کسی بهای رویاپردازیهای استارتآپها را نمیدهد؛ سازمان بورس به میدان بیاید
برخی استارتآپهای بالغ ایرانی خود را Pre-IPO معرفی میکنند و معتقدند دیگر صندوقها و شرکتهای…
۱۳ آبان ۱۴۰۳
۱۳ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
۹ شرکت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات حاضر در بازار سرمایه در یک ماه گذشته بازدهی بیشتری نسبت به شاخص کل بورس داشتهاند. هرچند از این بین فقط ۳ شرکت بازدهی مثبت دارند.
به گزارش پیوست، بررسی وضعیت بازدهی شرکتهای ICT در دورههای مختلف یک ماهه، سه ماهه و یک ساله نشان میدهد اغلب این شرکتها بازدهی مناسبی نداشتهاند؛ اما در عین حال ۹ شرکت از متوسط بازدهی بورس و ۱۱ شرکت از بازدهی فرابورس بهتر هستند. هرچند بازدهی بورس و فرابورس در یک ماه اخیر، منفی بوده است.
بازدهی یک شرکت، مجموعه منافعی است که یک سرمایهگذار ممکن است از خرید سهام آن شرکت کسب کند که از محل افزایش قیمت سهام، سود نقدی تقسیم شده در مجمع سالانه، افزایش سرمایه و مزایای ناشی از حق تقدم خرید سهام و سهام جایزه به دست میآید.
نگاهی به وضعیت بازدهی شرکتهای ICT حاضر در بورس و فرابورس ایران در پایان روز ۱۲ مرداد ماه امسال نشان میدهد تنها ۳ شرکت در یک ماه متنهی به این روز، بازدهی مثبت داشتهاند که با توجه به روند کلی بازار سرمایه، دستاورد مهمی به شمار میرود. بیشترین بازدهی را شرکت دادهپردازی ایران با نزدیک ۱۴ درصد داشته است.
همچنین ۶ شرکت در سه ماه اخیر توانستهاند بازدهی مثبت داشته باشند که در این میان بازدهی آسیاتک بسیار چشمگیر است. سهام این شرکت در برای اولین بار در اردیبهشت امسال به فروش گذاشته شد.
در بازه زمانی یک سال نیز فقط ۵ شرکت بازدهی مثبت داشتهاند که پرداخت الکترونیک سامان کیش (سپ) بهترین وضعیت را دارد. سپ، تنها شرکت پرداختی است که در تمامی دورهها بازدهی مثبت داشته و پس از آن شرکت بهپرداخت ملت است که در بازه سه ماهه و یک ساله بازدهی مثبت دارد.
به جز این دو شرکت، بقیه شرکتهای بورسی شده حوزه پرداخت الکترونیکی، هیچ بازدهی مثبتی نداشتهاند. به خصوص وضعیت آپ، آتیهدادهپرداز و ایران ارقام در یک سال گذشته نامناسب بوده است.
در میان شرکتهای ICT بدترین شرکت از نظر بازدهی شرکت کارت اعتباری ایرانکیش است که هم در تمامی دورههای زمانی بازدهی منفی داشته و بیشترین بازدهی منفی را نشان داده است.