وزیر ارتباطات: ماموریت وزارت ارتباطات بررسی فروش فیلترشکن نیست
وزیر ارتباطات با بیان این نکته که ماموریتکاری وزارت ارتباطات، بررسی مبادی فروش فیلترشکنفروشها نیست،…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۰ مهر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی معتقد است کسب وکارها برای اینکه با ریسک کمتری مواجه شوند، فضای تعاملی با مشتریان خود را روی پلتفرمهای کمریسکتر منتقل کنند.
به گزارش پیوست، امین کلاهدوزان رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در جلسه رونمایی از وبسرویس اعطای نماد بیستاره گفت: در شرایط فعلی کسب و کارهایی که مبنای فعالیتشان روی پلتفرم اینستاگرام بوده است ضربه جدی خوردهاند البته برآوردهای ما و گزارشهایی که به دست ما رسیده است نشان میدهد که سایر وبسایتهای تجارت الکترونیکی به روال گذشته توانستهاند به فعالیت خود ادامه دهند.
او با اشاره به شرایط پیش آمده در کشور و اختلال در دسترسی به اینترنت و فیلتر اینستاگرام گفت: به دلیل شرایط ایجاد شده در کشور و بسته به شرایط سیاسی، تصمیم به ایجاد محدودیت روی این پلتفرم گرفته شده است هرچند ما تلاش خود را برای رفع این محدودیتها انجام میدهیم اما خود کسب و کارها باید به این نتیجه برسند که میخواهند روی پلتفرمی که احتمال ایجاد محدودیت روی آن وجود دارد فعالیت کنند یا تصمیم میگیرند روی پلتفرم داخلی فعالیت کنند.
او تاکید کرد که دولت هیچ تصمیمی برای ایجاد یک پلتفرم واحد برای فعالیت کسب وکارها ندارد بلکه ترجیح میدهد که بخش خصوصی وارد میدان شود و این پلتفرم را ایجاد کند و کسب و کارها برای ادامه فعالیت خود روی این بسترقرار گیرند.
کلاهدوزان گفت: کاری که ما میتوانیم انجام دهیم این است که کسب و کارها را روی بستری منتقل کنیم که ریسک کمتری متوجه آنها شود.
علی مالکزاده، مدیرعامل صدپی در انتقاد به گفته رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که اعلام کرد به فعالیت وبسایتهایی که روی اینستاگرام فعالیت نمیکردند خسارتی وارد نشده است معترض شد و گفت: طی ۱۰ روز گذشته ما ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار استعلام را برای درگاههای مختلف دولت ارسال کردهایم اما متاسفانه تمامی آنها بیپاسخ ماندهاند و پاسخ این استعلامها به ما بازنگشته است.
همچنین همبنیانگذار پیپینگ، محمد باریده، نیز از حاضران در این جلسه تاکید کرد که طی چند روز گذشته بیش از ۷۰ درصد تراکنشهای آنها کاهش یافته است و این فقط مختص کسب و کارهایی که روی اینستاگرام فعالیت میکردند نبوده است بلکه دامنه کاهش میزان تراکنش تقریبا به تمامی کسب و کارها سرایت کرده است. مدیرعامل زیبال نیز در این جلسه خبر از کاهش ۶۰ درصدی تراکنشهایشان طی روزهای اخیر داد.
رضا قربانی، عضو هیات رئیسه سازمان نظام صنفی رایانهای نیز در این جلسه تاکید کرد که لازمه تجارت الکترونیکی و گسترش آن، اینترنت است و در شرایط فعلی اینترنت با اختلال جدی و فیلترینگ گسترده مواجه است از همین رو نمیتوانیم به سادگی در مورد توسعه تجارت الکترونیکی صحبت کنیم. در شرایط فعلی کسب و کارها برای اجرای قانون زیر فشار میروند و البته ما باید ارائه سرویسهایی از طریق وبسرویس را به فال نیک بگیریم.
در این جلسه همچنین مصطفی امیری، مدیرعامل زرینپال نیز گفت: حال کسب و کارها خوب نیست و امروز در مرکزی نشستهایم که تمامی اساسنامهاش بر پایه توسعه کسب و کار تجارت الکترونیکی تدوین و تصویب شده است در شرایط فعلی با وزارت «قطع ارتباطات» کاری نداریم، به نظر میرسد که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی میتواند نقش حمایتی بیشتری در این میان بازی کند. او پیشنهاد داد تا علاوه بر مشخص شدن اعتبار کسب و کار در نماد بیستاره بر اساس سطح تراکنشهای مالیاشان روی نماد تجارت الکترونیکی نیز این سطح اعمال شود.
در پایان این جلسه رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در مورد برنامههای این مرکز برای توسعه کسب و کارهای اینترنتی صحبت کرد و گفت این مرکز در نظر دارد تا امکان درگاه پرداخت اقساطی و همچنین درگاه امن را برای کسب و کارهای اینترنتی فراهم کند. او از حمایت این مرکز از اتحادیه کسب و کارهای مجازی صحبت کرد و گفت اگر کسب و کارها نظری در خصوصی تخصصی شدن اتحادیه دارند یا میخواهند این اتحادیه به اتحادیههای تخصصی تقسیم شود نیز نظر خود را به صورت مشخص بیان کنند.