مدیرعامل بهپرداخت ملت: تغییر مدل کارمزد فقط شرکتهای PSP را از ورشکستگی نجات داد
مدیرعامل بهپرداخت ملت درباره وضعیت کلی بورس گفت که این حوزه در یک سال اخیر…
۹ آذر ۱۴۰۳
۲ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سامانه پرداخت لحظهای (پُل) با امکان انتقال وجه آنی و مستقیم بین دو کُر بانکی و مبتنی بر شماره شبا، از سوی بانک مرکزی افتتاح شد.
به گزارش پیوست، امروز (۲ شهریور ۱۴۰۱) آیین افتتاحیه سامانه «پل» و سامانه پرداخت تسهیلات فرزندآوری در بانک مرکزی با حضور رئیس کل این بانک برگزار شد.
علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی، در این مراسم هدف از ایجاد این سامانهها را توسعه فراگیری مالی در کشور عنوان کرد و گفت از بانکها انتظار میرود در جهت گسترش خدمات غیرحضوری و ایجاد چنین سامانههایی گام بردارند. تاکنون ۴۴ درصد از درگاههای بانکی کشور در ۲۷ بانک به این سامانه متصل شدهاند.
در این مراسم همچنین سامانه پرداخت تسهیلات فرزندآوری که ۳۱ فروردینماه شروع به کار کرده بود رسماً افتتاح شد. این سامانه تاکنون ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است.
سامانه پل انتقال آنی و مستقیم وجه از کُر بانکی مبدأ و مقصد را به شکل حضوری و غیرحضوری امکانپذیر میکند. سقف انتقال غیرحضوری (اینترنتی و اپلیکیشن) ۱۰ میلیون تومان و حضوری ۱۵ میلیون تومان است.
مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، در این مراسم در این خصوص گفت: سامانه کارت به کارت در ایران تقریباً مشابهی در سایر نقاط دنیا ندارد. مهمترین ویژگی پل استاندارد بودن آن است. همچنین این سامانه مشکلات سامانه کارت به کارت مانند تاخیر در دریافت رمز پویا را ندارد. از دیگر مزیتهای آن امنیت بالاتر و سادگی و سهولت استفاده است.
به گفته محرمیان، «پل» امکان استفاده از ابزارهای جدید برای احراز هویت مانند اثر انگشت و… را تسهیل کرده و همچنین پیگیری برخط تراکنشها از سمت بانک و مشتری را ممکن میکند.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی همچنین گفت: پل قابلیت استفاده در کسبوکارهای مالی و فینتکها را نیز دارد اما این کار زمان میبرد.
صالحآبادی در این مراسم به فراگیری مالی اشاره کرد و گفت: سهولت دسترسی مردم به نظام بانکی از سیاستهای بانک مرکزی است. دو سامانهای که امروز افتتاح شد در این راستا و توسعه شمولیت مالی عمل خواهند کرد.
صالحآبادی همچنین در مورد تسهیلات فرزندآوری اعلام کرد: به بانکها گفتهایم اگر مشتری رتبه اعتباری خوبی داشته باشد، باید تضامین را در چارچوب تسهیلات و وامهای خرد دریافت کنند.
او امضای الکترونیکی، سفته الکترونیکی، احراز هویت غیرحضوری و اعتبارسنجی غیرحضوری را از امکاناتی معرفی کرد که زیرساختهایشان برای کاهش شعب بانکی و گسترش خدمات غیرحضوری فراهم شده است.
صالحآبادی در این باره توضیح داد: انتظار داریم بانکهایی که هنوز امکان استفاده از این موارد را فراهم نکردهاند به این سمت بروند. هرچه سامانههای غیرحضوری توسعه پیدا کند نیاز به شعب کمتر خواهد شد. با توسعه خدمات الکترونیکی طبیعتاً هزینههای عملیاتی بانکها هم کاهش مییابد و از ناترازی رها میشوند.