skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ایرانسل و کافه‌بازار برای ورود به بورس آماده می‌شوند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۵ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۶ شهریور ۱۴۰۱

طبق گفته مدیران دولتی و بورسی، کافه‌بازار و ایرانسل شرکت‌های بعدی حوزه اقتصاد دیجیتالی خواهند بود که در بازار سرمایه پذیرش می‌شوند.

به گزارش پیوست، امروز (۱۵ شهریور) انجمن تجارت الکترونیک تهران با همکاری آسیاتک سومین جلسه صبحانه با موضوع چالش‌های ورود به بازارهای مالی برای استارت‌آپ‌ها را برگزار کرد. در این رویداد، مدیران اکوسیستم استارت‌آپی و تصمیم‌گیران حاکمیتی این حوزه بر سخت‌گیرانه بودن ضوابط فعلی ورود استارت‌آپ‌ها به بورس و لزوم اصلاح برخی بندهای آن تاکید کردند.

در این رویداد محمود گودرزی، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، از طی شدن مراحل پذیرش ایرانسل در بورس خبر داد. علیرضا دلیری، مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، نیز از برگزاری جلسات پذیرش کافه‌بازار گفت.

ایرانسل وارد بورس می‌شود

محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران، گفت: طوری تلقی می‌شود که شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه را می‌کوبند و ما با عشوه‌گری انتخاب می‌کنیم چه کسی را راه بدهیم و چه کسی را نه. در صورتی که بازار سرمایه به شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز دارد.

او ادامه داد: در بورس تهران به دنبال بازیگران اولیه (First Player) هستیم. شرکت‌هایی که می‌خواهند تامین مالی کنند راه‌های صندوق‌های PE و VC و تامین سرمایه جمعی در فرابورس وجود دارد اما در بورس اوضاع فرق می‌کند. شرکتی مثل دیجی‌کالا حاکمیت شرکتی بسیار قوی‌ای دارد در صورتی که نظام حاکمیتی شرکتی در خیلی از استارت‌آپ‌ها شروع نشده است.

محمود گودرزی بورس
محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران

گودرزی همچنین گفت: در بورس تهران به زودی تابلوی شرکت‌های دانش‌بنیان را ایجاد می‌کنیم تا شرکت‌های این حوزه را هم پذیرش کنیم.

مدیرعامل بورس تهران در انتها خبر داد: ایرانسل را وارد بورس می‌کنیم. دو مساله در این رابطه وجود دارد: یکی سرمایه‌گذار خارجی و دیگری دارایی‌های نامشهود. ورود ایرانسل به بورس می‌تواند ریل‌گذاری درستی برای پذیرش حاکمیت در حوزه سرمایه‌گذار خارجی و دارایی‌های نامشهود باشد.

کافه‌بازار در صف ورود

علیرضا دلیری مشاور عالی سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: استارت پذیرش را با کافه‌بازار زده‌ایم و ان‌شاءالله پیش‌قدم دوم همین دوستان خواهند بود.

علیرضا دلیری
علیرضا دلیری، مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور

دلیری همچنین اضافه کرد: در فرایند عرضه اولیه تپسی ثابت شد ارزش فکر و دانش بیشتر از ساختمان و زمین است. من هم خیلی از بندهای دستورالعمل ورود به بازار سرمایه را قبول ندارم ولی تپسی باید رد می‌شد. پیشنهاد داده‌ایم ضوابط ورود اصلاح شود و پیشنهاد اصلاح هم باید از اکوسیستم بیاید.

مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، با ستایش قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: این قانون با همکاری بخش خصوصی و معاونت علمی نوشته شد و از پیشروترین قوانین این حوزه در جهان است. اگر قرار است اتفاق خوبی در اقتصاد دیجیتالی بیفتد، تغییرات باید از سوی اکوسیستم پیشنهاد شود.

میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس، در این مراسم گفت: بازار SME تشکیل شده است. زیرا یکسری استارت‌آپ‌ها حتی اگر بخواهند فرایند پذیرش را طی کنند شرایط پذیرش در بازار اصلی را ندارند. استارت‌آپ بزرگی است که زیان انباشته زیادی دارد. چنین شرکتی نمی‌تواند روی تابلوی اصلی قرار بگیرد برای همین باید بازار جداگانه‌ای وجود داشته باشد.

میثم فدایی
میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس

به گفته فدایی، فرایند عرضه اولیه استارت‌آپ بعدی مانند تپسی، دو سال طول نمی‌کشد و زمان کمتری- شاید یک سال- می‌برد.

سعید محمدی: ضوابط برای ورود بزرگ‌ها جذاب نیست

سعید محمدی، رئیس هیات مدیره گروه دیجی‌کالا، در مورد ورود شرکت‌های حوزه اقتصاد دیجیتالی به بازار سرمایه گفت: ابهام در فضای عرضه اولیه شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به گذشته کم شده است. قبلاً نوعی بلاتکلیفی در دستگاه‌های تصمیم‌گیری وجود داشت. جدای از محتوای ضوابط ورود شرکت‌های اقتصاد دیجیتالی به بورس، تدوین چنین دستورالعملی اتفاق خوبی است و باعث می‌شود با خاستگاه‌ دغدغه‌های موجود آشنا شویم تا راحت‌تر رفع‌شان کنیم.

به گفته محمدی، چون کسب‌وکارهای این حوزه از حیث نوع فعالیت، حجم شرکت و تعداد پرسنل و… مانند هم نیستند، نباید با همه آنها طبق یک دستورالعمل برخورد کرد.

او در مورد سخت‌گیرانه بودن دستورالعمل گفت: ضوابط ورود به بازار سرمایه خیلی سخت‌گیرانه است. مثلاً بند توثیق ۵۰ درصدی سهام. در این شرایط شرکت‌هایی که وضعیت بهتری دارند خیلی علاقه‌ای به عرضه اولیه نخواهند داشت. ممکن است بعد از یکی دو سال شاهد باشیم دو سه شرکت با افق نامشخص عرضه اولیه شوند و موفقیت چندانی کسب نکنند. در این صورت این عدم توفیق به پای همه فعالان حوزه نوشته می‌شود و چشم‌انداز عرضه اولیه برای همه شرکت‌ها زیر سوال می‌رود.

او همچنین از تمایل ورود دیجی‌کالا و چهار پنج شرکت بزرگ دیگر به بازار سرمایه خبر داد و گفت: با کمی انعطاف در ضوابط شاید فضایی آماده شود که شرکت‌هایی که چشم‌انداز بهتری دارند برای ورود اقدام کنند. ما هم منتظر هستیم ببینیم فرایند عرضه اولیه تپسی به کجا می‌رسد. نگاه حاکمیت به حوزه باید اصلاح شود و به شرکت‌های اقتصاد دیجیتالی به چشم زیرساخت کشور نگاه شود.

در پایان قاسم خداوردی‌لو، مدیر ارتباط با بخش خصوصی مرکز ملی فضای مجازی، در این مراسم گفت: پلتفرم‌های داخلی نیازهای مردم را برطرف می‌کنند. اگر آنها کنار بروند مردم به سمت پلتفرم‌های خارجی می‌روند و دیگر به سمت ایرانی‌ها بازنمی‌گردند. به کسب‌وکارهای این حوزه پیشنهاد می‌کنم لایه سهامداری خود را برای ورود به بازار سرمایه اصلاح کنند و با توجه بیشتر به بحث مسئولیت اجتماعی، اعتمادسازی بیشتری انجام دهند.

https://pvst.ir/d4n
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو