skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سامانه پل مشکلات کارت به کارت را برطرف می‌کند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

سامانه پل

سامانه پرداخت لحظه‌ای (پُل) با امکان انتقال وجه آنی و مستقیم بین دو کُر بانکی و مبتنی بر شماره شبا، از سوی بانک مرکزی افتتاح شد.

به گزارش پیوست، امروز (۲ شهریور ۱۴۰۱) آیین افتتاحیه سامانه «پل» و سامانه پرداخت تسهیلات فرزندآوری در بانک مرکزی با حضور رئیس کل این بانک برگزار شد.

علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی، در این مراسم هدف از ایجاد این سامانه‌ها را توسعه فراگیری مالی در کشور عنوان کرد و گفت از بانک‌ها انتظار می‌رود در جهت گسترش خدمات غیرحضوری و ایجاد چنین سامانه‌هایی گام بردارند. تاکنون ۴۴ درصد از درگاه‌های بانکی کشور در ۲۷ بانک به این سامانه متصل شده‌اند.

در این مراسم همچنین سامانه پرداخت تسهیلات فرزندآوری که ۳۱ فروردین‌ماه شروع به کار کرده بود رسماً افتتاح شد. این سامانه تاکنون ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است.

نمایه:
پل چیست؟

سامانه پل انتقال آنی و مستقیم وجه از کُر بانکی مبدأ و مقصد را به شکل حضوری و غیرحضوری امکان‌پذیر می‌کند. سقف انتقال غیرحضوری (اینترنتی و اپلیکیشن) ۱۰ میلیون تومان و حضوری ۱۵ میلیون تومان است.

مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، در این مراسم در این خصوص گفت: سامانه کارت به کارت در ایران تقریباً مشابهی در سایر نقاط دنیا ندارد. مهم‌ترین ویژگی پل استاندارد بودن آن است. همچنین این سامانه مشکلات سامانه کارت به کارت مانند تاخیر در دریافت رمز پویا را ندارد. از دیگر مزیت‌های آن امنیت بالاتر و سادگی و سهولت استفاده است.

به گفته محرمیان، ‌«پل» امکان استفاده از ابزارهای جدید برای احراز هویت مانند اثر انگشت و… را تسهیل کرده و همچنین پیگیری برخط تراکنش‌ها از سمت بانک و مشتری را ممکن می‌کند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی همچنین گفت: پل قابلیت استفاده در کسب‌وکارهای مالی و فین‌تک‌ها را نیز دارد اما این کار زمان‌ می‌برد.

صالح‌آبادی: بانک‌ها خدمات غیرحضوری را گسترش دهند

صالح‌آبادی در این مراسم به فراگیری مالی اشاره کرد و گفت: سهولت دسترسی مردم به نظام بانکی از سیاست‌های بانک مرکزی است. دو سامانه‌‌ای که امروز افتتاح شد در این راستا و توسعه شمولیت مالی عمل خواهند کرد.

صالح‌آبادی همچنین در مورد تسهیلات فرزندآوری اعلام کرد: به بانک‌ها گفته‌ایم اگر مشتری رتبه اعتباری خوبی داشته باشد، باید تضامین را در چارچوب تسهیلات و وام‌های خرد دریافت کنند.

او امضای الکترونیکی، سفته الکترونیکی، احراز هویت غیرحضوری و اعتبارسنجی غیرحضوری را از امکاناتی معرفی کرد که زیرساخت‌هایشان برای کاهش شعب بانکی و گسترش خدمات غیرحضوری فراهم شده است.

صالح‌‌آبادی در این باره توضیح داد: انتظار داریم بانک‌هایی که هنوز امکان استفاده از این موارد را فراهم نکرده‌اند به این سمت بروند. هرچه سامانه‌های غیرحضوری توسعه پیدا کند نیاز به شعب کمتر خواهد شد. با توسعه خدمات الکترونیکی طبیعتاً هزینه‌های عملیاتی بانک‌ها هم کاهش می‌یابد و از ناترازی رها می‌شوند.

https://pvst.ir/d0d
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو