اعتماد نسل زد به اینفلوئنسرها در حال افزایش است
تحقیقات جدید نشان میدهد نسل زد، بیش از پیش به تأثیرگذاران (اینفلوئنسرها) شبکههای اجتماعی برای…
۴ آذر ۱۴۰۳
۲۳ آبان ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
شرکت هوافضای ایلان ماسک یکی از بزرگترین بستههای تبلیغاتی توییتر، شبکه اجتماعی تحت مالکیت ماسک، را برای تبلیغ استارلینک خریداری کرد.
به گزارش پیوست، مستندات داخلی توییتر نشان میدهدکه هدف از این کارزارز تبلیغ خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک در اسپانیا و استرالیا است.
کارزاری که اسپیساکس برای تبلیغات استارلینک خریداری کرده «غبضه» توییتری نام دارد. به گفته یکی از کارکنان فعلی و یکی از کارکنان سابق توییتر، وقتی شرکتی این بسته را خریداری میکند با پرداخت بیش از ۲۵۰ هزار دلار یک روز کامل در تایملاین توییتر قرار میگیرد.
درنتیجه کاربران استرالیا و اسپانیا سه بار اولی که اپلیکیشن توییتر را در روز یا روزهای کارزار تبلیغاتی اسپیساکس باز میکنند، پیام تبلیغاتی استارلینک را مشاهده خواهند کرد. این کارزار که در هفته گذشته خریداری شده است در چند روز آینده ابتدا در استرالیا و سپس اسپانیا فعال میشود.
کارکنان فعلی و سابق توییتر میگویند، اسپیساکس سابقه خرید چنین بسته بزرگی را ندارد.
استارلینک اینترنت را از طریق منظومه ماهوارههایی که در نوار پایینی زمین قرار دارند به گیرندههای مخصوصی میتاباند. اسپیساکس با هدف اینترنت رسانی به مکانهایی با دسترسی پایین یا صفر که امکان استفاده از زیرساخت فیبرنوری را ندارند، اینترنت پرسرعت استارلینک را راهاندازی کرد.
در پی حمله روسیه به اوکراین و از بین رفتن زیرساخت ارتباطی این کشور، اسپیساکس نقش مهمی در حفظ ارتباط ارتش و شهروندان این کشور داشت. این شرکت همچنین بخشی از هزینههای خدماترسانی در اوکراین را نیز تقبل کرد.
ماسک علاوه بر مسئولیتهایی که در اسپیساکس و توییتر برعهده دارد، مدیرعامل تسلا، تولیدکننده خودروهای الکتریکی، نیز محسوب میشود و پیشتر اعلام کرده است که شرکت خودروسازی هیچ پولی برای تبلیغات سنتی از جمله چاپی، رادیویی، تلوزیونی یا آنلاین صرف نمیکند. در عوض تبلیغات تسلا همان اخباری است که در بلاگهای طرفداران، وبسایتهای خبری و کلوپهای منتشر میشود یا فعالیت طرفداران و سهامداران در شبکههای اجتماعی و مراسمها است که به شناخته شدن برند کمک میکند.
حالا ماسک به عنوان مدیرعامل توییتر در موقعیتی است که به فروش تبلیغات آنلاین نیاز دارد. این پلتفرم به عنوان یکی از نامهای شناخته شده در بین شبکههای اجتماعی تا پیش از انتقال مالکیتش به ایلان ماسک حدود ۲۳۷.۸ میلیون کاربر فعال روزانه را میزبانی میکرد. ماسک سعی دارد تا حداقل نیمی از درآمد توییتر را نه از راه تبلیغات، بلکه از طریق اشتراک تامین کند.
با این حال یک کارزار تبلیغاتی، حتی به بزرگی کارزارهای «غبضه»، هم به تنهایی نمیتواند جای خالی مشتریانی که پس از ماسک از پلتفرم فراری شدهاند را پر کند.
شرکتهایی همچون ژنرال موتورز، آئودی، فولکسواگن، ژنرال میلز، فایزر، یونایتد ایرلاینز و چند شرکت دیگر هزینههای تبلیغاتی خود در توییتر را فعلا، به دلیل نگرانی از نفرتپراکنی و شایعات، متوقف کردهاند. غول تبلیغاتی اینترپابلیک (Interpublic Group) هم به مشتریان خود پیشنهاد کرده تا تبلیغات را فعلا در این شبکه اجتماعی متوقف کنند. توییتر در گذشته بیش از ۹۰ درصد درآمد خود را از راه تبلیغات تامین میکرد.
راهاندازی سیستم فروش تیکآبی و توقف سریع آن نیز بار دیگر خریداران تبلیغات را شوکه کرد. ماسک برای این تیکآبی که پیشتر به صورت رایگان ارائه میشد قیمت ۷.۹۹ دلار در ماه را در نظر گرفت. بسیاری با استفاده از این تیک آبی ارزان قیمت، هویت برندها، سیاستمداران و سلبریتی ها را جعل و پیامهای اشتباهی را به جای آنها منتشر کردند.
یکی از این حسابها روز پنجشنبه با انتشار پیامی به نمایندگی از شرکت داروسازی الی لیلی (Eli Lilly)، مشکلی جدی برای این شرکت پدید آورد. در این پیام گفته شد: «خوشحالیم به اطلاع شما برسانیم که انسولین از این پس رایگان است.» این توییت در مدت دو ساعت پیش از حذف، وایرال شد و حساب واقعی این شرکت بعدا در توییت گفت: «از انتشار پیامی گمراه کننده از حساب جعلی منتصب به ما از شما معذرت میخواهیم.»
انتشار این توییت جعلی باعث تا سهام الی لیلی در یک بازار سبز شروع به ریزش کند. چند حساب دیگر از جمله لاکهید مارتین (Lockheed Martin)، رقیب اسپیساکس و سناتور اد مارکی نیز مورد جعل هویت قرار گرفتند.
ماسک در توییتی گفت: «توییتر تعداد زیادی کلیک را به وبسایتها یا اپلیکیشنهای دیگر هدایت میکند. بزرگترین مجرای کلیکی اینترنت تا به امروز.» کمی بعد، متخصصان بازاریابی و کارکنان سابق توییتر، مدیرعامل جدید را متوجه اطلاعات اشتباه کردند و تذکری به توییت او اضافه شد و در نهایت ماسک این توییت را حذف کرد.
کلیر دیاز اورتیز، یکی از کارکنان سابق توییتر در این خصوص گفت: « من بیش از ۵ سال در توییتر کار کردم و ۲ کتاب درمورد بازاریابی شبکه اجتماعی نوشتهام. این اشتباه است و توییتر این را میداند. تعداد کلیک هیچگاه نقطه قوت ما نبود زیرا توییتر از لحاظ ترافیک از فیسبوک، لیکندین و غیره عقب است. توییتر نقاطه قوت دیگری دارد (و بازاریابی چیزی فراتر از تعداد کلیک است.)»
ماسک هفته گذشته در یکی از جلسات این شرکت به کارکنان گفت با توجه به نبود خریدار برای تبلیغات و رکود اقتصادی، نمیتوان ورشکستگی را به طور قطع رد کرد.
منبع: CNBC