skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

حبیب آرین کارشناس بازار سرمایه

حبیب آرین کارشناس بازار سرمایه

پیوست روند نماد شرکت‌های حوزه فاوا را بررسی می‌کند

توسن، از عرضه اولیه تا تعلیق

حبیب آرین کارشناس بازار سرمایه
حبیب آرین
کارشناس بازار سرمایه

۲۴ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

روندهای منفی در بازار سرمایه همچنان ادامه‌دار است. روندی که رفتار فعالان این بازار را به شدت سردرگم کرده و ریسک‌هایی مانند احیای برجام و فضای کلی اقتصاد کلان همچنان بر بازار سرمایه سایه انداخته است.

صنعت تجهیزات مخابراتی در هفته گذشته بازدهی منفی ۶.۹۸ درصدی را کسب کرد و بعد از صنعت وسایل خانگی و نوشیدنی در رتبه سوم قرار گرفت. صنعت سخت‌افزار و تجهیزات نیز زیان‌ساز بود و بازدهی منفی ۵.۸۳ درصد را به ثبت رساند. صنعت مخابرات نیز با منفی ۵.۲۰ درصد کار خود را در هفته گذشته به پایان رساند. دو گروه اخیر نیز در رتبه‌های ۶ و ۷ در میان بدترین صنایع قرار گرفتند تا به این ترتیب، نمادهای شرکت‌های حوزه فاوا در مجموع عملکرد بدتری از میانگین بازار به ثبت برسانند.

توسن
بازار بر اساس ارزش معاملات

بیشترین و کمترین‌ها

در گروه مخابرات به جز آسیاتک با بازدهی ۳.۵۷ درصدی تمامی نمادهای این گروه از قبیل همراه، اخابر، افرا و های‌وب بازدهی منفی را به ثبت رساندند و افرا با منفی ۶.۶۷ بیشترین افت قیمت را تجربه کرد. در گروه تجهیزات مخابراتی نیز همین روند تجربه شد و لکما و لپارس در طول هفته گذشته بازدهی منفی را به ثبت رساندند.

در گروه سخت‌افزار و تجهیزات نیز نمادهای مداران و مفاخر بازدهی منفی ۲.۲۶ و ۵.۵۹ را به جا گذاشته‌اند و نماد مادیرا ۰.۲۷ درصد بازدهی کسب کرده است. در گروه نرم‌افزار و خدمات نمادهای سیستم و اپرداز با با ۴.۶ و ۵.۱ بیشترین بازدهی را به ثبت رسانده‌اند و نمادهای رکیش، رانفور و توسن بیشترین افت قیمت را در این گروه تجربه کردند.

روند قیمت توسن از زمان عرضه اولیه

نماد توسن

حدود یک سال از عرضه اولیه توسن می‌گذرد و اکنون پس از یک سال ارزش بازار توسن به ۴۴۵۵ میلیارد تومان رسیده است.

بر اساس گزارش عملکرد هیات مدیره این شرکت (منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۰) میزان فروش این شرکت (نرم‌افزار، سخت‌افزار و ارائه سرویس‌های تخصصی) در سال مالی ۱۴۰۰ به ۴۲۷ میلیارد تومان رسیده است؛ این رقم در سال ۹۹ برابر ۳۲۰ میلیارد تومان بوده است. با این حال در دوره شش‌ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۱ درآمد برآوردشده برای این شرکت ۳۲۷ میلیارد تومان بوده است. جمع هزینه‌های تولید نیز در دوره مالی ۱۴۰۰ برابر با ۲۱۸ میلیارد تومان و در شش‌ماهه امسال برابر با ۱۴۷ میلیارد تومان بوده است. توسن در هفته گذشته از ثبت افزایش سرمایه خود خبر داد. سرمایه توسن از مبلغ ۲۰۴ میلیارد تومان به ۳۰۰ میلیارد تومان (از محل سود انباشته) رسید. افزایش سرمایه ۹۶ میلیاردی این شرکت، صرف توسعه و به‌روزرسانی تجهیزات سخت‌افزاری دیتاسنتر توسن خواهد شد که ۱۶ سال از ایجاد آن می‌گذرد.

این نماد در حال حاضر P/E 16.35 واحدی دارد، در حالی که P/E کل بورس را حدود ۶.۳۶ تخمین می‌زند. این نماد نسبت به دیگر شرکت‌های گروه نرم‌افزار و خدمات نیز عملکرد خوبی به جای نگذاشته؛ در شش‌ماهه گذشته این صنعت ۱۵.۹۶ درصدی بازدهی را به ثبت رسانده اما بازدهی نماد توسن منفی ۶.۳۶ درصد بوده است.

https://pvst.ir/d6s

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو