بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
پیوست عملکرد نمادهای حوزه فاوا را بررسی میکند
۳۱ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۶ آذر ۱۴۰۱
ناکامی بازار سرمایه همچنان ادامه دارد. در هفته گذشته باز هم بازار سرمایه شاهد اصرار سهامداران بر عرضههای سنگین بود. روند منفی که شاخصهای بورسی در پیش گرفتهاند با کاهش ارزش معاملات در این بازار چشماندازی مبهم از آینده دادوستدهای تالار شیشهای ترسیم کرده است. وضعیتی که به ناپایداری در اعتماد سرمایهگذاران بیش از قبل دامن زده و از مسیر نامشخص پیشروی بازار حکایت میکند.
ارزش معاملات خرد در ۱۶ روز گذشته به زیر دو هزار میلیارد تومان سقوط کرده؛ بهطوری که در ۶۰ روز معاملاتی فصل تابستان، بازار شاهد ورود پول حقیقی تنها در ۶ روز معاملاتی بوده است. بررسی جریان معاملاتی بازار سهام در هفتههای گذشته به وضوح نشان میدهد بازار سرمایه در چه وضعیت نامطلوبی قرار گرفته است. در هفته گذشته نیز نمادهای حوزه فاوا تحت تاثیر فضای کلی بازار قرار گرفتند و به جز چند نماد، عمده نمادها با موج نزولی بازار سرمایه افت قیمت را تجربه کردند.
در هفتهای که گذشت به جز ۴ صنعت، تمامی صنایع فعال در بازار سرمایه روندی نزولی را تجربه کردند. در میان صنایعی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارند؛ گروه تجهیزات مخابراتی بیشترین افت قیمت را تجربه کرد و در طول یک هفته بازدهی منفی ۵.۵۶ درصد را به ثبت رساند. دیگر صنایع نیز همین روند را تجربه کردند. صنعت نرمافزار و خدمات بازدهی منفی ۱.۴۱ و سختافزا و تجهیزات منفی ۰.۸۲ درصد را به ثبت رساندند.
در گروه مخابرات تمامی نمادها افت قیمت را تجربه کردند. نمادهای همراه، اخابر، افرا، هایوب و آسیاتک نمادهایی بودند که در طول هفته گذشته همراه با کلیت بازار افت قیمت را تجربه کردند. گروه تجهیزات مخابراتی نیز به همین منوال کار خود را به پایان رساند. نماد لکما منفی ۹.۶۳ و لپارس منفی ۵.۵۵ درصد تغییر قیمت داشتند.
در گروه سختافزا و تجهیزات، مداران منفی ۸.۷۹ و مفاخر منفی ۴.۸۳ درصد افت قیمت داشتند اما مادیرا در برابر موج عمومی افت قیمتها مقاومت کرد و از معدود نمادها مثبت بازار بود.
در گروه نرمافزار و خدمات، نمادهای رکیش با منفی ۱۰.۱۸ درصد، اپرداز با منفی ۸.۹۴ درصد و توسن با منفی ۶.۳۲ درصد بیشترین افت را به ثبت رساندند و به جز نماد رانفور با ۲.۲۴ درصد مابقی نمادهای این گروه عملکرد منفی از خود نشان دادند.
در هفته گذشته نمادهای حوزه فاوا روزهای کمخبر و بیحاشیهای را پشت سر گذاشتند. در این میان شرکت پرداخت الکترونیک سامان کیش گزارش توجیهی افزایش سرمایه خود را منتشر کرد. در بخشی از این گزارش آمده شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برنامه خرید ۱۵۰ هزار دستگاه کارتخوان دارد. با احتساب میانگین نرخ ارز ۳۲ هزار تومانی در سال جاری شرکت نیازمند تامین مبلغ ۴۲۷ میلیارد تومان است که مبلغ ۱۵۶ میلیارد تومان آن طی افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی و الباقی از محل گردش مالی جاری شرکت تامین میشود.
این شرکت در گزارشهای خود اعلام کرده است سود خالصش در صورت افزایش سرمایه در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۵۶۶ و ۶۴۳ میلیارد تومان خواهد بود و در صورت عدم افزایش سرمایه این سود به ۴۵۷ و ۴۶۷ میلیارد تومان کاهش خواهد یافت. در ادامه این گزارش آمده در صورت عدم افزایش سرمایه این شرکت به منظور تامین وجوه مورد نیاز جهت تقسیم سود بین سهامداران و خرید کارتخوان، ناگزیر به اخذ تسهیلات با نرخ موثر ۲۷ درصد خواهد بود که هزینه مالی بیشتری به شرکت تحمیل کرده و در نتیجه سودآوری را تحت تاثیر قرار خواهد داد.