«کافهبازار» موفق به اخذ پذیرش در فرابورس شد
کافهبازار پس از تلاش چهارساله بالاخره موفق به اخذ پذیرش در فرابورس شد. به گزارش پیوست،…
۲۶ آذر ۱۴۰۳
۱ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ آذر ۱۴۰۱
وضعیت خدمات مالی ارائهشده از سوی اعضای انجمن سرمایهگذاران خطرپذیر ایران نشان میدهد در سال ۱۴۰۰، این شرکتها ۹۳۱ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند.
به گزارش پیوست، گزارش آماری عملکرد سالانه اعضای انجمن سرمایهگذاران خطرپذیر ایران که توسط تکراسا جمعآوری شده نشان میدهد این شرکتها تاکنون ۹۳۱ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت و ۳۸۲۱ ضمانتنامه صادر کردهاند. همچنین نزدیک به ۵۰ درصد از حجم از ضمانتنامهها از نوع پیشپرداخت بودهاند.
در این گزارش آمده است این انجمن ۱۰۴ عضو دارد و اعضا عبارتاند از: ۴۳ صندوق پژوهش و فناوری، ۳۵ شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر خصوصی، ۱۰ شتابدهنده و فرشتگان سرمایهگذار، ۱۰ شرکت توسعه خدمات فناوری و ۶ صندوق جسورانه بورسی و تامین سرمایه.
صندوق توسعه فناوریهای نوین با مبلغ ۱۷۳ میلیارد تومان و با تعداد ۱۱۶۳ وام در رتبه اول، صندوق حمایت از سرمایهگذاری زیست فناوری و صندوق دانشگاه تهران در رتبههای دوم و سوم اعطای تسهیلات جای دارند. در این گزارش همچنین آمده است بیش از ۵۰ درصد از حجم تسهیلات از نوع جعاله و ۳۲ درصد قرضالحسنه بوده است.
در بخش سرمایهگذاری خطرپذیر مستقیم این گزارش نیز آمده است تاکنون بیش از ۱۷۵۰ هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر مستقیم در سال ۱۴۰۰ انجام شده است.حرکت اول، شناسا و فناپ رتبههای اول تا سوم این گزارش را به خود اختصاص دادهاند. حرکت اول با حجم قراردادهای سرمایهگذاری خطرپذیر مستقیم ۴۸۲ میلیارد تومان در صدر این جدول قرار دارد.
در این گزارش به روش و نوع سرمایهگذاریهای مستقیم و غیرمستقیم نیز اشاره شده است. این روشها شامل سرمایهگذاری روی استارتآپها و شرکتهای فناور، سرمایهگذاری در پروژهها، سرمایهگذاری خطرپذیر غیرمستقیم از طریق مشارکت در تاسیس صندوقها، شرکتهای سرمایهگذاری و سایر سرمایهگذاریهای ارزهای دیجیتالی بوده است.
نکته قابل تامل، مقایسه این نرخ رشد با کشور ترکیه به لحاظ مشابهت شرایط کلان آن با ایران است.طبق آمار شرکت Startups.watch که در زمینه جمعآوری و تحلیل دادهها فعالیت میکند. حجم سرمایه گذاریهای انجام شده در ترکیه نسبت به سال قبل، ۱۰ برابر شده است حال آنکه این رقم در کشور ما ۳ است.
۷۵ درصد کارکنان اعضای انجمن مرد و تنها ۲۵درصد زن هستند. بیش از ۷۵ درصد کارکنان اعضای انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر دارند.
در متن این گزارش آمده است که در این گزارش تلاش شده تصویری از عملکرد صنعت سرمایه گذاری خطرپذیر را نشان دهد اما آمار امیدوار کنندهای در اکوسیستم دیده نمیشود و به جز حرکت اول تیکت سایزهای سایر VCها و نهادهای مالی بسیار کوچک بوده و با توجه به نرخ تورم و افزایش قیمت ارز، با سرمایه گذاری در ابعاد کوچک اتفاق خاصی در تولد و رشد کسب و کارهای تحول آفرین صورت نخواهد گرفت.
توسعه فرهنگ کارآفرینی و سرمایه گذاری خطرپذیر، ورود بازیگران بزرگ صنعتی به اکوسیستم سرمایه گذاری خطرپذیر، افزایش تیکت سایزها، افزایش قراردادهای همسرمایهگذاری، تسهیلگری و حمایت نهادهای قانونگذار از ورود سایر سرمایه گذاران به این صنعت و حتی رونق راهکارهایی از جنس کرادفاندنیگ(تامین مالی جمعی) بخشی از راهکارهایی ست که به نظر میرسد برای تغییر شرایط نامطلوب فعلی مورد نیاز است.