skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کمیسیون بهداشت مجلس: به تکالیف قانونی طرح نسخه الکترونیکی، کامل عمل نشده است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۱ مرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱

نسخه الکترونیکی ©عکس از خانه ملت

گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید دستگاه‌ها به طور کامل به تکالیف قانونی اجرای طرح نسخه الکترونیکی عمل نکرده‌اند.

به گزارش پیوست، حدود هفت ماه از شروع اجرای طرح نسخه الکترونیکی می‌گذرد. حالا کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گزارش خود در مورد نحوه اجرای طرح دارویار، عنوان کرده است به تکالیف قانونی مرتبط با نسخ الکترونیکی و پرونده الکترونیکی سلامت که در بندهای (ی) و (ک) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال جاری آمده عمل نشده است.

این بندهای قانون بودجه سال ۱۴۰۱، وزارت بهداشت را مکلف به تشکیل کارگروه راهبری کشوری با مشارکت همه ذی‌نفعان کرده‌اند. همچنین سامانه‌های مختلف مرتبط با این طرح از جمله سامانه پرونده الکترونیکی، سامانه یکپارچه مراکز سلامت و سامانه‌های مرجع کدینگ باید داده‌های خود را با یکدیگر مبادله کنند. چندی پیش مدیرعامل یکی از پلتفرم‌های سلامت کشور، اختلاف کدینگ سازمان‌های بیمه‌گر را بزرگ‌ترین چالش برای اجرای طرح نسخه الکترونیکی به شمار آورده بود.

در این بند از قانون بودجه همچنین قید شده، سوابق بیمار برای پزشک معالج باید مطابق دستورالعملی که تکلیف شده بود سه ماه پس از ابلاغ قانون از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شود، در دسترس پزشک معالج قرار گیرد.

همچنین گزارش کمیسیون بهداشت مجلس از تامین نشدن اعتبارات بند «م» تبصره ۱۷ قانون بودجه خبر داده است. در این بند، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلف شده‌اند برای تامین زیرساخت‌های لازم اجرای این طرح، به سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت ایران، هر کدام ۳۵ میلیارد تومان و به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح نیز ۱۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات خود هزینه کنند.

رشد صدور نسخه‌های الکترونیکی

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، نیز در مجلس حاضر شد و در این باره گفت: بعد از اجرای طرح دارویاری، صدور نسخه‌های الکترونیکی بسیار رشد یافته و دریافت دارو با نسخه پزشک در داروخانه‌ها نیز ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، نیز در جلسه علنی امروز در این رابطه گفت: نسخه و نسخه‌پیچی در داروخانه باید الکترونیکی باشد، همچنین پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان باید کامل باشد. این مهم به همان اندازه اجرای طرح دارویار از اهمیت بالایی برخوردار بوده و ما در مجلس به صورت جدی پیگیر اجرای دقیق این موضوع خواهیم بود.

اجرای طرح نسخه الکترونیکی از دی‌ماه سال گذشته، پس از مخالفت رئیس‌جمهور با تعویق ۶ ماهه آن، آغاز شده است. از همان ابتدا مخالفت‌هایی از سوی پزشکان با این طرح صورت گرفت. بعد از گذشت بیش از هفت ماه از آن زمان به نظر می‌رسد مجریان دولتی هنوز آن‌طور که باید برای اجرای کامل این طرح آماده نیستند.

https://pvst.ir/cw3
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو