skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تعداد مشترکان اینترنت ثابت کاهش یافت؛ رشد مشترکان اینترنت همراه کند شد

میثم قاسمی تحریریه

۴ مرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تعداد مشترکان اینترنت ثابت کشور در بهار امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته و آهنگ رشد تعداد مشترکان اینترنت همراه نیز کندتر از سال گذشته شده است.

به گزارش پیوست، جدیدترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت ارتباطات کشور که آمارهای بهار سال جاری را منعکس کرده است، نشان می‌دهد ضریب نفوذ اینترنت ثابت در سال جاری حدود ۰.۱۲ درصد کاهش یافته است. هرچند این عدد چندان بزرگ نیست، اما با توجه به برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای افزایش تعداد مشترکان اینترنت ثابت، ناامیدکننده به نظر می‌رسد. در همین حال ضریب نفوذ اینترنت همراه نیز گرچه نزدیک ۱.۵ درصد بیشتر از زمستان سال گذشته شده، اما روند رشد آن نسبت به سال ۱۴۰۰ کندتر شده است. این کاهش شتاب را می‌توان به اشباع شدن بازار اینترنت همراه مرتبط دانست.

روند کاهشی تعداد مشترکان اینترنت ثابت در تلفن ثابت نیز دیده می‌شود و همچنین تعداد مشترکان تلفن همراه به نسبت پایان سال گذشته با افزایش بسیار کمی روبه‌رو شده است. این وضعیت نشان می‌دهد از نظر تعداد کاربران، اینترنت ایران در سه‌ماهه اول سال جاری تغییر عمده‌ای با سال گذشته نداشته است.

ارتباطات در سکون

آمارهای دوره‌ای رگولاتوری از وضعیت ارتباطات کشور که در پایان هر فصل منتشر می‌شود نشان‌دهنده وضعیت پایدار در تلفن ثابت کشور است. به گونه‌ای که مدت‌هاست ضریب نفوذ تلفن ثابت از ۳۴ درصد کمتر نشده و به ۳۵ درصد نیز نرسیده است.

در زمینه تلفن همراه نیز پس از آنکه در سال گذشته تعداد مشترکان در هر فصل حدود پنج درصد افزایش می‌یافت، اکنون دیده می‌شود که ضریب نفوذ گرچه همچنان افزایشی است اما این افزایش، کمتر از نیم درصد است.

ضریب نفوذ تلفن در ایران
آمارها نشان می‌دهد تلفن ثابت و همراه در ایران به حد اشباع رسیده‌اند.

در پایان خرداد ماه امسال بیش از ۱۴۱ میلیون سیم‌کارت تلفن همراه در کشور فعال بوده است که سهم همراه اول بیش از ۶۵ میلیون، ایرانسل بیش از ۶۰ میلیون و رایتل بیش از ۵ میلیون سیم‌کارت است.

اینترنت ثابت پیش نمی‌رود

به رغم اعلام برنامه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر افزایش تعداد مشترکان اینترنت ثابت و تصویب بودجه برای این امر در قانون بودجه سال جاری، همچنان تغییر مثبتی در این زمینه دیده نمی‌شود و ضریب نفوذ اینترنت ثابت در بهار امسال نسبت به زمستان ۱۴۰۰ اندکی کاهش پیدا کرده است. هرچند این کاهش عمدتاً مربوط به مشترکان xDSL می‌شود و تعداد مشترکان FTTH‌ و TD-LTE افزایش کمی داشته‌ است. این موضوع نشان‌دهنده گرایش کاربران به سمت اینترنت باکیفیت‌تر است.

اینترنت ثابت در ایران
همچنان مشترکان xDSL در حال کاهش و مشترکان FTTH‌ در حال افزایش هستند.

در زمینه مشترکان FTTH گزارش رگولاتوری نشان می‌دهد عمده مشترکان از سرویس شرکت مخابرات ایران استفاده می‌کنند و در حالی که مخابرات بیش از ۲۰۷ هزار مشترک FTTH‌ خانگی و اداری/تجاری در کشور دارد، ۱۷ شرکت FCP در مجموع ۵۲۹ مشترک دارند. شرکت‌های FCP‌ تنها در ۶ استان کشور خدمات FTTH‌ عرضه می‌کنند که در استان‌های اصفهان، گیلان و البرز تعداد مشترکان آنها کمتر از ۱۰ عدد است. همچنین این شرکت‌ها در بهار امسال پنج مشترک خود را نسبت به زمستان ۱۴۰۰ از دست داده‌اند.

در مجموع اندکی بیش از چهار هزار مشترک FTTH در بهار امسال به مشترکان شرکت مخابرات ایران افزوده شده است. همچنین بیش از ۴۷ هزار مشترک به سرویس‌گیرندگان TD-LTE اضافه شده و در مقابل بیش از ۶۷ هزار مشترک سرویس xDSL و Wi-Fi خود را دیگر استفاده نمی‌کنند.

سرعت رشد اینترنت همراه کم شد

ضریب نفوذ اینترنت همراه مانند تلفن همراه در بهار امسال افزایش کمتری نسبت به سال گذشته داشته است. در حالی که زمستان سال گذشته نسبت به پاییز ۱۴۰۰ ضریب نفوذ اینترنت همراه نزدیک پنج درصد افزایش یافته بود، اما اکنون این افزایش حدود ۱.۵ درصد است. کاهش سرعت رشد مشترکان اینترنت همراه می‌تواند نشان‌دهنده اشباع این بازار باشد.

مشترکان اینترنت همراه
تعداد مشترکان 3G همچنان رو به کاهش است.

در گزارش رگولاتوری برای اولین بار میزان مصرف اینترنت همراه در بهار سال جاری منتشر شده است؛ اما از یک سو واحد این میزان مصرف مشخص نشده که احتمالاً گیگابایت است و از سوی دیگر چون این آمار برای فصول قبلی وجود ندارد نمی‌توان مقایسه‌ای در این زمینه انجام داد و تنها بر اساس گزارش‌های دوره‌ای اپراتورها می‌توان حدس زد میزان مصرف اینترنت بیشتر از دوره‌های گذشته است.

مصرف اینترنت در اپراتورها
مصرف اینترنت در اپراتورهای همراه برای اولین بار اعلام شد.

آمارهای تفکیکی میزان ضریب نفوذ اینترنت همراه در استان‌های مختلف حاکی از آن است که تنها دو استان سیستان و بلوچستان و کرمان ضریب نفوذ کمتر از ۱۰۰ دارند و استان البرز با ضریب نفوذ بیش از ۱۴۰ درصد بهترین وضعیت را دارد.

https://pvst.ir/ctd
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو