نئوبانک KAST میخواهد امکان استفاده از رمزارزهای پایدار را در سیستم پرداخت سنتی فراهم کند
فینتک KAST با حمایت دو شرکت سرمایهگذاری هندی و چینی که در کنار هم ۱۰…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۹ مهر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۹ بهمن ۱۴۰۱
انجام بهروزرسانی اتریوم با هدف بهبود، پروژهای زمانبر است اما چالشهای اتریوم باعث بهوجود آمدن مشکلاتی شده است که اعلام شده در نسخه دوم برطرف میشود. به طور کلی عرضه اتریوم نامحدود و شبکه پرمصرف بود و همچنین در دراز مدت توانایی پاسخ به نیاز مشتریان را نداشت.
به گزارش پیوست، اتریوم با ادغام توانست ماینرها را از شبکه کنار بگذارد و به همین دلیل شبکه با این ادغام توانست مصرف انرژی را تا ۹۹ درصد کاهش دهد و با نهادهایی که از مصرف انرژی این شبکه انتقاد میکردند هماهنگ شود. همین موضوع توجه نهادهای دولتی را جلب کرده و رئیس کمیسون بورس و اوراق بهادار آمریکا اعلام کرده است، کوین و توکنهای مبنتیبر روش اجماع اثبات سهام شانس بیشتری در پذیرفته شدن به عنوان اوراق بهادار دارند.
اتریوم به عنوان دومین بلاکچین جهان از نظر ارزش بازار، با انجام بهروزرسانی به نام ادغام اصلیترین موانع پیش روی خود را حل کرد. این خبر اتریوم در دل خود شامل اخبار خوبی در زمینههای دیگر هم میشود.
در حال حاضر ارزش اتریوم حدود ۲۰۰ میلیارد دلار در بازار رمزارزها است و این عدد از مجموع ارزش تمام توکنهای در گردش اتر بهدست میآید با این حال Teeka Tiwari، کارشناس سرمایهگذاری در حوزه ارزهای دیجیتال معتقد است در آینده ارزش اتریوم میتواند از مجموع ارزش شرکتهای مایکروسافت، اپل و متا فراتر رود.
برای این اتفاق مهم است ابتدا تفاوتهای بین بیتکوین و اتریوم را درک کنیم. بیتکوین به عنوان یکی از امنترین روشهای پرداخت در سطح جهانی شناخته میشود. ارزش بیتکوین از سال ۲۰۰۹ و ارزش صفر تا امروز، فارغ از نوسانات، توانسته به حدود ۲۰ هزار دلار برسد. بسیاری از کارشناسان بیتکوین را نسخه دیجیتالی طلا میدانند و درست مانند طلا، بیتکوین از لحاظ عملکردی توانایی انجام کارهای زیادی را ندارد.
کاربران میتوانند بیتکوین را نگهداری یا با استفاده از آن اقدام به خرید و جابهجایی سرمایه کنند. بیتکوین این کار را در بهترین حالت ممکن انجام میدهد. در حقیقت خالق بیتکوین با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو توانسته یک نسخه بی عیب و نقص از طلا را به صورت دیجیتالی خلق کند. او به عمد سازوکار بیتکوین را سادهسازی کرده است. امروزه با فراگیری رمزارزها کاربران نیازمند استفاده از عملکردهای پیچیدهتری در دنیای رمزارزها هستند. اضافه شدن علمکردهای دیگر در بیتکوین دشوار و کند اتفاق میافتد اما با وجود زمانبر بودن تغییرات، به روزرسانیها به بهترین روش ممکن انجام میشوند.
در مقابل، اتریوم فضای بازتری برای توسعه ارائه میدهد. این شبکه با معرفی قراردادهای هوشمند توانست به بستری برای پیادهسازی تخیل توسعهدهندگان تبدیل شود. شبکهای قابل برنامهریزی که تقریبا توانایی پردازش هر تکلیف محاسباتی منطقی را دارد.
با استفاده از اتریوم میتوان تقریبا هر اپلیکشین مرسومی را برای سیستمعاملهای متفاوت مانند اندروید، iOS یا ویندوز توسعه داد. به همین دلیل روی اتریوم قراردادهای هوشمندی برای غیرمتمرکزسازی امور مالی توسعه داده شده است. استیبل کوینها، صرافیهای غیرمتمرکز، NFTها و سایر برنامههای DeFi در این دسته قرار میگیرند.
بازیهای بلاکچینی نیز نتیجه یکی دیگر از پیادهسازیهای توسعهدهندگان روی اتریوم است. توسعه این بازیها یکی از نوآورانهترین پیادهسازیهای توسعهدهندگان بود که در نهایت منجر به خلق دنیایی به نام متاورس شد. ایده خلق متاورس باعث شد مفهمومی به نام وب ۳.۰ شروع به شکلگیری کند. این مفهموم باعث میشود تمام خدمات پلتفرمهای مطرح متمرکز مانند متا، گوگل، آمازون یا مایکروسافت که با استفاده از دادههای کاربران در حال تجارت و کسب سودهای کالان هستند، در فضایی غیرمتمرکز و با استفاده از بلاکچینی مانند اتریوم بازتعریف شده و ضمن بالابردن امنیت دادهها و حریم خصوصی، ارزش دادههای تولید شده توسط کاربران را به خودشان برگرداننده شود.
همانند مایکروسافت برای رایانههای شخصی یا اندروید و iOS برای گوشیهای هوشمند، اتریوم محبوبترین پلتفرم مورد استفاده برای پروژههای بلاکچینی است و به پرکاربردترین پلتفرم توسعه بلاکچین تبدیل شده است.
همه موارد ذکر شده باعث استقبال کاربران و همچنین انجام تراکنشهای بیشمار آنها برای استفاده از خدمات این شبکه شده است. به همین دلیل شبکه اتریوم دیگر توان پاسخگویی به این حجم از استقبال روز افزون را ندارد. هرچند توسعه پلتفرمهای لایه دومی میتواند در حل این چالش موثر باشد اما توسعهدهندگان اتریوم با انجام ادغام (آخرین بهروزرسانی اتریوم) قصد دارند مشکلات را در لایه اصلی این شبکه حل کنند.
در سالهای گذشته بحران انرژی جهانی به یکی از چالشهای مشترک میان تمام کشورها تبدیل شده و موجی از سرمایهگذاران برای پروژهها و پلتفرمهای سازگار با محیط زیست بهوجود آمده است. به همین دلیل تغییر روش اجماع در شبکه اتریوم به اثبات سهام، کاهش ۹۹ درصدی مصرف انرژی این شبکه و افزایش روز افزون کاربران اتریوم به همراه کاهش عرضه اتر، این شبکه شانس بالاتری برای افزایش ارزش خود میان سایر رقبا در دنیای رمزارزها دارد.
اتریوم بعد از بهروزرسانی همچنان با چالشهای مربوط به دوران گذشته دستوپنجه نرم میکند اما موفقیت امروزه این شبکه نتیجه تصمیمات درست توسعهدهندگان در گذشته است.