skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نرخ نکول بانکینو زیر نیم‌ درصد است

سمانه سمیع تحریریه

۲۹ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مدیرعامل بانکینو با اعلام این نکته که نرخ نکول این نئوبانک زیر نیم‌ درصد است عنوان کرد تا ۸۰ درصد خدمات حضوری بانک‌ها می‌تواند در نئوبانک‌ها آنلاین انجام شود.

به گزارش پیوست، اولین رویداد از سلسله رویدادهای درباره کسب‌وکار (About Business) با محوریت بررسی کسب‌وکار نئوبانک «بانکینو» و چالش‌های کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتالی برگزار شد. در این رویداد، محسن زادمهر، مدیرعامل بانکینو و محمدسعید احمدی‌پویا، رئیس واحد کسب‌وکاری حوزه فین‌تک، به اتفاقات بانکداری دیجیتالی و رشد صنعت فین‌تک و فناوری‌های مالی پرداختند و با تحلیل مزیت‌ها و تمایز بانکداری سنتی و نئوبانک‌‌ها، تجربیات و چالش‌های کسب‌وکار نئوبانک «بانکینو» را بررسی کردند.

زادمهر با تحلیل فراز‌ و فرود روند فعالیت بانکینو، بانکینو و به طور کلی نئوبانک‌ها را خدماتی تازه متولدشده در ایران دانست و توضیح داد: حدود ۸۰ درصد خدمات حضوری بانک‌ها می‌تواند در نئوبانک‌ها آنلاین انجام شود و نرخ نکول بانکینو که از ابتدا خدمت ارائه تسهیلات خرد را در فعالیت‌های خود پیش‌بینی کرده بود تنها نیم درصد بوده است.

قصه بانکینو

زادمهر بانکینو را در واقع شاخه دیجیتالی بانک خاورمیانه دانست و ادامه داد: ۶۰ میلیون نفر بالای ۱۸ سال در کشور زندگی می‌کنند و همین فرصت خوبی را در ذهن ما تداعی کرد که بتوانیم خدماتی برای این افراد در حوزه بانکداری دیجیتالی عرضه کنیم. گرچه باید تاکید کنم نئوبانک با بانکداری دیجیتالی فرق دارد؛ اما بر اساس قوانین رگولاتوری در کشور ما چون نئوبانک‌‌ها نمی‌توانند از طریق لایسنس خود کار کنند و با لایسنس بانک مادر فعالیت می‌کنند بانکینو به نوعی «بتابانک» است. اما در حقیقت در تمام دنیا نئوبانک‌هایی موفق بوده‌اند که یکپارچگی خدمات مالی داشته‌ و دست‌شان برای تغییر و تحول باز بوده است.

مدیرعامل بانکینو با نقدی بر رگولاتوری و تطبیق مقررات در ایران، سیاست‌های محدودکننده بانک مرکزی را محدودگر خلاقیت و نوآوری در اکوسیستم بانکداری دیجیتالی دانست و افزود: در مسیر توسعه، عاملی که باعث رشد دانش می‌شود استفاده از تجربه‌های جهانی و بومی اهالی زیست‌بوم نوآوری است و اگر بخواهیم مثل کره شمالی همه راه‌های بانکداری دیجیتالی را ببندیم تا بحرانی پیش نیاید که کار خارق‌العاده‌ای نکرده‌ایم. اصل توسعه در این است که همزمان با باز بودن راه‌های خلاقیت در زمینه ایجاد امنیت و فضای سالم بانکی نیز تلاش کنیم.

زادمهر مهم‌ترین چالش حوزه بانکداری دیجیتالی در ایران را نه بحث عقب‌ماندگی‌های فنی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بلکه از جنس رگولاتوری دانست و گفت: در بانکینو هر جایی که می‌خواستیم خدمتی نوآورانه ارائه بدهیم از بس صنعت قدیمی و جا افتاده بود برای هر قدم یک آیین‌نامه وجود داشت و صراحتاً تاکید می‌کنم این قوانین نیاز به تحولات اساسی دارد.

اساس تحول دیجیتالی توسعه اکوسیستم است

زادمهر که به ذات خود و کسب‌وکار بانکینو را اهل ریسک می‌داند معتقد است آنها تنها بانکی بوده‌اند که به معنای واقعی وام‌های پرریسک (unsecure) را تقبل کرده‌اند و نه ضامن و نه ضمانتی را برای پرداخت وام از مشتریان گرفته‌‌اند. با این حال نرخ نکول این بانک تنها زیر نیم‌ درصد است و این کار از طریق اعتبارسنجی هوشمندانه آنها انجام شده است. او دلیل موفقیت بانکینو در این زمینه را استفاده از تجربه‌‌های بین‌المللی و منطق بررسی دقیق درآمد و احراز هویت فردی می‌داند.

زادمهر در بخشی از گفت‌وگو با احمدی پویا که استفاده از هوش مصنوعی و دستیارهای هوشمند را لازمه بانکداری دیجیتالی دانست پاسخ داد: در حدی که در حال حاضر نئوبانک‌ها در ایران فعالیت می‌کنند همین ابزار اعتبارسنجی و احراز هویت کفایت می‌کند ولی از آنجا که نظارت زیاد قاتل نوآوری است همین محدودیت‌ها دست و پای ما را در ارائه خدمات جدید بسته است. من معتقدم بانک مرکزی باید از بانکداری باز حمایت کند و مجموعه‌های جدید بیشتری وارد این حوزه شوند. فقط آنلاین حساب باز کردن و تحویل کارت، نئوبانک شدن نیست و ما اگر بخواهیم نئوبانک داشته باشیم باید به کسب‌وکارهای این حوزه فرصت بیشتری بدهیم. علاوه بر اینکه اساس تحول دیجیتالی توسعه اکوسیستم است.

روزی روزگاری یونیکورن

زادمهر همچنین در پاسخ به سوال احمدی‌پویا که آیا ممکن است یکی از نئوبانک‌های ایرانی روزی یونیکورن شوند توضیح داد: این امر اصلاً ناممکن نیست اما سر راه محدودیت‌های زیادی از جمله تحریم‌ها و قیمت دلار وجود دارد و همین حالا حتی در زمینه استفاده از هوش مصنوعی هم محدودیت‌هایی که در ارائه داده‌ها وجود دارد ما را دچار مشکل کرده است. چون اساس هوش مصنوعی داده است. ما همین حالا می‌توانیم وام ۲۰۰ میلیونی با نرخ نکول زیر دو درصد پرداخت کنیم و این یعنی تمام بانک‌های سنتی نیز می‌توانند با استفاده از سازوکارهای جدید بوروکراسی خود را کاهش دهند و با فضای فناوری آشتی کنند.

https://pvst.ir/d7c
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو