کارشناسان حوزه رمزارز: احتمال قطع دسترسی به سرویسهای جهانی بالاست؛ باید خودکفا شویم
فعالان حوزه رمزدارایی و بلاکچین در پنل «فرصتهای کسبوکاری اکوسیستم دارایی دیجیتال» معتقدند احتمال قطع…
۳ بهمن ۱۴۰۳
۹ مهر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۹ آبان ۱۴۰۱
همه ما آیندهای با خودروهای معلق در هوا را تصور کرده و شاید در فیلمهای علمی-تخیلی تصویر این آینده را به شکلهای مختلف شاهد بودیم.
براساس خبری که آژانس خبری شینهوا منتشر کرده، محققان چینی دانشگاه جنوبغرب جیوتاگن در منطقه سیچوان، هفته گذشته خودروهایی را آزمایش کردند که با استفاده از آهنربا ۳۵ میلیمتر در هوا معلق میشوند.
محققان در این ماشینهای مسافری از آهنرباهای قدرتمندی استفاده کرده و خودرو در محدود ریلی که برروی زمین قرار گرفته در هوا معلق میشود. براساس گزارش منتشر شده هشت خودرو در این آزمایش بررسی شدند و یکی از این خودرها توانست سرعت ۲۳۰ کیلومتر برساعت (۱۴۳ مایل) را به ثبت رساند.
ویدیویی که خبرنگرانی چینی در توییتر منتشر کرده نشان میدهد خودرو با فاصله کمی از زمین در هوا معلق است:
آژانس خبری شینهوا میگوید این آزمایشها توسط مقامات حمل و نقل دولت و در جهت بررسی تدابیری برای امنیت رانندگی با سرعت بالا انجام شدند. دنگ زیگانگ، یکی از اساتید دانشگاهی دخیل در ساخت این خودروها در مصاحبه با این آژانس خبری گفت، استفاده از آهنربا برای خودروهای مسافری میتواند مصرف انرژی را کاهش داده و مسافت را افزایش دهد.
این موضوع به ویژه برای صنعت خودروهای الکتریکی که با مشکل مسافت پایین در ازای هر شارژ مواجه هستند مفید است؛ مسافران نگرانند که با یک بار شارژ خودروی الکتریکی نمیتوانند سفر خود را کامل کنند.
گفتنی است از دهه ۱۹۸۰ تا به امروز چندین قطار تجاری از حالت معلق متکی بر آهنربا یا «مگلِو» برای حرکت استفاده کردهاند. چین، ژاپن و کره جنوبی در حال حاضر قطارهایی مبتنی بر این راهکار را در سیستم ریلی خود دارند. سال گذشته چین یک قطار مگلو را در منطقه شانگدانگ راهاندازی کرد که سرعتش به ۶۰۰ کیلومتر بر ساعت(۳۷۳ مایل) نیز میرسد.
این تکنولوژی روی کاغذ میتواند با حذف اصطکاک، مصرف انرژی را به حداقل برساند و از آن در شرکتهای مختلفی مثل شرکت بورینگ ایلان ماسک و ویرجین هایرپرلوپ وان متعلق به ریچارد برنسون، برای پروژههای هایپرلوپ نیز استفاده شده است. همچنین بیش از یک دهه است که محققان به دنبال استفاده از مگلو در خودرو هستند و فولکسواگن در سال ۲۰۱۲ طرح یک خودرو معلق را با استفاده از این روش طراحی کرد.
با این حال یکی از مشکلات مهم بحث امنیت این خودروها است. برای مثال اگر خودرویی با سرعت بالا از ریل آهنربایی خارج شود چه خواهد شد یا اگر خودرویی غیر آهنربایی با آن برخورد کند چه میشود؟ مشکل دیگر در زمینه زیرساخت است: ساخت یک شبکه ملی از بزرگراههای آهنربایی سالها زمان و حجم زیادی هزینه نیاز دارد.
اما شاید سختی رفع این مشکلات به نتیجهای ارزشمند بدل شود: «عصر آهنربا» که میتواند صنعت انرژی را منقلب و به مبارزه با تغییرات اقلیمی کمک کند.
جورج ساسین، مسئول تحقیق و توسعه حوزه انرژی در نیویورک، طی پستی در شبکه اجتماعی لینکدین گفت: «با اینکه علمی تخیلی به نظر میرسد اما ممکن است در ۵۰ سال آینده به زندگی روزمره ما بدل شود.»
منبع: CNBC