری آسیاتک می‌شود. بدین ترتیب آسیاتک در مهرماه امسال نسبت به شهریورماه بیش از ۱۸ میلیارد و ۳۸۳ میلیون تومان کاهش درآمد داشته است.

شاخه‌های دیگر درآمدی آسیاتک که به صورت مستقیم با جریان اینترنت ارتباط ندارند در این بررسی محاسبه نشده‌اند.

مدیران اپراتورهای همراه و ثابت به صورت غیررسمی می‌گویند در صورت ادامه این روند، تا پایان سال وارد فاز زیان‌دهی خواهند شد.

https://pvst.ir/der
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو