ترامپ میخواهد کریپتو را به یک اولویت ملی تبدیل کند
بلومبرگ در گزارشی به نقل از افراد مطلع میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۱۹ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
خبر ثبت سفارش برای واردات کالا از طریق رمزارز در رسانههای خارجی بازتاب گستردهای داشت. هر کدام از رسانههای بینالمللی به این خبر واکنش متفاوتی نشان دادند و از نگاه خود به بررسی آن پرداختند. بسیاری از رسانههای خارجی تحریمهای اقتصادی شدید و بلندمدت علیه ایران را دلیل حرکت ایران به این سمت میدانند.
به گزارش پیوست، انتشار توییت معاون وزارت صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در ۱۸ مردادماه و اعلام خبر اولین ثبت سفارشی که از طریق رمزارز صورت گرفته است موجب شد رسانههای خارجی نسبت به آن واکنش نشان دهند و در اولین قدم آن خبر را منتشر کنند.
Trading Economics به این موضوع به صورت عمیقتری پرداخت؛ طبق این گزارش، تا فوریه امسال بیشترین تحریمها علیه ایران صورت گرفته بود و این کشور بیشترین واردات خود را از کشورهای چین، امارات، هند و ترکیه انجام میداد. با این حال روسیه پس از حمله به اوکراین در اوایل سال جاری میلادی، تقریباً جای ایران را گرفت.
ایران پیشتر در مهر ۹۹ مشکلات و موانع قانونی تجارت بینالمللی را برطرف کرده بود که به دلیل اختلاف نظرات با بانک مرکزی انجام تجارت خارجی تاکنون به تعویق افتاد. بر اساس مجوزهای صادرشده ضمن اصلاح قوانین سابق، قرار شد ارزهای بهدستآمده از ماینینگ به بانک مرکزی فرخته شود تا امکان استفاده از آنها برای تامین مالی واردات فراهم شود.
همچنین بانک مرکزی ایران به دنبال صدور توکن ریال بربستر بلاکچین است. بر اساس گفتهها، پروژه CBDC بانک مرکزی طبق پروتکل Hyperledger Fabric توسعه داده شده است تا توانایی بهبود زیرساختهای مالی موجود را داشته باشد.
برخی از خبرگزاریها مانند کویندسک، usnews، cryptoslate و investing، و کوینتلگراف صرفاً به انتشار توییت علیرضا پیمانپاک بسنده کردند اما در این بین رسانههایی هم وجود دارند که به این خبر نگاه عمیقتری انداختهاند. رویترز به موضوع تسلط دلار در بازارهای مالی دنیا اشاره کرده است که کشورهای روسیه و ایران با استفاده از رمزارزها در کنار روشهایی مانند تهاتر، قصد دور زدن محدودیتها را دارند.
وبسایت blockchaintimes نوشت: دولت ایران در سال ۲۰۱۹ صنعت ماینینگ را به رسمیت شناخت و حدود هزار مجوز برای استخراج صادر کرد. با این حال مقامات به بهانه ماینینگ خانگی غیرمجاز و فشار شبکه برق، اقدام به جمعآوری ۲۲۰ هزار دستگاه ماین و حدود ۶ هزار مزرعه غیرمجاز کردند و دولت برای سال جدید اقدامات و مجازات سختگیرانهتری در نظر دارد.
یا وبسایت globalonlinemony با اشاره به سهم ۴.۵ درصدی ایران از ماینینگ بیتکوین نوشت: این مقدار بیتکوین میتواند توانایی خرید، واردات و کاهش آثار تحریمها را به ایران بدهد.
وبسایت cryptobriefing هم به موضوع تحریم پلتفرم و قراردادهای هوشمند تورنادو کش به فهرست تحریمهای آمریکا و تقارن این موضوع با ثبت سفارش رسمی ایران از طریق رمزارزها پرداخت. تورنادو کش پلتفرمی برای گم کردن رد رمزارزها از طریق گذراندن کوینها به وسیله آدرسهای مختلف است. در پی این اقدام آمریکا استیبلکوینهایی (مانند USDT) که در این پلتفرم وجود داشتند دیگر قابل استفاده نیستند و اصطلاحاً فریز شدهاند. موضوعی که میتواند تبادلات ایران را هم تحت تاثیر قرار دهد.