skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اختلاف کدینگ سازمان‌های بیمه‌گر، بزرگ‌ترین چالش نسخه الکترونیکی

۲۸ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مدیرعامل بقراط تفاوت بین دو سازمان بیمه‌گر در کدینگ خدمات و داروها و عدم دسترسی و سرویس دادن به بخش خصوصی در زمینه‌های خصوصی داخل پورتال سازمان‌های بیمه‌گر را بزرگ‌ترین و پررنگ‌ترین چالش اجرای نسخه‌نویسی الکترونیکی می‌داند.

 به گزارش روابط عمومی بقراط،‌ مهرشاد تیموری، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار بقراط، در مورد وضعیت نسخه الکترونیکی با گذشت ۶ ماه از اجرایی شدن آن با اشاره به مزایای متفاوتی که اجرایی شدن این طرح داشته گفت: حذف دفترچه‌های بیمه و الکترونیکی شدن نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی یکی از تغییر و تحول‌های بزرگی است که در چند سال اخیر در حوزه سلامت به وجود آمده است. این طرح مزایای متفاوتی از جمله صرفه‌جویی در هزینه‌های مربوط به کاغذ، دسترسی بیماران در هر نقطه از کشور با کد ملی به خدمات بیمه و احتساب تمام خدمات و دارو با بیمه داشته است و از طرفی این موضوع در پیشگیری از برخی سوءاستفاده‌ها از بحث‌های پاراکلینیکی و دارویی نیز نقش مهمی ایفا کرده است.

تیموری با اشاره به چالش‌های این طرح ادامه داد: البته این طرح مشکلات و چالش‌های متفاوتی نیز در دل خود جای داده است. قطعی لحظه‌ای سرورهای سازمان‌های بیمه‌گر، عدم دسترسی برخی مراکز پاراکلینیکی و داروخانه‌ها به نسخ ثبت و تجویزشده از سوی پزشک کاربران و پزشکان را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.

مدیرعامل بقراط تفاوت بین دو سازمان بیمه‌گر در کدینگ خدمات و داروها را بزرگ‌ترین و پررنگ‌ترین چالش این دوران عنوان کرد و گفت: اختلافات کدینگ دو مجموعه و تفاوت‌هایی که بین ساختار کلی تجویز این دو بیمه‌گر وجود دارد و بحث تجویز برای بیمارانی که کدملی آنها از طریق سامانه استعلام نمی‌شود مشکلات عمده‌ای است که پزشکان به آن معترض‌اند. از طرفی بحث آپدیت‌های غیرمنتظره و زیاد در وب سرویس‌های دو بیمه‌گر نیز چالش‌های زیادی برای ما مجموعه‌های خصوصی که در بحث نسخه‌نویسی پیشتازیم ایجاد کرده است.

مهرشاد تیموری، مدیرعامل بقراط
مهرشاد تیموری، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار بقراط

بسته بودن برخی سرویس‌ها از سمت سازمان‌های بیمه‌گر

هم‌بنیان‌گذار بقراط، عدم دسترسی و سرویس ندادن به بخش خصوصی در زمینه سرویس‌های خصوصی داخل پورتال سازمان‌های بیمه‌گر را به عنوان مهم‎‌ترین چالش بخش خصوصی نام برد و ادامه داد: عدم دسترسی بخش خصوصی به برخی سرویس‌های داخل پورتال سازمان‌های بیمه‌گر باعث مشکلاتی برای ما شده است. از طرفی پزشکان به دلیل تجربه کاربری سختی که پلتفرم‌های سازمان بیمه‌گر دارند رغبت بیشتری به استفاده از پلتفرم‌های خصوصی دارند و عدم دسترسی به این سرویس‌ها باعث می‌شود پزشک با سختی به دلیل تجربه کاربری سخت، زمان بیشتری صرف تجویز نسخه در پلتفرم‌های سازمان‌های بیمه‌گر کند. برخی پزشکان که آشنایی کافی با مباحث IT ندارند نیز بیشتر از بقیه به این چالش دچارند.

هوش مصنوعی و نقش مهم آن در روند نسخه الکترونیکی

تیموری معتقد است استفاده از هوش مصنوعی به اتوماتیک انجام شدن برخی روندها کمک زیادی می‌کند. او با عنوان اینکه بقراط تلاش کرده با استفاده از هوش مصنوعی و تجهیز به فرمان صوتی در کاهش دغدغه پزشکان کمک کند گفت: تایپ کردن به عنوان جایگزین نسخه دست‌نویس، نیازمند صرف زمان بیشتری است. اما استفاده از هوش مصنوعی و تجهیز نسخه‌نویسی بقراط به فرمان صوتی در صرفه‌جویی در زمان بیمار و پزشک بسیار موثر است. کافی است پزشک نام دارو، تعداد، زمان و مقدار دور مصرفی دارو را به صورت صوتی عنوان کند تا در سریع‌ترین زمان ممکن نسخه نهایی آماده شود. این موضوع خصوصاً در زمینه کمک به پزشکانی که آشنایی زیادی با دنیای IT ندارند، بسیار کمک‌کننده و نتیجه‌بخش است.

تیموری با اشاره به تجهیز هوش مصنوعی بقراط به ماشین لرنینگ ادامه داد: طبیعی است که پزشکان فعال در مناطق متفاوت کشور با گویش‌های متفاوتی هستند. برای بالاتر بردن دقت در تبدیل جملات سیستم فرمان صوتی بقراط را مجهز به ماشین لرنینگ کرده‌ایم تا در حین کار درصد خطا هم پایین بیاید و با دقت بیشتر گویش‌ها را یاد بگیرد. البته سیستم صوتی و هوش مصنوعی بقراط فقط محدود به نسخه الکترونیکی نیست و در زمینه تکمیل پرونده بیمار هم برای راحت شدن کار پزشک از این سیستم استفاده می‌کنیم.

خلاء بزرگ اجرایی شدن نسخه الکترونیکی

به اعتقاد تیموری نبودن قانونی دقیق از استانداردها از سمت نهادهای تنظیم‌گر، خلاء بزرگ این روزها در روند اجرایی شدن نسخه الکترونیکی است. مدیرعامل بقراط معتقد است اگر در بخش دولتی وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو نظام پزشکی دست در دست هم قرار داده و با تعریف استاندارهایی سازمان‌های بیمه‌گر را ملزم به تبعیت کنند، می‌توانند نقش بسزایی در روند اجرایی شدن بهتر و کاهش دغدغه بخش خصوصی ایفا کنند.

مدیرعامل بقراط در خصوص سازمان‌های بیمه‌گر توضیح داد: اگر دسترسی به تمام سرویس‌های داخل پورتال را که به پزشکان ارائه می‌دهند در اختیار بخش خصوصی نیز بگذارند، کیفیت خدمات بخش خصوصی بالاتر رفته و با UI/UX بهتر و سرعت عمل و چابکی، بخش خصوصی به بالا رفتن کیفیت و سرعت این طرح کمک بیشتری خواهد کرد و نتیجه بهتری در زمینه نسخه الکترونیکی در کشور خواهیم گرفت.

https://pvst.ir/cro

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو