سخنگوی قوه قضائیه: ۳۰۰ بیمارستان به سامانه رهگیری دارو متصل نیستند
حدود ۸۰۰ بیمارستان کشور سامانههای خود را از طریق وبسرویسها به سامانه رهگیری دارو متصل…
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۱۱ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میگوید دستگاهها به طور کامل به تکالیف قانونی اجرای طرح نسخه الکترونیکی عمل نکردهاند.
به گزارش پیوست، حدود هفت ماه از شروع اجرای طرح نسخه الکترونیکی میگذرد. حالا کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گزارش خود در مورد نحوه اجرای طرح دارویار، عنوان کرده است به تکالیف قانونی مرتبط با نسخ الکترونیکی و پرونده الکترونیکی سلامت که در بندهای (ی) و (ک) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال جاری آمده عمل نشده است.
این بندهای قانون بودجه سال ۱۴۰۱، وزارت بهداشت را مکلف به تشکیل کارگروه راهبری کشوری با مشارکت همه ذینفعان کردهاند. همچنین سامانههای مختلف مرتبط با این طرح از جمله سامانه پرونده الکترونیکی، سامانه یکپارچه مراکز سلامت و سامانههای مرجع کدینگ باید دادههای خود را با یکدیگر مبادله کنند. چندی پیش مدیرعامل یکی از پلتفرمهای سلامت کشور، اختلاف کدینگ سازمانهای بیمهگر را بزرگترین چالش برای اجرای طرح نسخه الکترونیکی به شمار آورده بود.
در این بند از قانون بودجه همچنین قید شده، سوابق بیمار برای پزشک معالج باید مطابق دستورالعملی که تکلیف شده بود سه ماه پس از ابلاغ قانون از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شود، در دسترس پزشک معالج قرار گیرد.
همچنین گزارش کمیسیون بهداشت مجلس از تامین نشدن اعتبارات بند «م» تبصره ۱۷ قانون بودجه خبر داده است. در این بند، سازمانهای بیمهگر پایه مکلف شدهاند برای تامین زیرساختهای لازم اجرای این طرح، به سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت ایران، هر کدام ۳۵ میلیارد تومان و به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح نیز ۱۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات خود هزینه کنند.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، نیز در مجلس حاضر شد و در این باره گفت: بعد از اجرای طرح دارویاری، صدور نسخههای الکترونیکی بسیار رشد یافته و دریافت دارو با نسخه پزشک در داروخانهها نیز ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، نیز در جلسه علنی امروز در این رابطه گفت: نسخه و نسخهپیچی در داروخانه باید الکترونیکی باشد، همچنین پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان باید کامل باشد. این مهم به همان اندازه اجرای طرح دارویار از اهمیت بالایی برخوردار بوده و ما در مجلس به صورت جدی پیگیر اجرای دقیق این موضوع خواهیم بود.
اجرای طرح نسخه الکترونیکی از دیماه سال گذشته، پس از مخالفت رئیسجمهور با تعویق ۶ ماهه آن، آغاز شده است. از همان ابتدا مخالفتهایی از سوی پزشکان با این طرح صورت گرفت. بعد از گذشت بیش از هفت ماه از آن زمان به نظر میرسد مجریان دولتی هنوز آنطور که باید برای اجرای کامل این طرح آماده نیستند.