گروه یکتانت از سرمایهگذاریهای جدید خود رونمایی کرد
گروه یکتانت از طریق یکتاونچرز بازوی سرمایهگذاری خود، بر روی ۴ کسبوکار فعال در حوزه…
۱۰ آبان ۱۴۰۳
۱۴ آبان ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ آبان ۱۴۰۱
تعداد تراکنش به ازای هر ابزار اینترنتی پس از آغاز اختلال در اینترنت طبق گزارش رسمی شاپرک، ۱۸.۶۳ درصد کاهش یافت. این اولین آمار رسمی است که از سوی مراجع رسمی صادر میشود و به نوعی تاثیر اختلالها روی تراکنشهای اینترنتی و کسبوکارهای اینترنتی را به صورت محدود نشان میدهد.
به گزارش پیوست، بر اساس گزارش مهرماه ۱۴۰۱ شاپرک، سهم ابزار پذیرش اینترنتی از تعداد تراکنشها در این ماه ۴.۴۴ درصد بوده است و این آمار کاهشی ۰.۴۱ درصدی را نسبت به شهریور ۱۴۰۱ نشان میدهد. در شهریورماه نیز تراکنشهای اینترنتی کاهش یافته است. در ماههای گذشته همواره میزان تراکنشهای اینترنتی با کاهش مواجه بوده است و به گونهای که حجم نزدیک به هفت درصد تراکنشهای اینترنتی از کل تراکنشها در ماههای گذشته به حدود ۴.۴ درصد در مهرماه رسیده است.
از سوی دیگر بر اساس آمارهای شهریور ۱۴۰۱ شاپرک، تعداد تراکنش به ازای هر ابزار اینترنتی در این ماه ۳۶۳ تراکنش بوده است که در مهرماه به ۲۹۵ تراکنش رسیده و کاهشی ۱۸.۶۳ درصدی را تجربه کرده است. سرانه مبلغ تراکنشهای این ابزار پذیرش نیز با کاهشی ۲۲۳.۴۹ میلیون ریالی نسبت به ماه گذشته به هزار و ۷۳۶ میلیون ریال رسیده است.
به طور کلی متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی نیز در مهر ۳۸۹ تراکنش اعلام شده که این عدد نسبت به ماه قبل ۷.۳۰ درصد کاهش یافته است.
شاپرک در ادامه به بررسی تعداد سه ابزار فعال سیستمی اینترنتی، موبایلی و کارتخوان فروشگاهی پرداخته است که بر اساس آن در مهر ۱۴۰۱ نسبت به شهریور ۱۴۰۱ تعداد ابزار پذیرش اینترنتی رشدی ۷.۸۸ درصدی یافته است. از سوی دیگر تعداد ابزار کارتخوان فروشگاهی نیز ۳.۱۱ درصد رشد یافته اما تعداد ابزار پذیرش موبایلی با کاهشی ۲.۲۴ درصدی مواجه بوده است.
طبق گزارش شاپرک در این ماه سه هزار و ۷۱۱ میلیون تراکنش با ارزش هفت هزار و ۵۲ هزار میلیارد ریال در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت پردازش شده که نسبت به شهریورماه با کاهشی ۴.۲۴ درصدی در تعداد و ۲.۱۴ درصدی در ارزش ریالی مواجه بوده است. البته اگر این آمار را با مهرماه ۱۴۰۰ مقایسه کنیم، تعداد و مبلغ تراکنشها ۱۳.۴۴ درصد در تعداد و ۱۸.۱۴ درصد از نظر مبلغی رشد کرده است.
با این حال گزارش شاپرک نشان میدهد ارزش حقیقی تراکنشها نسبت به ماه قبل ۴.۹۷ درصد کاهش پیدا کرده و در حالی که ارزش اسمی تراکنشها نسبت به مهر ۱۴۰۰ رشدی ۱۸.۱۴ درصدی را نشان میدهد، ارزش حقیقی تراکنشها ۲۰.۴۹ کاهش یافته است.
شاپرک در ادامه گزارش شهریورماه به بررسی عملکرد شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت پرداخته است که بر اساس آن الکترونیک کارت دماوند با سهم ۱۹.۵۱ درصدی در صدر قرار دارد و بهپرداخت ملت و تجارت الکترونیکی پارسیان به ترتیب با سهم ۱۹.۴۸ درصدی و ۱۴.۹۴ درصدی رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند.
در سهم هر یک از شرکتهای PSP از مبلغ تراکنشها نیز بهپرداخت ملت سهمی ۲۰.۴۰ درصدی دارد و پرداخت الکترونیک سامان و پرداخت الکترونیک سداد سهمی ۱۶.۴۴ و ۱۲.۳۱ درصدی را از این بازار تصاحب کردهاند.
اما نکته قابل توجه سهم تعدادی هر یک از شرکتهای PSP از تعداد تراکنشهای حوزه پرداخت الکترونیکی کارت، سهم شرکت فراپردازان آروند امید (امیدپی) است که در مهرماه با کسب ۸.۰۳ درصد از تعداد تراکنشها جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است.
امیدپی که پیشتر با نام سایان کارت شناخته میشد PSP زیرمجموعه بانک سپه است و در حالی رتبه پنجم سهم شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت از تعداد تراکنشها را به خود اختصاص داده که تا پیش از اجرایی شدن طرح مدیریت هدایت رایانه آرد و نان و سپرده شدن اجرای آن به بانک سپه معمولاً سهم این شرکت از کل تعداد و مبلغ تراکنشهای شاپرکی زیر یک درصد بود.
در مقایسه سهم هر شرکت PSP از تعداد تراکنشهای هر یک از ابزارهای پذیرش نیز به نظر میرسد پرداخت الکترونیک سامان در این ماه با پوشش ۱۹.۸۲ درصد از بازار تراکنشهای کارتخوان فروشگاهی، بالاترین سهم را در اختیار دارد. آسانپرداخت پرشین نیز با سهم ۴۵.۱۲ درصدی خود از سهم بازار تراکنشهای اینترنتی در صدر این این ابزار پذیرش به لحاظ تعدادی است و بهپرداخت ملت نیز با سهم ۵۰.۴۳ درصدی از تعداد تراکنشهای موبایلی بالاترین سهم را در بازار این ابزار دارد.
در مقایسه سهم هر شرکت PSP از مبلغ تراکنشهای هر یک از ابزارهای پذیرش نیز بهپرداخت ملت در هر سه ابزار صدرنشین است. بهپرداخت ملت با سهمی ۱۸.۲۶ درصدی از مبالغ بازار کارتخوان فروشگاهی، سهم ۳۳.۱۹ درصدی از تراکنشهای اینترنتی و ۵۱.۵۱ درصدی در صدر مبلغی تراکنشهای هر سه ابزار پذیرش است.
گزارش اقتصادی مهرماه ۱۴۰۱ شاپرک